• Chajsa

    IVF hösten/vintern 2020

    AndraSladdis skrev 2021-05-17 15:08:09 följande:

    Nu är även jag äntligen en glad ruvare (eller också skitnervös emellanåt, hihi) ! Testdag om en vecka, ska inte tjuvtesta.


    Håller verkligen tummen hårt för dig! Du får gärna ge mig strategier att inte tjuvtesta för framtiden Hur mår du idag?
  • Chajsa
    AndraSladdis skrev 2021-05-19 18:37:39 följande:

    Och där rök mina strategier att inte tjuvtesta! RD6 med blastocyst. Detta är ett tidigt graviditetstest så jag hoppas såå att sträcket ökar de kommande dagarna.


    Åh så spännande och vilket tydligt streck, grattis! Håller tummarna! När mitt streck försvann förra veckan var det aldrig så starkt från början. Kan ju vara olika såklart men ser lovande ut.
  • Chajsa
    Always choklad skrev 2021-05-18 22:13:50 följande:

    Hej so far so good, fick provsvaren på allt möjligt de testade hos barnmorskan alla värden är normala. Nu gäller fredag, kommer bli knäckt om det ej ser bra ut..fyller år lördagen å jämnt så mycket som hänger på den där i magen. V7 nu.


    Jag är övertygad om att det kommer se bra ut, det är din tur nu <3<3
  • Chajsa
    Always choklad skrev 2021-05-21 11:10:14 följande:

    Nä det bidde ingenting på ultraljudet kemisk graviditet. Djävligaste är att kroppen kommer tro att den är gravid ett par veckor till. Och imorgon fyller jag 40 grattis grattis! Nu lägger jag ned detta med ivf över sommaren. Kropp och knopp måste vila. Hej svejs!


    Nej vad ledsen jag blir för din skull! Fyfan vad livet är orättvist. Ibland kan man inte komma med några rimliga tröstande ord men vi sitter i samma båt och finns här för dig. Grattis på födelsedagen imorgon <3
  • Chajsa

    Hej längtare, vilka är igång i behandling? Jag är på sprutdag 9, fick höja gonal f från 150 till 200 i lördags pga att äggblåsorna inte växt till sig. Återbesök imorgon igen och äggplock blir förmodligen torsdag eller fredag. Jag undrar, ni som gjort flera behandlingar- brukar äggantal, befruktningsgrad mm vara liknande om själva läkemedlet inte ändras så mycket eller kan det skilja sig mycket?

    Senast fick jag ut 9 ägg, 7 befruktades och två blev blastocyster (varav en resulterade i graviditet som jag behövde avbryta i v 20 pga fosterskador). Den andra fäste kort med positivt test men kom ut med en vecka sen mens.

    Hoppas så mycket på detta försök. Vi alla är så värda positiva resultat nu <3

  • Chajsa
    Clemmentina skrev 2021-05-24 11:28:39 följande:

    Spännande att du är igång! Jag har haft lite olika men ändå hyfsat samma förutom första behandlingen då vi bara fick ut ett som befruktades. Därefter höjdes dosen och vi fick ut 8 respektive 6 ägg varav tre befruktades båda gångerna. Sist bytte vi till Menopur. Fick igen ut 8 ägg men hela 6 st befruktades varav två blev blastocyster. Väntar nu på återföring av en av dem! Sista två behandlingarna gjorde vi icsi.


    Åh tack! Jag har läst om flera som fick fler befruktade efter byte till menopur. Icsi kan ju också ha spelat in för dig, senast befruktades hälften med icsi och hälften frisim för mig men det verkade inte ha varit så stor skillnad.

    Spännande med återföring och så härligt med två blastosar, håller tummarna för dig! Vilken dag är återföring?
  • Chajsa
    Clemmentina skrev 2021-05-24 11:45:18 följande:

    Det verkar inte ha gjort så stor skillnad för mig heller med icsi men de valde ändå att fortsätta. Vet du hur de ska göra i ditt fall den här gången? Jag fick ingen ägglossning den här månaden (cd21 nu) så får hoppas på återföring om ca en månad istället! Uppdatera hur det går för dig. Håller tummarna!


    Hoppas väntan ger utdelning för dig! Har läst ny forskning som talar för att äggplock och återföring i olika cykler kan vara positivt. Jag uppdaterar! <3
  • Chajsa

    Jag är så ledsen, hade bara tre mogna äggblåsor idag inför plock på fredag. Får välja själv om jag ska gå vidare eller inte. Vet inte hur jag ska göra. Vill inte vänta till efter sommaren, samtidigt så jobbigt att bränna ett försök (landstingsförsök #2) Fattar inte varför det blev såhär, bara en äggstock hade tillräckligt stora äggblåsor så den andra verkar inte ha producerat denna månaden. Jag hade behövt en högre dos från början sa de men det kunde man ju inte veta eftersom att lägsta dosen var tillräcklig senast. Har nån av er haft få fina ägg där det ändå gått bra? Hur skulle ni gjort?

  • Chajsa
    GlitterLina skrev 2021-05-25 20:57:34 följande:

    Hej. Förstår verkligen din känsla :(

    Vet ej om du minns, men just så blev det ju för mig sist nu i februari. Endast 3 äggblåsor. Som dem tog ut & alla va ?riktiga? ägg. Men ingen blev befruktad.

    Risken kan ju vara så att om du väljer att plocka ut äggen så är det ju inte säkert att dem är ?riktiga? mogna för att bli befruktade. & om dem är riktiga så är det ju ändå ej säkert dem blir befruktade heller. Det är ju inte många ägg att spela med om man säger så. Till skillnad om du fått 8 eller 13.

    Vad känner du mest??


    Just det jag minns nu! Menar du med riktiga att det kan vara äggblåsor som är tomma utan ägg i? Risken är nog stor att det inte går och att ingen klagar sig, men det känns samtidigt tuffare att inte ta risken och testa. Jag har nog en övertro på mina ägg för att det gick första gången, som jag nu säkert i takt med misslyckade försök börjar ompröva... har en till koll imorgon och ska bestämma mig då. Varit så sjukt ledsen idag, känns aldrig som att detta helvete ska vara över. Du skriver att ni ska bekosta ett nytt försök, blir det till hösten? Kommer stimuleringen se annorlunda ut då tror du? Tack för pepp <3
  • Chajsa
    AndraSladdis skrev 2021-05-25 18:22:51 följande:

    Nu har du fått en del feedback redan, men bara kastar fram en till tanke: I fall ni bestämmer att avbryta, kan ni be dem följa blåsorna med UL och kolla att det inte är fler än två som lossnar, då kan ni ju göra ett naturligt försök med de som lossnar?

    I övrigt ska ni göra det son känns bäst för er. T.ex. hur beroende av landstingsförsöken ni är, har ni möjlighet att fortsätta en gång till privat om det skulle krävas. Kram!


    Vilken intressant idé, ska ta upp den med läkaren imorgon när jag ska dit på en ytterligare koll. Vi har möjlighet att bekosta försök själva om detta inte skulle gå, kommer lägga allt jag äger på detta om det krävs. Tack för kloka tankar!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020