Inlägg från: Anonym (Också muslim) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Också muslim)

    Jag är muslim- fråga mig vad du vill!

    Åh vad kul, är också muslim och känner mig ganska ensam med det här ibland haha.

    Hur gammal är du och är du gift?

  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-27 10:30:28 följande:

    Jag är 24 år och gift :) och du?


    22 år och varit gift sedan 2014 alhamdullilah.

    Har du barn? Är du svensk konvertit eller har du ursprung i ett annat land? Vilket isåfall?
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-27 10:44:10 följande:

    Jag har 2 barn, dom är 8 månader Alhamdullilah.

    Jag är 2:a generationens invandrare med rötterna i Egypten.


    Mashallah må Gud alltid skydda dem.

    Undrar också vilken madhhab du följer?
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Sanna) skrev 2020-07-27 11:09:16 följande:

    Njae, utan det tolkades ju så. Koranen säger ju att kvinnor ska fästa ett tygstycke så det täcker barmen. Alltså brösten skulle täckas. Och modet när koranen skrevs råkade vara att kvinnan hade khim?r - men inget på brösten - så då beskrevs det att kvinnan skulle täcka barmen med sin khim?r. En khim?r (som var på modet då) var alltså en huvudbonad som fästes över huvudet. Sedan tolkade vissa då in att det var håret som var poängen av någon anledning. Hade inte modet varit som det var då, då hade det bara handlat om att täcka pattarna - som man gör inom de flesta samhällen idag.


    Vet att det inte är min tråd men kunde inte hålla fingrarna i styr. Tänker inte diskutera utan bara förklara för att inte ta över tråden.

    Om du läser samma vers du skriver om, där kvinnan ska sänka sin blick och sedan täcka sin barm, så läser du i samma vers där det står vilka kvinnan inte behöver täcka sig för.

    Menar du, och andra som håller med, att Gud säger att en kvinna får visa pattarna för sin far, svärfar, farbror, morbror osv när Koranen uppenbarades, när det inte ens är okej i dagens sekulariserade och feministiska Sverige? Versen kompletterade klädseln som man bar då ja, men det är själva täckandet (hela kroppen samt håret) som är det viktiga, inte tuttarna som man enligt en skum tolkning ska kunna flasha för de närmsta männen i ens familj.

    Utöver detta så finns redan etablerad tolkning/tafsir där man även vet anledningen till varför verser uppenbarades - och alla är överens om att en kvinna ska täcka sitt hår bland annat.
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-27 11:14:47 följande:

    Sunni


    I know, menade hanbali, hanafi, shafi eller maliki? Tycker det är så intressant haha.
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-27 11:58:49 följande:

    Jag ifrågasätter inte profeten muhammads trovärdighet. Profeten var som vi, gjorda av ben och kött och var mänsklig. Han var bärare av Guds ord men styrde sina egna handlingar.


    Intressant, du anser alltså inte profeten Muhammed (s) som felfri?
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-27 19:10:06 följande:

    Väldigt individuellt skulle jag vilja säga, det beror helt och hållet på vilken familj man kommer ifrån. Mina föräldrar bad mig bygga karriär innan jag skaffade barn, vilket jag är tacksam för idag.


    Vad är du utbildad till/vad jobbar du med? (Eller jobbade, antar att du är föräldraledig nu). <3
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Ponny-star) skrev 2020-07-27 19:54:21 följande:

    Det borde du börja reflektera över. Jesus är vägen till gud och efterlivet, förnekar du det faktumet så kommer du inte till himlen. Speciellt inte när du fåt det förklarat för dig. Jesus är profet inom både kristendomen och islam av en anledning.

    För övrigt ska jag sluta diskutera annat nu. Som du på E sa. Tråden är till för att folk ska ställa frågor till ts. Annat hör inte hit!


    Vill du få några att gå över till Kristendomen så kanske du borde lära dig att förklara treenigheten innan man hinner tappa intresset. Bara det i sig är flummigt.

    Det komiska är dock att du sitter och låtsasbölar över slaveri och pedofili, när era egna faktiskt uttryckligen säger att alla som tillexempel dragit en vit lögn är lika dåliga som mördare och våldtäktsmän - för båda har syndat. Jag hamnar gärna i helvetet om detta är vad som anses vara korrekt. Men tur nog så är det inget man behöver tänka på för Islam är vägen till paradiset. Inshallah inser du det också en dag och då är du jättevälkommen. Men härligt att du insett att Jesus enbart är en profet, det brukar ju kristna förneka. En bra början.
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Undrar) skrev 2020-07-28 12:08:29 följande:

    Också i "strikta" muslimska länder? 

    Om preventivmedel är tillåtna kommer det att bli svårt att upprätthålla iden om att vänta till äktenskapet. Det var preventivmedlen och framför allt p-pillret som knäckte den traditionella synen på sex och äktenskap i västvärlden.


    Inom Islam anses dock sex vara något fint och en rättighet (om man är gift, annars är sex inte ok). Gifter man sig men inte vill ha barn då, utan bara ha sex för njutningens skull så är detta helt okej, för sex är inte bara till för att göra barn.

    Så jag antar att det du tar upp beror på att västvärlden varit/är kristet och inte har samma öppna syn på sex som Islam har.

    Förlåt Nadia för att jag svarade!
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Undrar) skrev 2020-07-28 12:38:47 följande:

    Tyvärr har vi inom kristendomen i vissa avseenden haft en alltför negativ syn på sex, inte bara för- och utomäktenskapligt, utan även för gifta personer. Kvinnans njutning har hållits ner. En nidbild, men som har haft koppling till verkligheten, var att männen hade rätt att ta för sig när de ville och kunde ha korta samlag utan förspel och lämna kvinnan otillfredsställd. 

    Jag har läst att inom judendomen finns det "krav" på att mannen ska tillfredsställa kvinnan. Finns det något liknande inom islam?


    Inom Islam finns det tvärtom hadither där profeten Muhammed (S) berättar att man ska ha förspel och andra hadither/uttalanden om att man inte ska vara för snabb för att kvinnan också har sina behov.

    Att inte bli tillfredsställd sexuellt anses också vara en giltig anledning för kvinnan att begära ut skilsmässa för.

    Så Islam som religion är väldigt öppen för sex (sålänge det sker mellan två gifta) och bådas behov är viktiga. Finns alltså inga problem med preventivmedel om man bara vill ha sex för njutningen.
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-29 10:15:07 följande:

    Om en kvinna menstruerar är det inte förbjudet att ha samlag

    Onani är inte heller tillåtet.


    Syster, sex under mensen är inte okej och det står i Koranen.
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-30 11:48:57 följande:

    Jag kan ha fel och då får någon gärna rätta mig men jag tror att oralsex är tillåtet Så länge ingen kroppsvätska nuddar tungan eller svalget. Vilket jag antar är näst intill omöjligt?Preventivmedel är tillåtet inom islam så länge bägge parter är överens om det.

    Konstgjord befruktning med hjälp av mannens spermier och inte en främling är som jag förstått det okej eftersom att de flesta länder har bl.a ivf-kliniker.

    Detta gäller då äkta makar.


    Googlade lite på sunnitiska tolkningar och det verkar råda olika åsikter om oralsex, men som du säger att det indirekt blir otillåtet. Får ni alltså inte ha annat än vaginalt sex bara?
  • Anonym (Också muslim)
    jeanette02 skrev 2020-07-30 12:11:50 följande:

    Frågar igen här, har Islam alltså en öppnare syn på sexualitet än tex kristendomen?

    Och vad betyder rättighet i fråga om sex inom äktenskapet?

    Hoppas på svar!


    Ja, med tanke på att Kristendomen länge haft en syn på att sex är till för att skaffa barn, tillskillnad från Islam då kan ha sex för att det är skönt och inte specifikt för att få barn, om man är gift. Det är inte "skamligt" att undra och ställa frågor om sex, kvinnans njutning poängteras osv osv.

    Kristendomen och hur den tolkas idag kanske är annorlunda, men förut har det inte varit speciellt öppet med sex. Däremot har Islams syn varit densamma nu som när Koranen uppenbarades, och redan då talade profeten Muhammed om vikten i att inte vara för snabb och inte bara "köra på", utan att man ska tänka på att kvinnan också har sina behov, behöver förspel osv.

    Rättighet innebär att frun och mannen har rätt till sex i sitt äktenskap. Alltså att man inte bör neka varandra sex utan en giltig anledning utan ska tillfredsställa varandra och vara måna om det.

    Ursäkta Nadia igen men personen ville ha ett svar av mig så därför jag svarade.
  • Anonym (Också muslim)
    Anonym (Tänkvärt) skrev 2020-08-07 13:29:13 följande:

    Har ännu inte fått svar på min fråga hur TS ställer sig till att införa sharialagar i Sverige? Men visst inget svar är också ett svar.


    Läs inlägg 8 bland annat, hon har dessutom svarat på frågan flera gånger.
Svar på tråden Jag är muslim- fråga mig vad du vill!