Inlägg från: Anonym (Iiiihhh!!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Iiiihhh!!)

    Oense om namn, hjälp oss välja

    Fullkomligt gräsliga namn. Nästan vad som helst är bättre. Dubbelnamn heter man om man är minst 50 år och uppåt 75. Då var det populärt. Inte ens träffat på nån yngre än ca 35 som öht har ett dubbelnamn. Snälla tänk om!

  • Anonym (Iiiihhh!!)

    Vill man ha med flera släktnamn kan man ju ge barnet tre förnamn. Ett tilltalsnamn och 2 till. Det har båda våra barn. Även om även Egon i sig är fult är det tusen gånger bättre att ha som ett andra namn och inte som dubbelnamn som tilltalsnamn. Frans skulle tom duga som tilltalsnamn. Hette min morfar.

  • Anonym (Iiiihhh!!)

    Både Karl och Johan är fina namn, ta nåt av dom. Björn, visst, går väl an. Frans som jag sa innan är helt okey. Ta sen de udda namnen som tilltalsnamn. Det är nog sällan man känner till folks andranamn faktiskt. Nu är det länge sen jag gick i skolan, men andranamn- nä, det minns jag inte alls att man visste. Inte med våra bekanta nu heller. De med dubbelnamn kallas nåt annat. Karl-Johan är Kalle. Lars-Ulrik är Lasse. Men de är över 50. Håller f.ö med om att släktingar är så civiliserade att de inte säger sanningen om ens namnval oavsett om de tycker de är skitfula. Man säger aldrig det till blivande eller nyblivna föräldrar om det är ens bekanta. Men på en rak fråga här får man räkna med ärliga svar. Det har du nu fått. Och borde tänka efter lite. Sen väljer ni i slutänden ändå vad ni vill.

Svar på tråden Oense om namn, hjälp oss välja