• KlantSmurfen

    Förbjuda slöja?

    Anonym (Maryam) skrev 2020-07-28 11:49:56 följande: #4

    Tycker det känns så halvhjärtat på nåt sätt med folkk som vill förbjuda slöja och som motiverar det me att de vlil kämpa för tjejers och kvinnors rättigheeter, frihet osv, asså osar liksom verkligen att man vill kunna känan att "åååhh nu har vi förbudt slöja, wow va bra vi är", men jag tänker då att samtidigt man kan undra om de verkligen på riktigt helt innerligt ärligt vill göra mer än så, eller ifall om de nu lyckkas förnbjuda slöja, snarare istället kommer att sola sig i belåtenhet över dettA för aaallttid likksom, asså kan inte låta bli att undra

    Sen tycker jag d här med att förbjuda den typ av klädesplagg är ett rätt märkligt sätt att bekämpa problem på också, liksom ifall man tvingar tjejer att klä av ett plagg som de kanskk känner sig bekvämast med att ha på sig, riskerar man ju att göra så de här tjejer mår dåligt, och då SKAPAR man ju lika gärna problem ist!!

    Tycker även det är märkligt ifall folk säger att de vil kämpa för frihet och såntt, och sen samtidigt vill TVINGA folk attt klä av sig och flasha delar av sin kropp som de anser vara privat/intimt, föe tänker ju liksom at detta går inte ihop.


    Om du menar det privata/intima håret...Att hår är så privat och intimt att det måste döljas är ju inte direkt en snilleblixt barn brukar få så kan man ju undra hur mycket indoktrinering/tvång som ligger bakom den inställningen.
  • KlantSmurfen
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-28 11:58:23 följande: #7
    Artikeln du delade handlar om oskuldskrav som föräldrar har på sina barn. På vilket sätt minskar det om man förbjuder slöja (som väldigt många kvinnor faktiskt vill bära)? Kommer oskuldskraven försvinna?

    Hedersförtrycket som är kulturellt tar ingen hänsyn till slöja eller inte, tjejer vars föräldrar inte är religiösa men väldigt kulturella kan alltså fortfarande förtrycka utan slöja.

    Lösningen är, precis som det står i artikeln, att undervisa om detta förtryck. Inte förtrycka andra kvinnor för att vissa MÄN kan använda slöja i syfte att förtrycka.

    Jag tycker det låter jättekonstigt att ta upp jämställdhet, när man gång på gång vill straffa kvinnor för vad en del män gör.
    Det är möjligt att hedersförtrycket var kulturellt tills man bakade in det i religion, det är svårt att utveckla en kultur om religion får styra.
  • KlantSmurfen
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-28 11:58:23 följande: #7
    Artikeln du delade handlar om oskuldskrav som föräldrar har på sina barn. På vilket sätt minskar det om man förbjuder slöja (som väldigt många kvinnor faktiskt vill bära)? Kommer oskuldskraven försvinna?

    Hedersförtrycket som är kulturellt tar ingen hänsyn till slöja eller inte, tjejer vars föräldrar inte är religiösa men väldigt kulturella kan alltså fortfarande förtrycka utan slöja.

    Lösningen är, precis som det står i artikeln, att undervisa om detta förtryck. Inte förtrycka andra kvinnor för att vissa MÄN kan använda slöja i syfte att förtrycka.

    Jag tycker det låter jättekonstigt att ta upp jämställdhet, när man gång på gång vill straffa kvinnor för vad en del män gör.
    Ska man vara "petig" så ska man inte glömma att det också finns vissa kvinnor som kan använda slöja för att förtrycka sina döttrar och/eller barnbarn.
  • KlantSmurfen
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-28 23:23:49 följande: #59
    Det är relevant eftersom jag aldrig förnekat att det finns muslimer som utövar hedersförtryck? Jag skrev ju i ett inlägg tidigare exempel på olika religioner, bland annat Islam. Jag menar att religionen (grundläran, helig skrift osv) inte har något samband med hedersförtryck.

    Ge gärna exempel.

    Ayaan Hirsi Ali - Infidel

    And if a girl's virginity is despoiled, she not only obliterates her own honor, she also damages the honor of her father, uncles, brothers, male cousins. There is nothing worse than to be the agent of such catastrophe.
    [...]
    Sister Aziza reminded us of the angels we had learned about in school in Saudi Arabia, who hovered above each of our shoulders. On the left and on the right, they recorded our thoughts, intentions, and ideas - bad and good. Even if we did cover ourselves and pray, that was not sufficiently meaningful for God. What counted was the intention. If your mind strayed - if you were doing it for the wrong reasons - God and the angels could look in your heart and know.We had heard all about Hell. That was what Quran school was mostly about: Hell and all the mistakes that could put us there. The Quran lists Hell's torments in vivid detail: sores, boiling water, peeling skin, burning flesh, dissolving bowels, the everlasting fire that burns you forever, for as your flesh chars and your juices boil, you form a new skin. These details overpower you, ensuring that you will obey.

    [....]

    Most unmarried Somali girls who got pregnant committed suicide. I knew of one girl in Mogadishu who poured a can of gasoline over herself in the living room, with everyone there, and burned herself alive. Of course, if she hadn?t done this, her father and brothers would probably have killed her anyway.
  • KlantSmurfen
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-29 01:23:06 följande: #76
    Utöva och utöva, vill man bära slöjan korrekt så är det inget plagg man bara kan ta av och på till skolan och hem. Den har man alltid på sig. När det gäller andra sätt att utöva sin religion så kan man tillexempel be på sin rast eller vänta tills man kommit hem. Just slöjan är dock inget som går att kompromissa med, för den som bär den av fri vilja.

    Man är ju dock 15-16 när man avslutar grundskolan. Med andra ord både straff och byxmyndig. Men dessa tjejer, som återigen är straff och byxmyndiga, ska få vänta till gymnasiet för att få bära slöjan? Eller tjejer som är 13, 14?

    Det löser sig inte genom att förbjuda plagget iallafall, då skulle dessa "shariapoliser" ha annat att klaga på.

    Jag tycker det är viktigt att Sverige står för rätten att som kvinna bestämma över sin egen klädsel. Både att kvinnor som lever under hedersförtryck ska skyddas, men också att muslimska kvinnor ska få kunna bära slöja utan att någon nekar dem det.
    "Utöva och utöva, vill man bära slöjan korrekt så är det inget plagg man bara kan ta av och på till skolan och hem. Den har man alltid på sig."
    Vem har lärt barnen att det är så det ska vara?

    "Man är ju dock 15-16 när man avslutar grundskolan. Med andra ord både straff och byxmyndig"
    Jepp, det är som att det är först då man börjar fatta tillräckligt för att kunna ta ansvar för vissa beslut, att de inte hade tillräckligt med förstånd att samtycka till att bli indoktrinerad med religion från 1 år innan skiter man i.

    "Jag tycker det är viktigt att Sverige står för rätten att som kvinna bestämma över sin egen klädsel."
    Du tycker det men att använda slöja på det sätt du tycker man ska är inget barn får för sig, det är rätten att indoktrinera/tvinga barn du försvarar.
  • KlantSmurfen
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-29 19:53:28 följande: #136
    Inte bara det utan kvinnor som själva valt att bära slöjan pga religiösa skäl kommer också isoleras. Jag hade lätt skitit i allt och låtit inte bara mannen försörja mig utan även skattebetalarna, så kanske islamofoberna får äta sin egna skit om de anser det som rätt att begränsa mig som både kvinna och muslim.



    KlantSmurfen skrev 2020-03-14 15:33:20 följande: #168
    Why you need to stop using the word Islamophobia: Maajid Nawaz - LBC
    www.lbc.co.uk/radio/presenters/maajid-nawaz/why-you-need-to-stop-using-the-word-islamophobia/

    Islamister utnyttjar det flitigt...
    "We disguised our political demands behind religion and multiculturalism, and deliberately labeled any objection to our demands as racism. Even worse, we did this to the very generation who had been socialist sympathizers in their youth, people sympathetic to charges of racism, who like Dave Gomer were now in middle-career management posts. It is no wonder then that the authorities were unprepared to deal with politicized religion as ideological agitation; they felt racist if they tried to stop us."

    - Maajid Nawaz, Radical: My Journey out of Islamist Extremism
    www.goodreads.com/author/quotes/6446041.Maajid_Nawaz
    Ayaan Hirsi Ali: Tackle Islam or face civil war - POLITICO
    www.politico.eu/article/ayaan-hirsi-ali-tackle-islam-or-face-civil-war/
  • KlantSmurfen
    pyssel skrev 2020-07-29 20:11:47 följande: #139
    Jag skrev inte det du påstod om vuxna kvinnor, slöja och SFI. Fräääässcht att du ljuger. Jag gav dig ett exempel på hur HRV ser ut på SFI här.

    Haha. Definitivt inte. Jag är SD:s absolut sista anhängare och högljudd offentlig motståndare.

    SD. Över. Min. Döda. Kropp.

    Men du bekräftade just den vridna MP-feminismens solidaritet med förtryckarna. SD är f.ö helt ointresserade av hedersfrågor, det vet alla vi som faktiskt arbetar med frågorna och inte sitter hemma och gissar. SD drar lite i frågan för att Hampuz som kör en sänkt Volvo då tycker att "jo det där håller jag också med om".
    Hur skiljer man den från F!,V och vissa andra?
  • KlantSmurfen
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-29 21:09:56 följande: #141
    Vem är jag respektlös mot? Jag är precis som du född i Sverige och ska ha exakt samma rättigheter som du har. Att klä mig på det sätt JAG anser att jag vill.

    Skillnaden är att det ena (slöja) är obligatorisk inom Islam medan det du citerar handlar om hur det skall fungera i en shariastat. Det tillämpas inte av enskilda muslimer.

    Det finns mycket som inte går ihop med Islam gällande den svenska lagstiftningen, t.ex månggifte. Men skillnaden där är att månggifte inte är ett måste, utan tvärtom bättre att undvika. På så sätt syndar man inte som muslim genom att låta bli att gifta sig med fler än en. Detta går inte att jämföras med slöjan.

    För övrigt råder det olika tolkningar angående tatueringar i Islam, precis som mycket annat. Och vem säger att det är just männen som går runt med tatueringar som säger detta? Vi är betydligt fler kvinnor som vill klä oss som vi vill utan att staten ska lägga sig i. Det drabbar inte männen, därför ser du oftare kvinnor som tar upp det.

    Jag ger 100% respekt när JAG får respekt.

    MP-feminismenst. Men skulle det ske så kan man inte förvänta sig respekt när man begränsar oss och tar ifrån oss rätten att bestämma över våra egna jäkla kroppar!


    Skillnaden är vad du tycker ska vara obligatoriskt för barn att ha på sig och varför.

    Man vill bo här eftersom det finns lagar och kultur som begränsar religionen sen gnäller man över att man inte ska få ha full religionsfrihet och utöva religionen precis som man vill. Du tjurar över att många vill begränsa din frihet att begränsa barns frihet.

  • KlantSmurfen
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-29 22:26:53 följande: #151
    [...]Jag anser inte sahih Bukhari vara en trovärdig källa nej, men män och kvinnor är olika och det hade absolut kunnat bero på att kvinnor är mer känslostyrda/känslomässiga. Det är inte negativt att vara det. [...]
    Jag tror du har missuppfattat hur man diskuterar.
    Det är jag som är man som ska använda argumentet "kvinnor är mer känslostyrda/känslomässiga" när du som är kvinna har fel åsikt.
    När du som är kvinna använder det argumentet...

Svar på tråden Förbjuda slöja?