• Anonym (???)

    Utesluter min dotter

    En 16-åring kan i vanliga fall vara ensam hemma en veckan, men det behöver förstås förberedas lite. Vi har 4 tonåringar här hemma, de tre äldsta är över 16 men de har absolut kunnat vara ensamma hemma i ett par år nu (då menar jag om någon hade varit ensam)

    Jag tycker väl att en resa är en stor sak och de som gav den borde ha stämt av med dig och din sambo, om själva resan, om det ens funkar, och ligger bra i tid osv. Då kunde ni pratat om detta kring dottern. Om de inte ville/hade råd att betala även för henne kunde du sagt att du ville göra det själv.
    MEN jag tänker också att dottern kanske inte ens hade velat följa med? Våra äldre tonåringar hade nog alla sagt att de hellre stannade hemma faktiskt. Vi var på västkusten nyss och åkte med de yngsta barnen (mellan/högstadiet) enbart. Ingen tycker det är fel/orättvist/dumt. 

    Om ni åker bort utan dottern så får man se till att det finns någon hon kan ringa om det är något akut (kompis, granne osv)

    TS, jag tycker nog inte din man ska få skit för detta, om det nu inte är han som ligger bakom iden om en egen resa för er? 
    Sedan handlar det om kommunikation helt enkelt + kanske att du verkar något lite överbeskyddande över din 16-åring? Det finns ingen anledning att späda på bilen av att det är "synd" om dottern pga en frånvarande pappa. Hon kanske skulle se en vecka ensam som ett äventyr? Vad vet jag, men jag tänker bara att TS inlägg i tråden är så förmörkade av harm å dotterns vägnar att det liksom blir lite fel. 

Svar på tråden Utesluter min dotter