Inlägg från: Anonym (GreenEyes) |Visa alla inlägg
  • Anonym (GreenEyes)

    Sur på min pojkvän. Han förstår mig inte.

    Jag förstår att du blev ledsen och upprörd. Det hade jag också blivit. Har man bestämt att man ska tillbringa helgen med någon, så kan man ju inte samtidigt lova bort sig på annat håll. Samtidigt förstår jag att han vill hjälpa vänner och familj. Visste han att han skulle hjälpa vännen och systern innan du kom? I så fall borde han ha förvarnat dig om det. Typ: ?Du är jättevälkommen i helgen, men jag kommer att vara borta en del, då jag ska hjälpa en vän med en sak, och min syster att flytta.? Han borde också ha erbjudit dig att följa med och hjälpa till. Gjorde han det?

  • Anonym (GreenEyes)
    Anonym (.) skrev 2020-07-30 14:11:16 följande:
    Men isåfall får vi nog göra slut för det räcker inte för mig att bara ses varannan helg.

    Men även det var ju en anledning till att jag blev upprörd. Blev upprörd pga båda de anledningarna.
    Varför skulle ni bara ses varannan helg? Jag tycker han gjorde fel som inte förvarnade dig om att han skulle vara borta en del under helgen, men att behöva hjälpa släkt och vänner ibland på helgerna måste ju vara ok. Det vore dock konstigt om det skulle bli så ofta som varannan helg.
  • Anonym (GreenEyes)
    Xlr8 skrev 2020-07-31 13:19:45 följande:
    Ja du är ute å cyklar.

    Ta det lite lugnt ibland är man tvungen/lovar bort sig.

    Att beräkna renoverings tid är lika lätt som att beräkna när middagen är klart på minuten och man kan inte allt bara släppa de man gjort bara för att det gått 2 timmar.

    Då kan allt jobb bli ogjort.

    Coola ner lite
    Felet han gjorde var ju att han lovade bort sig utan att berätta något för TS, trots att han visste att hon skulle komma. Han borde ha berättat detta för TS i förväg, så att hon hade en chans att tacka nej till att komma. Det är inte fel att hjälpa familj och vänner, men det är inte heller snällt att lämna en gäst ensam när det hade varit hur lätt som helst att förvarna om att han skulle vara borta en del av helgen.
  • Anonym (GreenEyes)
    jrockyracoon skrev 2020-07-31 22:54:41 följande:

    Jo, de ses ofta. Varje helg. I TS beskrivning som kom hon dit på fredagen och åkte på söndagen. Det blir 2,5 dagar per vecka. TS kille har antagligen ett jobb han med. Han kanske blir trött av det, precis som TS. Då är det inte lätt att hinna med att träffa alla vänner och göra allt annat under må - to. Vilket skevt liv att inte få träffa andra än sin flickvän under någon helg under hela året! Som ett fängelsestraff, närapå.

    Fint att vi är överens om att han ska få träffa sina vänner, eller åtminstone få hjälpa dem när det verkligen behövs. Så när menar du att han ska få träffa dem? På kvällarna efter jobbet, när de båda antagligen är trötta efter en lång dag. Vilken härlig kvalitetstid...

    Du utgår inte från hennes inlägg, för det gör jag. Du utgår från dig själv och din situation och så hittar du på att det är samma för henne. Jag tycker att du tillför något intressant till tråden när du berättar om din situation. Men bara för att det är som det var för dig, betyder inte att det är likadant för TS. Om TS kommer tillbaka till tråden och bekräftar att det är som du säger, ja, då vet vi. Men innan det, så har vi endast TS inlägg fram till nu att gå på, och där finns det rum för många olika tolkningar av situationen.

    TS skriver ju också att pojkvännen berättade att han var tvungen att gå till sin vän. Så han drog inte bara iväg, utan berättade vart han skulle gå och syftet med det. Var det ett bra skäl, tyckte du? Jag tycker det var ett bra skäl att hjälpa sin syster och kompis. Han ville säkert vara med TS, men kände en plikt att hjälpa sina bekanta. Det är en fin sak.

    Men om vi får mer information och det visar sig att killen är lika ojuste som din, d.v.s. ofta pyser iväg utan att bry sig om sin tjej, ja, då skulle jag hålla med dig i din analys. Men det vet vi inte ännu.


    Att ses 2,5 dagar per vecka är inte ofta. De som bor ihop ses varje dag. Är det för ofta, tycker du? Dessutom är det individuellt hur ofta man vill träffa sin partner. En del vill ses varje dag, andra mer sällan. Själv tycker jag det är lite konstigt med par som bara vill ses någon gång ibland. Jag undrar om de egentligen är kära i varandra. Att träffa kompisar hela tiden är inte heller något som alla har behov av. I synnerhet inte de som har en relation. Många par är helt nöjda med att träffa varandra varje dag och bara träffa vänner någon gång ibland.
  • Anonym (GreenEyes)
    jrockyracoon skrev 2020-08-01 10:52:15 följande:
    Det är absolut tillräckligt ofta för att pojkvännen ska behöva göra andra viktiga åtaganden. Det är orimligt att binda upp en människas lediga tid och tvinga personen att tillbringa 2,5 dag i veckan nonstop med sin partner, utan att tillåta denne att göra andra saker.

    Hade de träffats varannan helg, ja, då håller jag med om att TS kunde ställa hårda krav på pojkvännen att prioritera henne i alla lägen och vårda sina övriga relationer på den lediga helgerna istället.

    Sedan så handlar det inte om att pojkvännen inte vill träffa TS, utan om att TS vill ha honom helt för sig själv under dygnets alla timmar när hon är där.

    Det är väl ganska ointressant huruvida det finns personer som är villiga att ge upp sina vänskapsrelationer och sina nära band till sina syskon för sin partners skull. Det är ju uppenbart att pojkvännen vill ha kvar dem och det är förstås inget som varken du eller TS, ska ha synpunkter på. Det är tvärtom en varningsflagga att TS försöker isolera pojkvännen - det är sådant som psykopater/narcissister gör för att försätta sina offer/partners i ett hjälplöst tillstånd.
    Jo, det är intressant vad andra tycker i frågan, eftersom du påstod att 2,5 dagar i veckan är mycket, som om det vore någon sorts allmän sanning. Jag försökte förklara att det inte alls behöver vara det, utan att det är individuellt hur ofta man vill ses i en relation. Givetvis måste man dock vara överens i relationen om hur ofta man ska träffas. Jag har inte sagt något om att TS ska ha rätt att tvinga sin pojkvän till något. Det enda jag hävdar är att det är normalt att ÖNSKA umgås 2,5 dagar per vecka. Det inte alls mycket, som du påstår. Att det finns enskilda individer som inte vill träffa sin partner så ofta, är en annan sak. Då ska de naturligtvis inte behöva göra det.

    Jag har aldrig ens varit i närheten av att påstå att man ska eller måste ge upp sina vänskapsrelationer eller sina nära band till syskon för att man vill träffa sin partner ofta eller inte vill träffa kompisar hela tiden. Inte heller har jag haft synpunkter på huruvida pojkvännen ska ha kvar relationerna till familj och vänner. Det går alldeles utmärkt att ha en nära relation till ett syskon eller en vän utan att träffas ofta. En partnerrelation riskerar däremot att dö ut om man ses alltför sällan.

    Att börja dra in psykopati och narcissism var väl ändå ganska vilt spekulerat? Vi vet alldeles för lite om TS för att börja resonera i termer av personlighetsstörningar. Inte heller finns det tecken till att hon försöker isolera sin pojkvän. Hon verkar lite krävande, ja, och hon vill uppenbarligen ses oftare än pojkvännen. Men att hon försöker isolera honom är en väldigt långsökt slutsats.
Svar på tråden Sur på min pojkvän. Han förstår mig inte.