Inlägg från: Anonym (Ingen brådska) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ingen brådska)

    Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?

    jrockyracoon skrev 2020-08-01 00:32:37 följande:

    Ja, det är hemskt! Båda mina föräldrar har fått Covid19, och de har fått det från hemtjänstpersonalen. De träffade inga andra så det är därför vi vet. Det kom ca 10 olika personer varje dag hem till dem och ingen hade skydd. Först efter att min far med parkinson hade fått bekräftad covid19, började de använda skydd när de var hos honom. Inte för att skydda klienterna givetvis utan för att skydda sig själva.


    Tyvärr är det så. Och arbetsgivare på många arbetsplatser låser in skyddsutrustningen och nekar oss att använda den. Vi får bara anv först när brukaren har symptom. Och även då måste vi gå genom sköterskor osv. för att de ska låsa ut skyddsutrustning till oss. Som jag ser det är skyddsutrustningen till för att skydda brukare från att smitta förs vidare och personal. Men många gånger har de inte fått skyddsutrustning trots att brukaren har symptom. Vi miste en kollega inom hemtjänsten i Skellefteå efter att de nekats att anv. Skyddsutrustning... brukare och personalens säkerhet sätts på spel för att det är brist på materiel. Vi har i perioder tvingats jobba utan handsprit. För jäkligt!
  • Anonym (Ingen brådska)
    Anonym (Osäker) skrev 2020-07-26 10:56:23 följande:

    Jag är osäker på om jag kommer vaccinera mig när det första vaccinet kommer. Jag är rädd för ev biverkningar ioma vaccinet känns framstressat. Jag tänker på vaccinet mot svininfluensan 2009, där en del barn fick biverkningar. Jag är absolut inte emot vaccin men jag är lite orolig för nya vaccin.


    Jag känner samma sak. Jag blev vaccinskadad i samband med det vaccinet, så jag har ingen brådska att vaccinera mig med ett helt nytt vaccin. I övrigt är jag för vaccinet och är fullt vaccinerad osv. Men jag vill inte gå på samma nit som sist när jag tog ett nytt vaccin och sedan upptäckte biverkningarna...
Svar på tråden Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?