• nihka

    Jag är feminist, fråga vad du vill

    Anonym (Frågor) skrev 2020-07-30 15:59:02 följande:

    Så du vill att det ska vara jämställt för alla saker i samhället eller bara där kvinnor missgynnas?

    Tycker du män är skyldiga att ge orgasm på kvinnornas villkor? (kvinnliga orgasmglappet)

    Om en man skulle klaga på att han bara får orgasm bara genom analsex, ska då kvinnan ställa upp för att det ska vara ömsesidigt sex?


    Jag tycker absolut att man kan ge mannen analsex om han bara får orgasm genom analsex, antingen genom att be en manlig vän att hoppa in eller med en strap on.
  • nihka
    Anonym (Feminist ja visst) skrev 2020-07-29 08:57:47 följande:

    Jag är inte en "feminazi" utan som de flesta feminister, en helt vanlig person som tycker att män och kvinnor borde kunna leva på lika villkor, och jag hoppas att det kan bli så en dag. Alla feminister är inte likadana men har du några frågor så ska jag försöka besvara dem, utifrån mitt perspektiv :) Försök hålla en trevlig ton bara.


    Jag är inte feminist eftersom jag inte särskilt vill att kvinnor ska bli jämställda män utan vill att alla bara ska vara jämställda. Jag förstår ändå tanken att särskilt prioritera områden där kvinnor släpar efter män eftersom det traditionellt varit där det största glappet funnits, men hur ser du exempelvis på områden där män släpar efter kvinnor?
  • nihka
    farman skrev 2020-07-30 20:02:32 följande:
    Vem tar inte avstånd från hederskultur?
  • nihka
    Anonym (Jaget) skrev 2020-07-30 20:04:40 följande:
    Ok, såklart att det är antingen eller... Nähä, så om han inte får orgasm via vanligt sex ska han inte få ha anal sex. 
    Jo, jag tycker han kan få analsex om det är så viktigt. Det är ju hans kropp och han bestämmer vad någon annan ska få göra med den.
  • nihka
    Anonym (Inte feminist men...) skrev 2020-07-30 20:46:42 följande:

    Jag är inte feminist men orsaken till att varför feminister kanske inte talar om hedersvåld eller mestadels fokuserar på vita kvinnors problem är inte så avancerad.

    Hela samhället har en beröringsskräck kring dessa frågor, det är svårt att diskutera ärligt utan att riskera att låta rasistisk, och låta rasistisk, eller bara bli anklagad för rasism är något som verkligen är känsligt idag.

    Feminismen som rörelse är i dagsläget för svag för att kunna tåla att bli kallad rasistisk. Det är åtskilliga årtionden av feministiska ansträngningar som riskerar att bli till grus på väldigt kort tid. Dessa frågor är därför alldeles för känsliga för en rörelse som feminismen att inte försöka undvika.

    Det ligger inte på feminismen, utan hela samhället. Tom fkn SD (av alla!) klarar inte av rasist"kortet". Rasister utesluts på löpande band därifrån. Om inte ett tja...rasistiskt parti kan riskera att bli kallade rasister, så hur skulle då någon annan kunna klara det?

    Vad kan feminister påverka utan att riskera att försvinna helt? Jo vita kvinnors problem, och vita mäns beteende. De får helt enkelt börja där, och göra vad de kan i de frågorna tills vidare.

    Så vi får ha acceptans med att feminister försöker ducka för de frågorna. För det är så det är idag tyvärr. Detta är något vi gemensamt (feminister och övriga, även tom. SD) får försöka jobba för, så att det öht. kan diskuteras.


    Det finns ingen beröringsskräck gällande hedersvåld. Det var nog 15 år sedan jag gick en kurs i hedersrelaterat våld i samarbete med polisen i Östergötland och det var fantastiskt att få höra om arbetet med såväl förebyggande som vid faktiska fall. Det finns handlingsplaner för bekämpning av hedersrelaterat våld i alla skolor och en rad andra verksamheter.

    Ett av problemen är att flickorna ofta återvänder till sina familjer pga den sociala isolationen som uppstår efter ett uppbrott. En del tycks tro att det bara är att stoppa männen i fängelse så är problemet löst, men ofta var det kvinnorna som upprätthöll "traditionen" i brist på bättre ord.

    De personer som högljutt "diskuterar" hedersrelaterat våld är allt som oftast människor med extrema åsikter om invandrare och som inte alls är intresserade av en nyanserad diskussion utan använder hedersrelaterat våld som ett slagträ i sin främlingsfientliga agenda. Om man inte går med på att alla muslimer och islam står bakom våldet är man en rödstrumpa och radikalfeminist. Det är en av orsakerna till att det inte diskuteras där alla kan höra men det betyder inte att det inte diskuteras alls. Här på FL är det exempelvis i stort sett meningslöst mer än i slutna grupper.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Jaget) skrev 2020-07-31 01:32:50 följande:
    Ja men inte om han inte vill det! 
    Fast utgångsläget var ju att han ville. Han kunde ju inte få orgasm annat än analt.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Jaget) skrev 2020-07-31 13:40:14 följande:
    Läneförhandlingar sker nästan aldrig i grupp, så det känns oviktigt att ta upp den biten. Man är oftast en och en när man löneförhandlar och där tror jag att kvinnor generellt sett är sämre än män. 
    Det finns inga belägg för att kvinnor som grupp är sämre på att löneförhandla. Däremot är det belagt att kvinnor oftare jobbar deltid och de högt betalda positionerna är oftast inte deltidsjobb.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Jaget) skrev 2020-07-31 16:02:54 följande:
    Det säger sig ju självt att män är bättre på det för män är mer dominanta och känslokallare, mindre empatiska generellt sett. O det är oftare manliga chefer som de lönehandlar med o de kanske är lite ryggdunkningar där.
    Vad är det som säger att den som är dominant, känslokall och är mindre empatisk blir en bättre löneförhandlare? Vad säger att män och i synnerhet chefer skulle vara dominanta, känslolalla och mindre empatiska? Och hur tror du en löneförhandling mellan en dominant, känslokall och oempatisk chef och en dominant, känslokall och oempatiskt anställd skulle fungera?

    Låter som två tjurar som stångas, eller tuppfäktning.

    En bra löneförhandlare kommer väl förberedd med statistik och relevanta argument till varför lönen ska upp. Sedan handlar inte löneförhandling enkom om lönekuvertet utan även andra förmåner så som fler semesterdagar, flexibla arbetstider, möjlighet att arbeta hemifrån, betald restid, tjänstebil, tjänstebostad, försäkringar, bonusprogram, pensionsförmåner, friskvårdsförmåner,  anställningsförmåner som stugor i fjällen, företagshälsovård, subventionerad lunch, parkering, utbildning mm, mm, mm. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    DanneHade skrev 2020-07-31 16:17:28 följande:
    Jo det finns det. Det är etablerad vetenskap.

    Läs på om "the big five". Att ligga högt i personlighetsdraget "agreeableness" (tillmötesgående) korrelerar negativt med en positiv löneutveckling. Det omvända gäller med draget "assertiveness" (påträngande).

    Kvinnor är mer agreeable än män.

    Män är mer assertive än kvinnor.

    40% av kvinnor är lika assertive som 60% av männen.

    40% av män är lika agreeable som 60% av kvinnor.

    Skillnaden är störst i extremerna.

    Skillnaden är alltså liten men stor nog för att bidra till statistiska skillnader i ekonomiska utfall.
    Den främsta orsaken till skillnaden mellan löner är typen av jobb som män respektive kvinnor oftast väljer och hur dessa värderas av samhället. Exempelvis värderas ofta deltidsarbeten lågt. Tänker i första hand på timanställda/springvikarier.

    Det ger i regel mer pengar att ta hand om IT än patienter på ett sjukhus och minst att städa efter patienter och anställda. Att sedan de män som städar statistiskt sett är mer assertive än de kvinnor som städar torde spela mindre roll i sammanhanget än att lejonparten av städarna är kvinnor. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    DanneHade skrev 2020-07-31 16:29:53 följande:
    Hur förekommer hedersförtryck i svenska hushåll? Dvs hushåll med två personer födda till svenska föräldrar, som har svenska värderingar och följer svensk kultur. Hur ser det ut och hur vanligt är det enligt dig?

    Exemplen är inte jämförbara, och metoden du förespråkar är inte effektiv.

    Resurser är begränsade, de är alltid begränsade. Då måste du inrikta dem främst på där problemet är som störst. Du kan lägga miljarder på att försöka utbilda miljoner av människor som redan avskyr hedersförtryck, eller så kan du lägga miljarder på att utbilda grupper av människor där synen på hedersförtryck är mer blandad. Du stoppar inga våldtäkter genom att utbilda 85-åriga japaner, det är ett slöseri med tid och resurser.
    Bäst effekt har man av att utbilda brett och över lång tid så det sätter sig i grunden. Det "svenska" våldet mot kvinnor är inte väsensskilt från hedersförtryck utan bottnar i samma tanke att du kan äga en kvinna, visa din makt och med våld få henne dit du vill och/eller straffa henne. Det som skiljer dem åt är hur invävt våldet är i de sociala strukturerna. Sedan finns också våld mot män och hedersförtryck mot män även om man inte hör lika mycket om det.

    Förr gick det till på samma sätt i Sverige att "hor" straffades med döden, både genom rättsväsendet och att människor tog saken i egna händer och senare blev kvinnorna "bara" socialt utstötta.

    Lustigt att du tar upp just Japan som bara för några år sedan bestämde sig för att ändra i sin våldtäktslagstiftning från 1907.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Jag är feminist, fråga vad du vill