• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Ölandstoka skrev 2020-10-28 11:56:34 följande:

    Hur gick vul idag, har du fått plock inbokat? :)


    Sussna85 skrev 2020-10-28 12:22:49 följande:

    Ja,det närmar sig! Har du varit på UL?


    Tack, vad gulliga ni är som frågar. Det såg bra ut. Äggplock är inbokat till fredag och jag ska ta Ovitrelle ikväll. Börjar bli nervöst nu!
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-10-28 18:03:16 följande:

    Lycka till! Härligt att ha det gjort inför helgen.


    Ja precis, så skönt! Hur går det för dig?
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-10-28 19:14:27 följande:

    Härligt!! Hade de hunnit växa nått de små blåsor som var på gång förut? Hur många var det nu som man kan räkna med vid ÄP?


    Ja de hade växt till sig en del. Flera över 20 mm. Tror de räknade till ett tiotal totalt. Sist fick vi ut 8 ägg ur 11-12 blåsor.
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-10-28 19:39:02 följande:

    Jamen vad fint, det var ett bra antal ju! Förhoppningsvis ligger de lilla ägget,The one,där :D


    Ja det känns som lagom! Hoppas ju att jag inte blir överstimulerad och att något av äggen är guldägget.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-10-28 20:03:21 följande:

    Jättesnart ju :) Hur brukar du må efter plock? Fast även om det brukar gå bra tycker jag att du ska ladda upp med en massa gott att äta och bra att läsa/titta på ;)

    Får den blivande fadern vara med?


    Ja det är ju det! :) Brukar ha ont i magen men det brukar ändå vara okej. Går inte riktigt att jämföra med i våras då det blev totalfrys. Men ska som du säger ladda upp med lite god mat här hemma och så. Tyvärr får sambon inte vara med. Han får leverera sin del och sen gå därifrån för att komma tillbaka och hämta mig när det är dags. Hur är din vecka? :)
  • Clemmentina
    Lunaymar skrev 2020-10-28 22:19:29 följande:

    Det låter superbra! Vilka sprutor tar du nu? Och skönt med äggplock innan helgen :)


    Verkligen, tack! Tar Gonal-f 175 ie och Fyremadel. Exakt samma sprutor och mängder som sist. Ja så skönt! :)
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-10-29 08:46:03 följande:

    Jag har det riktigt körigt på jobbet så tiden bara rinner iväg. Men det är skönt också, hade varit värre om det var en lugn period, då kan jag ha svårt att låta bli att räkna på dagar och känna efter.

    Skönt för dig att slippa sprutor nu. Hoppas att du är taggad inför plock och att det går bra. Guldplocket nu ju ;) Ska bli spännande att höra.


    Det låter bra, skönt att ha annat att tänka på. Hoppas det inte är för stressigt för dig. Hur tänker du kring träning mm nu under ruvartiden?

    Jag är taggad men lite nervös också. Tycker magen börjar kännas rätt mycket. Lite orolig att det inte ska finnas så många ägg. På vår första behandling (enda gången jag tagit Ovitrelle) fick vi bara ett enda ägg. Läkarna trodde det berodde på för låg dos av sprutorna. Jag hoppas inte det hade med Ovitrelle att göra. Förra gången tog jag en annan spruta inför totalfrys och då fick vi ju ut 7 ägg.
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-10-29 16:24:40 följande:

    Det går framåt, men är fortfarande himla orolig. Tror faktiskt att vi ivf:are inte är nöjda förrän bebisen flyttat hem! Vi har ju fått utstå många fler motgångar än andra.

    Jag är nu i v 11+2 och har nästan inga symptom, bortsett från att jag kan trycka ut mjölk ur brösten! Haha.

    Mår du bra den här stimuleringen? :)


    Åh redan vecka 12! Tiden går fort. Skönt att du mår bra men jag förstår din oro. <3 Kommer ni göra kub?

    Jag mår bra men börjar känna av magen rejält nu. Är också orolig för att inte få ut så många ägg.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-10-30 09:17:47 följande:

    Kul att du frågar om träning, det är en sån där sak som jag googlar vid varje återföring. Nu frågade jag även vid fet och som jag förstår det kan man leva precis som vanligt när man ruvar (ingen alkohol eller tobak så klart!). Men så länge man inte tävlar eller kör extremt intensiv träning så kan man träna på som vanligt och jag kör på det den här gången. Har varit ute och sprungit några gånger med gott samvete :)

    Hur mår du? Jag bara antar att plock alltid är på förmiddagen så jag frågar hur det gick istället för att fråga om du är nervös :) Gick det bra? Hoppas! :)


    Nu är plocket gjort! Hade sista tiden tror jag. 6 ägg blev det idag. Tycker det kändes lite mindre än sist men vi får se hur det känns när all medicin går ur kroppen. De kommer köra icsi så nu hoppas jag på att det blir flera befruktade ägg. Återföringen är planerad till på söndag om allt går bra! Och blir det fem eller fler befruktade så blir det på onsdag.

    Låter vettigt med träningen! Jag kommer nog köra på promenader och yoga efter återföring den här gången. Det är mest för att jag legat lågt med träning inför ivf:en och det känns dumt att dra igång nu. Duktig du är som springer. Heja!
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-10-30 10:20:30 följande:

    Vi kommer endast göra de 2 ul som västra götalandsregionen erbjuder. Jag är under 35 och får därför inte göra kub. Vi har valt att inte göra någon annan diagnostik alls, varför vet jag inte... Det känns bara som att jag skulle bli ännu mer orolig om vi hade fått dåliga siffror, tyvärr. Vi får hoppas att vi inte ångrar oss, haha. Vill heller inte veta kön. :)

    Förstår det! Det kommer säkert gå jättebra! :) jag fick också nästan som sträckningar i äggstockarna och det satt i ganska länge sista gången. Kommer ni köra vanlig ivf? :)


    Det låter ändå vettigt! Ni ska göra så som känns bäst för er. Är nästa ultraljud rutinultraljudet?

    Plocket gick bra, 6 ägg blev det idag. Tycker det kändes lite mindre än sist men vi får se hur det känns när all medicin går ur kroppen. De kommer köra icsi så nu hoppas jag på att det blir flera befruktade ägg. Återföringen är planerad till på söndag om allt går bra! Och blir det fem eller fler befruktade så blir det på onsdag.
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020