• korngryn

    Pojkvännen är lat och orkar inte ha ordning hemma

    Låt honom ha det som han vill. Låt inte relationen gå för långt bara, för något sambomaterial är han ju inte.

  • korngryn
    Anonym (q) skrev 2020-07-31 17:49:48 följande:

    Är du säker på att det är lathet och inte brist på ork/exekutiva funktioner? Inte för att du ska behöva städa varje gång... han måste kunna hålla en grundordning även om den inte är samma standard som du hade önskat.


    Beror det på nedsatt ork eller bristande exekutiva funktioner är det ju ÄNNU viktigare att inte låta relationen gå för långt. För då är det stor risk att beteendet kvarstår även när han blivit vuxen på riktigt. En person med sådana ?defekter? eller vad man ska säga är ju verkligen inget sambomaterial, i så fall kommer ts behöva vara morsa åt sin sambo resten av livet.
  • korngryn
    Anonym (q) skrev 2020-08-01 12:39:12 följande:

    Nja, nu tänkte jag mer i term om ej upptäckt NPF/psykisk ohälsa. Många killar har förmågan att skärpa sig, alla lever inte "ungkarlsliv" förevigt. Däremot så ska han vilja och det är det som känns osäkert i TS. Skillnad på att inte kunna komma igång eller utföra sysslor och att faktiskt totalt strunta i om hemmet är täckt av damm.


    I praktiken är det rätt minimal skillnad. Dammet och skiten ligger ju där oavsett vad orsaken är.
  • korngryn
    Anonym (q) skrev 2020-08-02 11:42:05 följande:

    Nej. Det går att hitta strategier på ett annat sätt om man förstår vad som är svårt för en/får stöd på rätt sätt. Jag har själv haft ett övermäktigt rum samt efter det en övermäktig lägenhet...För det var så mycket, jag kunde inte dela upp det och hade extremt svårt att komma igång (samt begränsad ork). Idag är det fint hos mig och även om det inte är så pedantiskt som jag vill är det helt okej. Säger inte att TS kille har en NPF men det är iaf en möjlighet och vanlig orsak till att folk som faktiskt vill ha det städat har svårt att få till det.


    Jovisst, men om ts kille har npf eller inte ändrar ju ingenting. Den där hjälpen och stödet som alla pratar om, den kan man ju använda sig av även om man _inte_ har diagnosticerad npf! Om viljan finns alltså. Det finns massor av böcker, appar, scheman till hjälp. Men viljan och insikten måste faktiskt finnas, annars funkar det ju ändå inte.
Svar på tråden Pojkvännen är lat och orkar inte ha ordning hemma