• korngryn

    Jag hatar barnvecka

    Ärligt talat så låter det som en dålig ide att flytta in hos honom. Det kommer ju aldrig funka! Läs sin egen text. Sen sätter du ju dig i ett oerhört beroende om du blir inneboende hos honom. Du flyttar in HOS honom, det är stor skillnad mot att flytta ihop. Ni blir som permanenta gäster i hans familj. Och då kan ju liksom inte du komma och ställa krav.

    Och var ska ni ta vägen när er relation tar slut? Bostadssituationen är ju rätt körd på de flesta orter.

    Nej, om jag var du skulle jag satsa på särbo tills alla barnen är stora.

  • korngryn
    Drottningen1970 skrev 2020-07-31 21:53:11 följande:

    Orkar fan inte läsa en enda tråd till av självutplånande kvinnor som åsidosätter både sina egna och sina barns välmående, enbart för att få äran att få vara med en man.

    Hur i hela helvetet ska vi nånsin få till en förändring i samhället när kvinnor själva driver ojämlikhet?

    Det är patetiskt. Samhället och lagstiftningen i sverige har gett oss alla möjligheter att vara fria och självständiga, men kvinnor själva stoppar nu upp utvecklingen genom att böja sig dubbelvikta för att behaga en man även på sina egna barms bekostnad.

    Just nu är det fan inte patriarkatet som står i kvinnors väg utan kvinnor fäller sig själva. Jag blir så jävla trött.


    +1 på den.
  • korngryn
    Fliselisan skrev 2020-07-31 22:05:12 följande:

    Var det samma TS som skrev tråden om att bo på landet utan körkort och svårigheter att lämna på FSK, hon skulle plugga och samtidigt passa hans barn?

    OM det är så TS, så är denna Karl inget för dig. Det finns så många bättre män. Du kommer inte må bra i detta förhållande och med det inte din dotter heller. Låt inte henne behöva utstå ännu en uppslitande separation.


    Åh herregud. Jag blir helt matt.

    Snälla TS. Flytta INTE ihop. Skaffa dig körkort och avsluta din utbildning och jobba hårt i stället. Sen sitter du i en situation där du kan ställa rimliga krav. Det är ju så tydligt att din kille bara vil ha en gratis piga.

    Fråga honom gärna om han hade gått med på det som han förväntar sig att du ska gå med på? Att sitta låst i ett boende som han inte kan ta sig ifrån, anpassa sina barns rutiner och mat helt efter dig, jobba samtidigt som han passar ditt barn som du säger upp förskoleplatsen för? Förmodligen skulle han tycka att du var helt befängd som ens tänkte tanken, och det säger fan allt.
  • korngryn
    Anonym (M) skrev 2020-08-01 20:36:49 följande:

    Jo jag överväger det nu. Men förmodligen kommer han inte vilja fortsätta vara tillsammans då.


    Desto bättre.
  • korngryn
    Anonym (M) skrev 2020-08-01 21:06:47 följande:

    Problemet är att jag redan skrivit kontrakt med andrahandshyresgäster. Jag vet inte om jag kan riva upp det nu. De ska flytta in i min lägenhet 1a september.


    Säg upp hyresgästen redan nu, vänta inte till imorgon! Varje dag är dyrbar. Du får vara beredd på att kompensera dem ekonomiskt, och i värsta fall får du vänta tills uppsägningstiden gått ut. Men du inser säkert att det är bättre att bo hos vänner/föräldrar/vandrarhem med din dotter några månader än att bo hos en man som behandlar er illa. Kolla upp studentbostadssituationen på din ort om du ska plugga, kanske finns det korridorrum som du kan hyra i andra hand tills du får tillbaka din nuvarande lägenhet?
  • korngryn
    smulpaj01 skrev 2020-08-02 11:05:49 följande:

    När jag har hyrt ut i andra hand (vilket jag har gjort ca 10 år till olika människor) så har jag alltid haft 1 eller 2 månader uppsägningstid från bägge håll. Hur lång uppsägningstid har du gett dina hyresgäster? Är det en månad kan du säga upp kontraktet nu och stanna kvar i ditt hem.

    Självklart ska du och din dotter INTE flytta dit!!! Det finns inte ens den minsta chans att det kommer fungera.

    Finns andra män här i världen som passar dig bättre, så bryt med denne man.


    Eller så kan ts sluta leta efter män och börja med att hitta sig själv i stället och erbjuda sin dotter ett tryggt liv i stället för att offra sig själv och sitt barn för sura otacksamma män som bara vill ha gratis piga och någon som betalar halva boendekostnaden.
  • korngryn
    Anonym (Henrietta) skrev 2020-08-02 11:40:24 följande:

    Fast om jag minns rätt från ts tidigare trådar så skulle väl ts få möjlighet att studera och inte behöva betala så mycket till mannen och att det var ett av de primära skälen som gjorde att ts ville flytta ihop? Det finns/fanns en ekonomisk fördel för ts, som i nuläget var/är sjukskriven men nu skall börja studera. Så uppfattade jag det.

    Men i övrigt håller jag med dig helt, finns ingenting överhuvudtaget som ts och ts barn vinner på att flytta ihop med mannen och hans barn, men jag är rätt övertygad att ts kommer att göra det ändå. Mer tydliga tecken på att det inte kommer att fungera har jag nog aldrig läst, men ts verkar fortfarande leva i någon slags drömlik förhoppning om att mannen skall "vakna upp och förstå". Varken ts eller mannen tycks vara beredda att egentligen kompromissa om någonting, men eftersom det är ts som flyttar in till mannen och hans barn, som redan har etablerade rutiner i sitt hem, blir det ts, men framförallt ts barn som blir de stora förlorarna. Ja alla barnen förresten, för det kommer så klart bli en massa gnissel mellan ts och de andra barnen också så småningom, det blir det alltid.

    Är så fruktansvärt sorgligt tycker jag, att det för många kvinnor tycks vara så viktigt att bo i ihop att det övertrumfar allt annat. Lika viktigt som syret de andas tycks de.


    Herregud, detta blir bara värre och värre. Inte nog med allt annat som framkommit, TS hade alltså tänkt att fullt medvetet sätta sig i _tacksamhetsskuld_ till denna man?!?!?! Hoppas hoppas hoppas att jag missförstått.

    I den situationen hade jag känt mig som att jag hade sålt mig, hade ALDRIG pallat att leva så! Inte i en relation som var bra för övrigt, men ännu mindre i en relation som dessutom var dålig!
  • korngryn
    smulpaj01 skrev 2020-08-02 12:02:18 följande:

    Är det på det sättet så förstår jag att mannen tycker att ts ska passa barnen och sköta hushållet, han betalar ju henne för det. Men hon offrar sin dotter på köpet och personligen skulle jag inte tycka det var värt det. Tragiskt


    Nej, HUR kan någon tycka att det är värt att få billigare boende på bekostnad av att behöva känna sig som en prostituerad/slav hela tiden? Och vad sänder det för signaler till barnen?

    Och rent praktiskt, hur studerar man utan tillgång till barnomsorg? Studier är ju liksom ett heltidsarbete.
  • korngryn
    Xenia skrev 2020-08-02 12:27:01 följande:

    Det är ju ett sätt att trycka ned dig och få dig att hålla tyst.

    Men låt oss säga att du skulle ha vissa autistiska drag (som man kan utan att vara så autistisk att man skulle få en diagnos). Då skulle det snarare vara han som borde anpassat sig extra mycket, för du kan ju inte rå för din "autism" lika litet som någon som är rullstolsbunden.

    Dvs den som har svårigheter ska inte skämmas, däremot ska förstås partnern ta hänsyn till dessa svårigheter.

    Skuldbeläggandet är ett sätt att manipulera dig. Plötsligt måste du försvara dig för att du inte är tillräckligt anpassningsbar, för känslig/autistisk whatever istf att ni diskuterar sakfrågan. Han agerar enligt principen "anfall är bästa försvar". Vill du verkligen leva så resten av ditt liv?


    Så otroligt bra skrivet.
  • korngryn
    Xenia skrev 2020-08-02 13:03:40 följande:

    Nu hade väl TS en del orsaker att flytta: hon trivdes (hittills) bra ihop med mannen, dottern också och de skulle få på landet som hon önskade. Men nu har hon tydligen upptäckt hans sämre sidor och hans krav på hon ska anpassa sig helt efter honom och hans rutiner.

    Men rent generellt så undrar jag om dessa kvinnor som har så bråttom att flytta ihop styrs inte bara av förälskelse utan av en drömbild om det perfekta lyckliga kärnfamiljlivet. Hon ska få en man att luta sig emot, hennes barn ska få en (bättre) far. Men samtidigt får hon oregerliga styvbarn och en massa problem. Det blir aldrig den lyckliga kärnfamiljen. Den lyckliga bonusfamiljen är kanske inte så vanlig?


    Nej, inte ens lyckliga kärnfamiljer är ju särskilt vanliga. Jag kommer aldrig förstå varför folk har så himla bråttom att flytta ihop, skaffa nya ungar etc. Det blir typ aldrig lyckat. Och som vuxen kan man liksom inte hålla på att luta sig emot någon, ingen gillar att bli lutad och klängd på. Det hör till barndomen att luta sig mot sina föräldrar, sen får det faktiskt vara färdiglutat.

    Varför inte ta det lugnt, njuta av lugnet det medför att bo själv och _kanske_ börja dejta igen när barnen flyttat hemifrån?
  • korngryn
    Anonym (M) skrev 2020-08-02 14:45:51 följande:

    Nej jag kommer inte vilja bli gravid med honom på ett bra tag. Som det är nu kan han inte förstå andras behov. Drabbas jag av gravidillamående eller nån annan krämpa kommer han inte att förstå det eller göra nånting för att underlätta för mig. Och när jag är föräldraledig kommer han förmodligen att dumpa alla sina tre barn på mig och anse att det inte är några problem. Det är bara något jag kommer att få acceptera.

    Idag är jag sjuk och trött och skulle verkligen behöva vila men han tar ingen hänsyn till det utan låter barnen gapa, skrika och härja hur de vill och när de väl sitter tysta och tittar på tv så är det han som börjar gapa på dem om olika saker.


    Du har lite offermentalitet faktiskt. Alla har redan sagt åt dig hundra gånger att ni inte bör bo ihop, så det behöver jag inte upprepa.

    Men OM katastrofen skulle vara framme och du blev gravid, hoppas jag _verkligen_ att du kräver att han tar all föräldraledighet. Hänvisa till att du pluggar och behöver bli färdig med studierna, och att han som jobbar får bättre föräldrapenning. Då får HAN ta hand om alla fem barnen. Det är inte fel att som vuxen man få en liten reality check och inse att barnskaffande omfattar liiiite mer än själva ligget. Det är bara något han kommer få acceptera.

    Men som sagt, vi hoppas att det inte sker och att du och ditt barn blir lyckliga på egen hand i stället.
  • korngryn
    Anonym (M) skrev 2020-09-07 15:34:36 följande:

    Han kommer skjutsa henne varannan vecka iallafall. Han handlar det jag behöver och kan skjutsa mig när jag behöver komma nånstans. Tror inte att det kommer vara på det här det ev fallerar utan snarare på hur han funkar som person.


    Herregud.... han kan tänka sig att vara snäll och skjutsa dig om du BEHÖVER komma någonstans?!! Gud så snällt! (Ironi)

    Ts, hur gör du om du, eller din dotter inte behöver, utan VILL ta er någonstans? Inser du inte att du är totalt beroende av hans välvilja att köra dig, och att de enda gånger du kan komma iväg är när HAN bedömer att det är nödvändigt. Vad tror du det sänder för signaler till din dotter? Att du alltid måste svara att ni måste fråga pappa om hon vill ta sig någonstans? Förlåt, men det låter som ett mentalt fängelse.
Svar på tråden Jag hatar barnvecka