• hammarhajen

    Utesluter min dotter

    "Ont i hjärtat" och "utesluter" är väldigt starka ord. Försök lugna dig lite och se svärföräldrarnas perspektiv och tänk på att det bara är en resa. Inte hela livet och världen. De BJUDER dig på en resa, de vill väl vara snälla. Oavsett vad du väljer att göra behöver du nog visa att du är tacksam och glad för omtanken.

    Kanske har de inte råd att betala för din dotter också, men är helt okej med att du gör det och att hon följer med.  

    Kanske tänkte de att din dotter inte kan vara ledig från skolan.

    Kanske trodde de att din dotter kunde få lite stöttning från en moster, kompis eller något om det skulle krisa på riktigt när ni är borta. Är ni helt ensamma och du är den enda trygga vuxna i samma stad kanske inte svärföräldrarna är fullt införstådda med det?

    Kanske utgick svärmor från att dottern kunde vara ensam, det är ju vanligt på många håll i Sverige att flytta hemifrån när man börjar på gymnasiet (för att familjen bor för långt från en gymnasieskola) och förr började man oftare jobba direkt efter grundskolan och flyttade hemifrån då. Kanske ser de din dotter som ansvarsfull och klok och har inte förstått att hon inte är redo för en vecka ensam.

    Oavsett är det inte ett dugg konstigt att vuxna åker på en resa utan barn då och då och jag tror inte du vinner något på att sura och vara otacksam.

Svar på tråden Utesluter min dotter