• korngryn

    Har din man barn sedan tidigare som han har övergett?

    Anonym (Undrar) skrev 2020-07-31 13:30:24 följande:

    Det jag menar är att det är sinnessjukt att detta accepteras. De som lämnar sina barn idag borde frysas ut. Ingen kvinna med självaktning borde ta en man som gör så här.

    Alternativt så borde vi skapa en matriarkal struktur där kvinnor är basen. Männen kommer och går. Inga barn blir stigmatiserade och inga kvinnor behöver skämmas, bli utbrända och ensamma.


    En matrilinjär struktur hade löst väldigt många problem. För kvinnor hade skillnaden inte blivit jättestor, många tar ju redan lejonparten av arbetet med barnen. För män hade det blivit mycket mer chill, de hade kunnat komma och gå lite som de ville (dock inte mot kvinnans vilja) skaffa barn utan några skyldigheter. Barnen skulle höra ihop med mamman och ärva henne. Om mannen och kvinnan VILLE skulle mannen förstås kunna få leva tillsammans med kvinnan och hennes barn, dock utan rättigheter och skyldigheter. Jag tror många män skulle må mycket bättre i en sån struktur, många män tycks ju vantrivas med familjelivet. Det är också en mer naturlig struktur, kolla t ex på hur de flesta däggdjursarter gör. Honorna lever ensamma eller tillsammans med andra besläktade honor med sina ungar. Hanarna har maximal frihet, behöver bara tänka på sig själva. De får para sig bara om honan går med på det. Inga våldtäkter. Inget tjatsex. Ungarna slipper se mamma bli misshandlad av pappa. Honan har allt ansvar, men också alla befogenheter. Ungarna får maximal trygghet. Win-win-win för alla.
  • korngryn
    Anonym (Liv) skrev 2020-08-01 09:12:49 följande:

    Det blir problematiskt om inte män blir krävda på underhåll. Så fort det kommer in i bilden att de måste dela med sig av sina tillgångar och arvet så blir det mindre lockande "att komma och gå". Om den skyldigheten inte finns så ligger denna börda på skattebetalarna som är Jo inte skyldiga att försörja andras barn.


    Nej, detta är inte ett problem, varken i djurvärlden eller i de samhällen som har matrilinjär struktur (vilket man tror var det normala innan människan blev jordbrukare)

    Att mannen går när han vill är inget problem om han inte har någon koppling till barnen. Han får förstås inte dyka upp som oinbjuden gäst heller - som sagt, inga skyldigheter men heller inga rättigheter. Vill han ha sex eller bli bjuden på mat så får han fråga helt enkelt! Och då är ett nej ett nej. Och om han bjuder till lite och t ex hjälper kvinnan att flytta på någon tung sten eller så, så ökar ju chansen att han får stanna ett tag (eller för alltid, om båda vill!)

    Den ekonomiska försörjningsbördan tar ju ändå kvinnan till allra största delen i de flesta samhällen. Det är nästan alltid hon som får betala med utebliven inkomst vid föräldraledighet, vab eller hemmafrueri. Så det blir ingen större skillnad. Ett matrilinjärt samhälle där fast egendom ägs och ärvs på mödernet, och där relationer utövas i form av s k besöksäktenskap (dvs att kvinnan är bofast och mannen/männen hälsar på när båda vill) är fredligare och människorna lyckligare. Mannen slipper fundera på om barnen är ?hans? eftersom barnen alltid är bara mammans.

    Och ja, självklart förstår jag att att det är svårt att gå tillbaka till detta efter flera tusen år av det motsatta systemet. Men det jag vill få fram är att det är ingen självklarhet att ett samhälle är patrilinjärt och/eller patriarkalt.
  • korngryn
    Anonym (.) skrev 2020-08-01 10:22:21 följande:

    Hela trådstarten är så fel och så absurd att alla normalt fungerande tänkande borde vilja gråta.

    Där han har lämnat sina barn...

    Lämnat?

    Leva i en relation? Relation till VAD?

    Jag ser mest en jävla massa moraliserande om pappor som icke-fungerande mammor.

    För det är egentligen vad allt handlar om, att mammor sällan låter pappor vara pappor utan de försöker tvinga dem att vara ställföreträdande mammor. Gör de inte det så är de misslyckade pappor.


    Se där ja, ett utmärkt exempel på varför en matrilinjär struktur är win-win-win för alla!

    Här har vi en man som förklarar att män inte vill leva familjeliv. Precis vad jag försökte förklara. Här har vi ett utmärkt bevis på att män i allmänhet hellre vill ha 6 barn med 6 olika mammor och slippa ansvar, än att ha 2 barn med samma mamma och tvingas bidra till att ta hand om avkomman.
  • korngryn
    Anonym (Liv) skrev 2020-08-01 11:54:38 följande:

    Vad män vill ha är irrelevant så länge de inte vill ta ekonomiskt ansvar för sina val. Vem ska försörja alla dessa barn om mammor inte klarar det, samhället?


    Mammorna såklart!

    Varför förutsätta att mammorna INTE skulle klara det? Det har de ju gjort i alla tider genom mänsklighetens historia. Om man nu absolut inte klarar av det t ex pga sjukdom, dödsfall eller liknande kan ju släktingar, dvs mamma, syskon eller mammans syskon hjälpa till.

    Man behöver inte göra det så komplicerat. Kolla hur det går till bland andra däggdjursarter, ursprungsfolk etc.
  • korngryn

    [quote=80558258][quote-nick]Anonym (Liv) skrev 2020-08-01 10:39:58 följande:[/quote-nick][/quote]

    Jag tycker mig se att många män framför allt är intresserade av att _tillverka_ barnen, och betydligt mindre av att _ha_ dem.

    Mannen Anonym (.) i inlägg 47 förklarar detta ganska bra ur ett manligt perspektiv.

  • korngryn
    Anonym (Liv) skrev 2020-08-01 12:20:51 följande:

    I modern samhället kan inte barn bidra till sin försörjning i många år. Det kunde de göra förr när man hade jord och jakt att leva på. Nu måste mammor arbeta och ingen ensamstående mamma klarar att försörja 6-7 barn med allt vad det innebär på egen hand utan bidrag (skattebetalarna). Varför ska alla andra betala, men inte pappor?


    En stor majoritet av befolkningen förr var fattiga och ägde ingen jord. Jakt var bara för överklassen. Att mammor måste arbeta är inget som kommit NU, det har de gjort sedan vi var apmänniskor. Du pratar väldigt mycket om skattebetalare, jag pratar om ett naturligt matrilinjärt Ursprungssamhälle där kvinnan är basen, inte mannen. Där fanns inga skattebetalare. Att få barn innebar inte att livet sattes på paus, utan arbetet fortsatte som tidigare. Mamman hade med sig barnen i arbetet, och på så sätt utbildades också barnen. Vid vissa arbetsmoment där det var olämpligt att ha med barnen kunde andra kvinnor passa barnen en stund. Men försörjningsansvaret är helt och hållet mammans i den typen av samhälle.
  • korngryn
    Anonym (Bye boy!) skrev 2020-08-01 12:35:29 följande:

    Men varför skulle man blanda in män i en sån samhällsstruktur alls med den teknologi som finns idag där man kan befrukta ägg utan spermier? Om männen inte vill vara med och försörja barnen eller leva i familjestrukturen fyller de ju ingen som helst funktion i socialsamhället? Det står redan män fritt att leva så, men vill de ha avkommor så får de liksom anpassa sig efter spelreglerna. Let's face it, kvinnor har en förmåga (bära en graviditet) som män hittills inte kan lösa på något annat sätt.


    I så fall skulle ju män vara helt onödiga. Det tror jag ingen vill? Dessutom behövs ju spermier även om ägget befruktas in vitro.
  • korngryn
    Anonym (Bye boy!) skrev 2020-08-01 12:35:29 följande:

    Men varför skulle man blanda in män i en sån samhällsstruktur alls med den teknologi som finns idag där man kan befrukta ägg utan spermier? Om männen inte vill vara med och försörja barnen eller leva i familjestrukturen fyller de ju ingen som helst funktion i socialsamhället? Det står redan män fritt att leva så, men vill de ha avkommor så får de liksom anpassa sig efter spelreglerna. Let's face it, kvinnor har en förmåga (bära en graviditet) som män hittills inte kan lösa på något annat sätt.


    Sen är ju mitt exempel inget konstigt sci-fi-samhälle, utan det VAR ju så vi levde i flera hundratusentals år innan de senaste ca 5-6000 åren med jordbruk och kvinnofientliga världsreligioner. Och män var inte överflödiga då.
  • korngryn
    Anonym (Klara) skrev 2020-08-02 11:01:25 följande:

    Nej, jag kan inte förstå det jag heller. Finns ingen som helst anledning att ge upp, man får kontakta familjerätten och kämpa, kämpa, kämpa!!! Man överger inte sitt barn. Aldrig!

    Tack snälla. Det funkar, men det är kämpigt att vara ensam. Jag har jättefina vänner som är beredda att lyssna på mina tankar, tack och lov, så jag har alltid stöttning mentalt.


    Bara en tanke, men det kan ju vara så att barnet själv vill bo bara hos mamma, och pappan accepterar barnets önskan.

    Går man till familjerätten ska det ju extremt mycket till för att det inte ska bli gemensam vårdnad och växelvis boende om någon förälder kräver det. Även pappor som är dömda för grov misshandel av barnet får oftast gemensam vårdnad, det ska oerhört oerhört mycket till för att en förälder ska förlora sitt barn. Rätten handlar så gott som bara om att föräldrarna ska ha lika mycket rätt till sitt barn, och nästan ingenting om barnets rätt att välja det upplägg det känner sig tryggt med.

    Så det behöver inte vara så att pappan bara skitit i att kämpa för sitt barn, han kan också helt enkelt ha hörsammat barnets önskan.
Svar på tråden Har din man barn sedan tidigare som han har övergett?