• Tino

    IVF hösten/vintern 2020

    Anonym3648 skrev 2020-09-10 17:27:01 följande:

    Hoppar in här. Har ännu inte läst igenom tråden, men hoppas det går vägen för alla. Jag ska förhoppningsvis sätta in en fryst blastocyst på måndag. Om den överlever att tinas. Jag var på kontroll idag pga att jag var osäker om ägglossning varit och allt såg bra ut. Blir insättning i naturlig cykel. Har gjort 3 FET och ett ET senaste året vilker inte fått vägen. Vi har kvar tre blastocyster som är 5 och 6 dagat. Har fått ett MA i v 13 men har ett barn sedan tidigare också genom IVF.


    Konstigt att jag blev anonym, Tino är mitt namn här. :)
  • Tino
    looottaliiina skrev 2020-09-10 18:35:50 följande:

    Hej alla!

    Ansluter till gänget för att hämta kraft, kärlek och pepp. Sånt finns det mycket av här.

    Vi har precis påbörjat IVF-omgång 2 (ICSI) och jag kommer idag från mitt andra äggplock. Denna omgång valde läkaren att sänka dosen (Gonal-f) som ett alternativ efter första omgångens behandling. Färre äggblåsor och ägg blev det denna gång, vilket känns sådär men som många skriver- kvalité går före kvantitet. Det man behöver är ju det där perfekta ägget.

    Förra IVF-omgången resulterade i många ägg (18) varav 3 blev blastocyter, 1 ET och 2FET. ET blev inget men båda FET gav två omgångar med +. Fantastisk känsla med + efter sån lång väntan och längtan. Tyvärr resulterade bägge dessa processer i såkallade ofostriga graviditeter (dvs fostersäck utvecklades men tomt i den). Tuffa besked att ta in- två ggr. Sen kom en sommar mellan så vi kunde ladda om. Det finns inga förklaringar kopplat till missfallen mer än att jag är 38 år- högre risk för missfall med min ålder.Tråkigt men sant.

    Så, lika mycket som man längtar efter samtalet där de ska berätta hur det har gått så fasar man det också. Hoppas vi får ngt litet embryo att jobba vidare med nu... jag håller tummarna och hejar på alla här- ni är så tappra! <3


    Jag har också haft missfall, men upptäcktes i v 13 så jag förstår din rädsla. Ändå fortsätter man och hoppas. Jag är 35, så risken för missfall börjar ju öka lite. Jag har god erfarenhet av lägre dos. Ivf1 fick jag 15 ägg och det blev 3 blastocyster. Under ivf2 fick jag lägre dos men blev 5 blastocyster trots betydligt färre ägg ut.
  • Tino
    Javelina skrev 2020-09-10 14:37:05 följande:

    Hej fina ni och tack för alla lyckönskningar, de värmer!

    Minns så väl att ruvartiden gick såå sakta.. Men det gör det mesta när man väl börjat med dessa piller, sprutor, tester, osv, denna väntan på besked efter besked. Men det är värt varenda segproppssekund när man får hålla sitt barn för första gången. Jag blir alldeles gråtmild än idag när jag tänker tillbaka. Jag vill påstå att vi som kämpat så in i norden för att få kalla oss föräldrar också uppskattar det på en helt annan nivå. Man blir fundamentalt mörad och ödmjuk inför dessa mirakel helt enkelt.

    Jag har valt att inte berätta för andra än er om detta försök. Det är inte så att jag skäms men har man inte gått igenom allt detta så kan man heller inte förstå. Vill inte heller placeras in i något infertilitetsfack av okunniga och inte heller ta risken att någon i framtiden berättar för mina barns kompisar att hen är ett provrörsbarn, det är min uppgift isåfall. Däremot diskuterar jag gärna med andra ivf:are, hann knappt kliva in i väntrummet på kliniken innan ivf-historier utbyttes.

    Ovitrellesprutan ikväll... och ska börja med cyklogest två ggr per dag. Tidigare har jag haft lutinus tre ggr per dag. Någon som vet vad det är för skillnad på dessa?

    Sedan undrar jag hur många dagar ni ska vänta från insättningen till gravtest? Har det någon betydelse hur länge embryot odlats beträffande hcg-nivåer? Hur tidigt kan man plussa egentligen? Jag kommer testa friskt med start 10 dagar efter ovitrelle iaf. Förra graviditeten kände jag absolut ingenting, var tvärsäker på att det inte funkat och tog enbart gravtestet för att kunna dränka mina sorger i vin den kvällen... Bartendern hade nog aldrig sett någon så överdrivet lycklig för att beställa ett glas juice.

    Vilka noveller det blir men det här är min ventil denna tid i livet. Fortsatt lycka till!!!


    Jag har tidigare testat från dag 7-9 med en 5 eller 6 dagars blastocyst. Det motsvarar 10-12 om man får en tvådagars. Man kan plussa så tidigt, men får man negativt ska man komma ihåg att det kan vara för tidigt och att man får positivt på testdagen. Man måste inte testa tidigt, men för mig känns det bättre att få en indikation hur det gått. När jag varit gravid har jag inte heller känt något särskilt, det har varit samma som när det inte fungerat.
  • Tino
    looottaliiina skrev 2020-09-10 19:44:59 följande:

    Åh tack för pepp. Då har du gjort samma resa. Fantastiskt med 5 blastocyster- grattis! Tycker läkarna är så profsiga och jag är glad att man ändrar ngt i protokollet givet att första omgången inte var rätt för oss. Vi får se hur det går när de ringer. Hoppas hoppas!


    Jag var skeptisk först till att de minskade dosen. Fick andas lugnt och upprepa att de vet vad de gör. Men det blev ju bra. Jag är ju inte gravid än, men tror knappast det beror på att dossänkningen var dålig. :) när tror du att de ringer? Jag håller mina tummar hårt!
  • Tino
    Prit skrev 2020-09-11 19:47:03 följande:

    Hejsan. Är nya här och har äntligen fått tid via landstinget. Gick privat innan på Nordic i Göteborg - vilket jag är supernöjd med. Nu var det första gången via landstinget på Sahlgrenska. Jag testade menopur 150 som jag kört tidigare. Har då fått ut 12 ägg och nu hittade man endast 6 och 5 mogna. Riktigt besviken. Jag ruvar just nu på en tvådagars på dag 5. Vid insättning odlades 3 vidare och vi får svar på posten om något kunnat frysas. Håller tummarna. Jag håller tummarna på kvalité före kvantitet. Mitt mål var att inte tänka så mycket och inte googla men nu hamnade jag tydligen här. Det finns ändå en trygghet med att det finns fler som går igenom samma jobbiga resa. Har just nu molvärk och undrar om det är såhär jag känt varje gång... Ja nu vet ju. Jag har slutat anteckna för att inte analysera för mkt men nu är de det enda jag vill ha haha. Önskar er alla massa lycka till


    Håller tummarna att det går vägen! Och att någon eller några kommer till frysen. Hur kommer det sig att du gått privat först? Jag håller med dig att det är skönt att fler går igenom samma process. Önskar dig lycka till. Jag väntar på indättning av fryst blastocyst på måndag. Jag gjorde en fet i augusti, vilket blev negativt, et i våras och två fet innan det. Nu måste det gå vägen. :) Hur många försök har du gjort?
  • Tino
    camper skrev 2020-09-11 14:14:06 följande:

    Idag hade jag ultraljud nr två och sista. Fem äggblåsor har bildats, två fler än första ivf-försöket, så med det sagt, gott tecken.

    På tisdag är det äggplock för mig. Så skönt att gå vidare till nästa steg. För efter äggplock brukar det gå undan fram till ruvarperiod. Den kan vi förhoppningsvis prata om vid annat tillfälle.

    Heja er som ruvar och börjar närma er testdag,????????


    Fantastiskt resultat. Heja heja äggen. :) jag hsr läst igenom hela tråden, men minns inte vem som skrivit vad. Hur många försök har du gjort?
  • Tino
    Grustradgarden skrev 2020-09-10 19:52:59 följande:

    Jag har testdag imorgon (ruvardag 15 med en tvådagars) och hoppas att det visar plus även då. Har plussat sen rd 9, när jag testade första gången efter et. Cb digital har ändrat sig från 1-2 till 2-3, men RFSU teststickor stegrar inte särskilt fort. Igår försvann alla mina symptom och jag trodde att det var kört! Men imorse var det iaf fortfarande 2-3 v på digital...


    Hur har det gått?
  • Tino
    Prit skrev 2020-09-12 10:38:21 följande:

    När vi sökte så svarade de att det var ungefär 7 månaders väntetid så vi valde att testa privat en gång innan för att inte bara sitta och vänta.

    Vi skrev in oss på Nordic och fick sätta igång ganska snabbt. Första medicinen jag testade där var Bemfola. Jag fick ut många ägg väldigt snabbt. Den medicinen ger ju fler ägg.. men oftast inte av lika bra kvalité. Jag fick ut 12 minns inte hur många som var mogna etc men det såg bra ut och jag bokades in för insättning dag 5. Innan tolv vid insättningsdagen (och precis innan jag ska lämna jobbet) ringer de och säger att inget embryo ser bra ut. De har inte utvecklats i den fas som de ska men att de har en kvar som de vill odla vidare till dag 6. Känslan där och då går inte att beskriva. Vi blev inbokade på nytt samtal för att planera hur vi skulle gå vidare.

    Det visade sig att de frös in ebryot dag 6 men de rekommenderade att vi inte skulle sätta in den utan försöka med en ny behandling med ny medicin. Där och då trodde jag att jag inte skulle behöva betala för behandlingen (de nämnde något om det i telefonen ) men eftersom de frös embryot så betalade vi 39 för ett embryo som jag inte vill använda. Kändes sådär. Nästa behandling blev med menopur där jag fick ut ännu en gång 12 blåsor 11 mogna ägg. Det blev insättning dag 3 för att inte riskera att inte kunna få chansen att bli gravid. Jag fick två vidare till frysen. Den vanliga ET satte sig inte så det blev en FET som inte satte sig och efter det ringde Sahlgrenska precis innan sommaren. Nu har vi 2 embryon kvar på Nordic en dag 6 som är ok och en bra.

    Detta är alltså mitt tredje insatta embryo jag ruvar på. En dag 2 ...

    Lycka till på måndag. Denna gången ska det sätta sig !!


    Ok! Dumt med så långa väntetider. Kostnaden är tuff, vi har redan lagt över 70 000 på behandlingar. Men då hsr ni ju en dag 6 i frysen. Det är ju bra. Jag har satt in 6-dagars och har 2 sådana i frysen. Har förstått att
    Prit skrev 2020-09-12 10:38:21 följande:

    När vi sökte så svarade de att det var ungefär 7 månaders väntetid så vi valde att testa privat en gång innan för att inte bara sitta och vänta.

    Vi skrev in oss på Nordic och fick sätta igång ganska snabbt. Första medicinen jag testade där var Bemfola. Jag fick ut många ägg väldigt snabbt. Den medicinen ger ju fler ägg.. men oftast inte av lika bra kvalité. Jag fick ut 12 minns inte hur många som var mogna etc men det såg bra ut och jag bokades in för insättning dag 5. Innan tolv vid insättningsdagen (och precis innan jag ska lämna jobbet) ringer de och säger att inget embryo ser bra ut. De har inte utvecklats i den fas som de ska men att de har en kvar som de vill odla vidare till dag 6. Känslan där och då går inte att beskriva. Vi blev inbokade på nytt samtal för att planera hur vi skulle gå vidare.

    Det visade sig att de frös in ebryot dag 6 men de rekommenderade att vi inte skulle sätta in den utan försöka med en ny behandling med ny medicin. Där och då trodde jag att jag inte skulle behöva betala för behandlingen (de nämnde något om det i telefonen ) men eftersom de frös embryot så betalade vi 39 för ett embryo som jag inte vill använda. Kändes sådär. Nästa behandling blev med menopur där jag fick ut ännu en gång 12 blåsor 11 mogna ägg. Det blev insättning dag 3 för att inte riskera att inte kunna få chansen att bli gravid. Jag fick två vidare till frysen. Den vanliga ET satte sig inte så det blev en FET som inte satte sig och efter det ringde Sahlgrenska precis innan sommaren. Nu har vi 2 embryon kvar på Nordic en dag 6 som är ok och en bra.

    Detta är alltså mitt tredje insatta embryo jag ruvar på. En dag 2 ...

    Lycka till på måndag. Denna gången ska det sätta sig !!


    Det är dumt med väntetider och kostnader. Ändå fortsätter man betala för att man har hoppet uppe. Vad fruktansvärt att uppleva att de ringer och ställer i med så kort varsel. :( men perfekt att ha två i frysen ni kan använda som reserv. Jag har från min klinik förstått att chansen att lyckas med en blastocyst dag 6 är nästan samma som en dag 5, så länge den sätts in på dag 5 i fryst cykel. Jag har blivit gravid på en dag 6 blastocyst. Jag har två dag 6 och en dag 5 kvar i frysen. Det är eländigt att vissa behöver göra så många försök, hoppas den ni får nu är guldägget!
  • Tino
    Clemmentina skrev 2020-09-12 13:34:26 följande:

    Jag misslyckades ju med det här försöket! Fick positivt på ägglossningstestet samma dag som ägglossning och återföring blev därmed 6 dagar efter återföring. Kan det ha spelat roll? Vi återförde därmed ett femdagars sex dagar efter ägglossning. Visste inte att man återför sexdagars på dag fem.


    Jag har återfört både fem och sexdagars sex dagar efter positivt ägglossningstest. Har återfört även fem dagar efter ägglossningstest, men alltså samma för fem och sexdagars. De gånger jag fått tillbaka fem dagar efter positivt ägglossningstest beror det på att de inte gör insättning på söndagar.
  • Tino
    Prit skrev 2020-09-12 19:35:49 följande:

    Ja vi är med uppe i den summan så det känns skönt att ha något att luta sig till om landstingsförsöken inte räcken. Det är sjukt att man försöker först privat och inser att detta kommer aldrig gå. Då tar man kontakt med klinik och tänker YES NU BLIR VI GRAVIDA. nej då börjar nästa tur och väntan. Så frustrerande. Att ha ett befruktat emrbyo i sig ... Som inte sätter sig. Herregud vad sorgligt det är. Vad starka vi är alla som går igenom detta. Håller tummarna för dig på måndag.

    Någon som vet när ovitrell sprutan går ur kroppen? Har svullna bröst och tänker att det är pga den. Nu är det 10 dagar sedan jag tog den. Den borde gå ut i dagarna eller ? Samtidigt är det för tidigt med ömma bröst-symptom.... HM detta eviga analyserande


    Man blir luttrad, och jag känner som du, tänk om det aldrig kommer gå? Jag håller med att det känns som en förlust när det inte går. Det är en tuff process, det jag hört är främsta orsaken varför man slutar försöka med ivf är för att processen är så tuff. För att lyckas med ivf behövs ofta upprepade behandlingar, så om man bara orkar och har råd kan det vara värt att fortsätta försöka. Jag har redan nu, innan insättning ömma bröst. Jag har ömm bröst ofta från ägglossning till mens. När jag fått barn har mina symptom varit precis samma som när det inte går vägen.

    Jag vet inte om jag skulle orka ett till äggplock, så det känns så himla definitivt. Jag känner att det jobbigaste med insättningar är att det känns så definitivt, om det inte går kanske bi måste ge upp. Jag vill så gärna få ett till barn, mitt första barn som är resultat av IVF hade en mycket turbulent första tid med väldigt mycket sjukdom osv. och jag vill ha revansch.
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020