• Anonym (Hj)

    Oense om namn, hjälp oss välja

    Anonym (Vilket?) skrev 2020-08-02 00:18:25 följande:

    Men lägg av! Nej vi misshandlar inte barn och självklart Älskar vi dem!!! Tycker du går övrr gränsen faktiskt.

    Vi funderar på namnet för att vi tycker dem är fina. Når jag kollar runt ikväll så verkar inte dubbelnamn vara så ovanligt. Tuva-Li, Tove-Lo m.m är populära namn nu.


    Jag är ledsen ts med det är fula kombinationer. Och jag kan säga där jag kommer ifrån och skolorna runt omkring där de flesta är bönder så retas/retades killarna för sina konstiga dubbelnamn.. Barn är inte alltid snälla och här är det öppet mål.

    Tänk om och om det tvunget ska vara dubbelnamn ta det som andranamn. Namnen var för sig är rätt okej. Förutom Run/Rune med det är jag som starkt ogillar det namnet.
  • Anonym (Hj)
    Xenia skrev 2020-08-02 00:27:04 följande:

    Jag förstår inte drevet mot dubbelnamn. Många gamla namn har kommit tillbaka, varför skulle just dubbelnamn för evigt vara förbjudna? 

    Men är det så att ni vill hedra en Rune och en Björn? Varför inte Björn-Rune då? Annars tycker jag att Runbjörn (utan bindestreck) är bättre (som Torbjörn).

    När det gäller dubbelnamn för pojkar så föredrar jag typ Karl-Johan (dvs 1 enstavigt + 1 tvåstavigt). Så Frans-Egon är inte så tokigt. Antar att han kommer att bli kallad för bara Frasse (vilket inte är så fint).

    Hur vanligt är det att bli retad för sitt namn nuförtiden? Idag finns ju så många namn, det ena mer udda än det andra.

    Ett alternativ är att döpa honom till Frans Egon och kalla honom för det som ett namn. Om han sen blir retad (eller att folk hakar upp sig på namnet och säger fel) så kan han kalla sig bara Frans.


    Alla dubbelnamn är inte fula. Men beror helt hur man kombinerar dem. Dessa är rätt gulliga enligt mig.

    Karl-Johan

    Per-Axel

    Karl-Erik

    Per-Erik
  • Anonym (Hj)
    Vildbi skrev 2020-08-02 15:35:09 följande:

    Frans-Bertil! Som Yrlas hund i serien om ebba och didrik. Både Frans och Bertil är fina namn. Både Björn och Egon är fula namn. Så ta Frans-Bertil eller Frans-Lukas. Eller bara Frans.


    Allt är en smaksak. Jag tycker inte Bertil är fint. Men gillar Egon och Björn. Frans är okej. Dubbelnamn med äldre namn och Frans blir som ett smeknamn på en man som äger en mattbutik.

    Frans med yngre och tidlösare namn ihop, som Frans-Lukas låter som mannen som jag vill gå och göra fransförlägning hos. Blir för mycket smeknamn.
Svar på tråden Oense om namn, hjälp oss välja