• Xenia

    Jag hatar barnvecka

    Anonym (M) skrev 2020-07-31 15:12:48 följande:

    Jag och min dotter är halvt inflyttade till min pojkvän och hans tre barn vv. Vi är här nästan jämt och tanken är att vi bor här på heltid om några veckor. Jag vill verkligen flytta och min dotter trivs bra här också, och med honom och hans barn. Jag är lite orolig bara eftersom jag redan nu hatar barnveckan och tycker att den sniglar sig fram. Jag har absolut ingenting emot barnen. De är fina och snälla, tar hand om min dotter på ett bra sätt etc. Men ljudvolymen ibland är hemsk, de vaknar tidigt på morgonen, och det blir så fruktansvärt stökigt. När det bara är min dotter behövs det städas en gång i veckan, när alla är här städar och plockar och diskar jag hela tiden känns det som. Har inte tid till något annat nästan.

    dessutom ställs alla rutiner på ända till förmån för deras rutiner, och deras matvanor. Det är jag och min dotter som får anpassa oss eftersom vi flyttar in till dem och de är flera. Det funkar inte riktigt alltid. Gällande kvällsrutinerna så har jag och min dotter vanligtvis en bra rutin, som gör att hon kan varva ner innan sovdags och vet vad som komma skall. Middag-ev leka lite-städa undan-titta på tv och efter det tandborstning etc. Och fast läggningstid. Här har de inga såna rutiner, utan kan leka med hög ljudvolym ända till nattning. Det funkar inte för min dotter. Hon blir upptrissad och tar tid på sig att varva ner, dessutom blir tandborstning etc skrikigt och gapigt och jag behöver skälla på henne vilket jag inte tycker om och inte behöver göra annars. Barnveckan brukar hon somna vid 22 och då måste jag ligga hos henne för att inte hon ska springa in till någon och ingen annan in till henne. I vanliga fall så kan jag lämna henne vid 20. Så jag förlorar mycket kväll och egentid, vilket jag behöver extra av den veckan pga stressen. Städat blir det inte heller, eftersom inga såna rutiner finns här, så oftast ligger det kläder, skor, leksaker etc överallt att snubbla på, min dotter förlorar också den rutinen vi fått in kring det.

    Gällande matrutiner så är det oftast hans barns vilja som får gälla, korv, köttbullar, pizza och pannkakor hela veckan. Min mage klarar inte riktigt av det så uppe på det andra är jag ofta illamående hela den veckan. Min pojkvän tycker inte om att jag lagar något separat till mig om det inte funkar för mig. Han tycker att alla ska äta samma. De äter också lunch som huvudmål, och hoppar ibland över middag. Det är inte jag och min dotter vana vid, utan vi brukar göra motsatsen. Samma här så klarar inte min mage riktigt av det, dvs tung mat till lunch, och både jag och min dotter blir hungriga på kvällen utan riktig middag.

    Jag skulle önska att vi skulle diskutera de här sakerna innan. Men ofta är det så att han bestämmer något som passar utifrån hans barn, och jag kommer sen med min åsikt. Han hävdar då att jag inte kan anpassa mig och att barnens vilja ska gälla, förmodligen då hans barn eftersom han aldrig frågar vad som passar mitt barn.

    Uppe på detta så är han oftare sur och stressad och ger mindre närhet och ömhet under barnveckan. Vi har kyssts ordentligt en gång den här veckan och det är viktigt för mig. Ytterligare ett minus alltså.

    Det som är plus är att min dotter tycker att det är roligt att leka med hans barn, de tar fin hand om henne, jag blir glad av att se dem tillsammans, och som sagt tycker jag om hans barn och att umgås med dem. De är inte problemet, han är.

    Vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag pratar med honom men allt blir liksom två timmars diskussion. Att jag t.ex tyckte det inte passade så bra med grillat till lunch och ingen middag, utan att det skulle vara bättre med lätt lunch och tidig grillmiddag. Jag försökte underlätta genom att säga att jag sparar grillmat till mig och min dotter till senare, men då var jag krånglig och oanpassningsbar. Enklaste vore ju bara att suck it up känner jag och köra deras rutiner, mat etc. Så slipper man sura miner och diskussioner. Men det känns ju inte så kul för mig och min dotter att behöva ha det så varannan vecka när vi sedan innan har bra rutiner etc som förebygger onödig stress och illamående.


    Varför ska din pojkvän bestämma vad du och din dotter ska äta men du får inte bestämma vad han och hans barn får äta?

    De här veckorna ska ni fungera som en familj och då ska faktiskt det fungera för dig och din dotter också.

    Vore jag du skulle jag vägra att flytta ihop under dessa förhållanden. Din pojkvän kör ju över dig totalt. 

    Att han har flera barn än du ska inte inverka. Det är ingen demokrati där alla får rösta. Vad som är bra mat och bra rutiner ska ni vuxna bestämma om. Barnen kan inte ta ansvar för det.
  • Xenia
    Anonym (M) skrev 2020-07-31 16:33:12 följande:
    Han tycker att det är fel, att man inte gör så. Man äter det som serveras, anpassar sig. Man ska inte laga egen mat även om den mat som hans barn bestämt gör en illamående resten av dagen.
    Då får du säga att du tycker det är fel att tvingas äta mat som man mår dåligt av. Och att du tycker det är fel att äta onyttig mat typ bara korv och pizza. F ö så är det inte barnen som ska bestämma maten, ansvarsfulla föräldrar gör det för att barnen ska få nyttig mat. Din pojkvän har valt den lättaste vägen för sig själv genom att låta sina barn bestämma. 

    Du måste säga ifrån på skarpen, stå upp för dig själv och ditt barn. Annars är ni ingen familj utan du är hushållsslav till honom och hans barn. Och ditt eget barn får lida av det.

    När två familjer ska flytta ihop så får bägge kompromissa. Här är det bara du som ska vika dig platt. Och vad barnen beträffar så anpassar man sig efter den yngsta/svagaste. Behöver ditt barn lugn och ro på kvällen, så får de andra barnen anpassa sig efter det, även om de är hela tre stycken.
  • Xenia
    Anonym (M) skrev 2020-08-01 19:46:30 följande:

    Hjälp. Är detta rimligt? Han har bjudit in 3 barn till på övernattning om några veckor utan att tillfråga mig. Totalt kommer det vara 7 barn i huset. Jag blev irriterad över att inte bli tillfrågad ens, att ingen hänsyn tas till mig eller min dotter. Jag sa att det är tröttande med den ljudvolymen, att rutiner blir störda etc. Helt naturligt? Men han får det till att jag är konstig, att barn är barn och att några till fler inte borde påverka mig. Han får det till att jag har problem med hans barn och barn i allmänhet, och att bjuda in barn borde man kunna göra helt utan att fråga resten av familjen.


    Har du inte kvar din lägenhet? Du borde stanna där med din dotter.

    Alltså han bjuder in fler barn utan att fråga dig? Men du ska ändå ta hand om dem antar jag.

    Har du redan flyttat till honom och flytta sedan till en vän/släkting den helgen, så får han ensam ta hand om 6 barn.

    "Han får det till ..." Men skit i det, upprepa bara att han måste ok:a sånt med dig. Faller du för hans skuldbeläggande varje gång? Det är bara att svara "ja, om du bryr dig om mig så tar du hänsyn till mig". Säg att du må vara konstig, men vill han leva med dig så får han ta dina konstigheter. 

    Är du konflikträdd? Är det värsta som kan hända att han blir arg/sur på dig och du gör vad som helst för att undvika det? Kan du inte tänka dig att lämna honom vad han än gör?
  • Xenia
    Anonym (M) skrev 2020-08-01 20:50:13 följande:
    Ja jag tror faktiskt att han inte älskar mig. Om han gjorde det skulle han vilja göra det bra för mig och inte skuldbelägga mig så fort jag säger min åsikt. Han har till och med frågat mig om jag har autism, efter att jag berättat för honom vad jag behöver.
    Det är ju ett sätt att trycka ned dig och få dig att hålla tyst.

    Men låt oss säga att du skulle ha vissa autistiska drag (som man kan utan att vara så autistisk att man skulle få en diagnos). Då skulle det snarare vara han som borde anpassat sig extra mycket, för du kan ju inte rå för din "autism" lika litet som någon som är rullstolsbunden.

    Dvs den som har svårigheter ska inte skämmas, däremot ska förstås partnern ta hänsyn till dessa svårigheter.

    Skuldbeläggandet är ett sätt att manipulera dig. Plötsligt måste du försvara dig för att du inte är tillräckligt anpassningsbar, för känslig/autistisk whatever istf att ni diskuterar sakfrågan. Han agerar enligt principen "anfall är bästa försvar". Vill du verkligen leva så resten av ditt liv?
  • Xenia
    Anonym (Henrietta) skrev 2020-08-02 11:40:24 följande:
    Är så fruktansvärt sorgligt tycker jag, att det för många kvinnor tycks vara så viktigt att bo i ihop att det övertrumfar allt annat. Lika viktigt som syret de andas tycks de.
    Nu hade väl TS en del orsaker att flytta: hon trivdes (hittills) bra ihop med mannen, dottern också och de skulle få på landet som hon önskade. Men nu har hon tydligen upptäckt hans sämre sidor och hans krav på hon ska anpassa sig helt efter honom och hans rutiner.

    Men rent generellt så undrar jag om dessa kvinnor som har så bråttom att flytta ihop styrs inte bara av förälskelse utan av en drömbild om det perfekta lyckliga kärnfamiljlivet. Hon ska få en man att luta sig emot, hennes barn ska få en (bättre) far. Men samtidigt får hon oregerliga styvbarn och en massa problem. Det blir aldrig den lyckliga kärnfamiljen. Den lyckliga bonusfamiljen är kanske inte så vanlig?
  • Xenia
    korngryn skrev 2020-08-02 13:37:00 följande:
    Nej, inte ens lyckliga kärnfamiljer är ju särskilt vanliga. Jag kommer aldrig förstå varför folk har så himla bråttom att flytta ihop, skaffa nya ungar etc. Det blir typ aldrig lyckat. Och som vuxen kan man liksom inte hålla på att luta sig emot någon, ingen gillar att bli lutad och klängd på. Det hör till barndomen att luta sig mot sina föräldrar, sen får det faktiskt vara färdiglutat.

    Varför inte ta det lugnt, njuta av lugnet det medför att bo själv och _kanske_ börja dejta igen när barnen flyttat hemifrån?
    Man kan ju stödja varandra. Men rent ekonomiskt brukar män ha högre lön. Två som bor ihop, bor billigare än om de bor var för sig. Så bara fördelar - men inte om bägge har barn.
  • Xenia
    Anonym (M) skrev 2020-08-02 18:18:30 följande:

    Mer klagomål från hans håll. Vet ärligt talat inte vad han tycker om med mig. Idag är jag "oengerad" allmänt. Jag har rensat hans garderober m.m., planerat flytt och möblering, städat, tvättat, tagit hand om barn etc innan jag ens flyttat in. Igår låg jag vid poolen, umgicks med hans barn, gick på eftermiddagen iväg till stranden med min dotter bara, för min och hennes skull, för att jag inte hade nån lust med annat. Jag ville ha en ren semesterdag. Idag har jag varit sjuk och mest legat i sängen, men såklart umgåtts med alla barn när de kommit, engagerat mig i det de berättat. Så får jag upp på allt annat (jag pratar inte tillräckligt, jag säger inte vad jag tänker/tycker/vill, jag säger jag vet inte för ofta, jag är för trött, för sjuk, tar för lite initiativ i sängen etc) att jag är oengagerad. Jag vet inte vad han vill ha av mig. Han säger att han vill att jag ska vara mig själv, göra det jag vill, känna mig hemma, vara med och bestämma, men oavsett blir det alltid fel. Jag vet inte ens vad han tycker om med mig förutom mitt utseende eftersom han aldrig säger något annat positivt. Han säger att han inte är sån. Men hur ska man då veta om man gör rätt? Jag vet inte hur han vill ha mig! Och ärligt hur kan man inte ta de saker som han sagt som något negativt?

    Jag började gråta. Han var iskall och anklagade mig för att inte kunna diskutera.


    Du funderar på att göra slut och samtidigt rensar du hans garderober och planerar att flytta in hos honom? Ser du inte hur motsägande det är? Dubbla budskap är vad vi får från dig i tråden.

    Mannen kör också med dubbla budskap. Åes ska du säga vad du vill och vara dig själv, åas kritiserar han vad du säger och gör.

    Varför ska du behöva grubbla över "hur han vill ha dig". Varför ska du behöva ändra dig? Ta honom på orden och var dig själv. Säg "sån är jag, take it or leave it".

    Det verkar faktiskt som han fått kalla fötter nu när det blir allvar med att ni ska flytta in. Det är väl därför han klagar så mycket. Medvetet eller omedvetet vill han bli av med dig.
  • Xenia
    Pope Joan II skrev 2020-08-02 10:08:43 följande:
    Nej, det hade jag inte och det har jag aldrig heller gjort. Du anar inte hur mycket barn det varit hos oss genom åren. Mängder!
    Här tror jag det är skillnad om man har flera barn med alla deras kompisar mot om man har ett barn.

    Har man ett barn kan en kompis lätt övernatta och få mat. Men tre barn med tre kompisar är en annan sak och framför allt en annan ljudnivå. TS verkar vara ljudkänslig.

    Vore TS sambo omtänksam skulle han förstås ha frågat henne eftersom hon nyss flyttat dit och behövde packa upp och för att han vet att hon är ljudkänslig. Men han vill snarare skrämma bort henne eftersom han fått kalla fötter.

    Det verkar som han väntar på att hon ska göra slut och hon väntar på att han ska göra slut.
  • Xenia
    Anonym (M) skrev 2020-08-04 20:08:16 följande:
    Jag avvaktar och ser hur denna vecka utvecklar sig. Nu är han trevligare igen när barnen inte är här. Förstår inte varför han blir otrevligare när hans barn kommer hit.

    Jag slutar göra saker för att behaga honom nu hursomhelst. Jag skiter i hans klagomål. De är hans problem, inte mina. Nu gör jag det som jag känner för. Jag kommer gå på det han sagt tidigare att jag ska vara mig själv och göra det jag vill. Sina klagomål kan han ta och stoppa upp nånstans och det ska jag säga till honom nästa gång de kommerJa
    Ja, det hade väl varit en bra strategi om det bara gällt dig.

    Men han kommer ju att ha sina barn varannan vecka och då återkommer problemen. Inte bara för dig utan också för din dotter. Har han gått med på att du får laga specialmat? Har han gått med på att alla hans barn ska hålla sig lugna efter kl åtta på kvällen för din dotters skull?

    Att det är bra när hans barn inte är där är ju ingen orsak att stanna. Det ska vara bra hela tiden. Eller så behåller du lägenheten och bor där med din dotter när hans barn kommer.

    Fattar inte varför du velar så. 
Svar på tråden Jag hatar barnvecka