• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Grustradgarden skrev 2020-10-07 10:24:45 följande:

    Vul efter ivf 2 et idag! V 8+1 och hjärtat slog. 16 mm lång.


    Åh vad roligt! Härliga nyheter.
  • Clemmentina
    Chajsa skrev 2020-10-07 10:59:32 följande:

    Liten update från mig efter ÄP igår, av nio ägg hade sju blivit befruktade och de ska låta de odla vidare till söndag så jag är superglad! Får hoppas att allt går vägen nu, jag tillåter mig själv att drömma korta stunder men håller det känslomässigt ifrån mig ganska mycket för att inte hamna i ett djupt hål om det inte går. Hur vanligt är det att tillväxten avstannar och det inte blir nånting efter fem dagar, har det hänt någon av er? Någon annan som har återföring denna vecka?


    Spännande, låter hoppfullt! Läste någonstans att i snitt utvecklas 20-30 procent till blastocyster. Håller tummarna att ni får många fina blastisar!
  • Clemmentina
    Pan21 skrev 2020-10-09 18:18:51 följande:

    Jag vet faktiskt inte! Vi fick även vänta 2 månader från första IVF besök till sprutstart, då var det labbet som hade skitmycket att göra, tror att det faktiskt bara handlar om tidsbrist från Sahlgrenskas sida.. Läkaren sa även ?förhoppningsvis innan årsskiftet?, vilket inte gjorde mig superglad men vad kan man göra .. vet inte om han förväntar sig att min cykel kanske kommer att vara knäpp också? Det är iofs inga fel på mig utan vi har manlig faktor så vet inte varför han skulle tro det heller egentligen, men återstår att se!

    Vad spännande med återföring! Är det första IVF:en?


    Usch vad trist att det är så lång väntetid nu. Vi ska påbörja ivf2 på Sahlgrenska när mensen kommer (om någon vecka). Jag vill så himla gärna färskåterföring men läkaren varnade för totalfrys. Men tråkigt att behöva vänta flera månader sen. Håller tummarna att du får tid innan årsskiftet!
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-10-11 09:36:00 följande:

    Vad gott,de har jag oxå njutit av i helgen. Tänkte som dig,man får ju passa på och hoppas att jag snart inte får! :D

    Efter 3 försök utan att de ville pröva så mycket nytt,har fått byta medicin en gång,och prövat långa protokollet typ på dessa försök.

    När vi försökte diskutera om möjligheter med t.ex ICSI och vad vi kunde göra för att få mindre fragmenterade ägg så ryckte läkaren typ på axlarna och det kändes som de inte ville göra nått annat för oss än det som de redan prövat....

    Det var helt annat nu när jag prata med nya kliniken,direkt så var det tal om ICSI, läkaren hade oxå olika förslag på vårt problem och hon förklarade oxå vad orsaken kan vara till att vi får dåliga ägg. Kände mig mycket mer sedd.

    Så därav kände vi båda att det var dags att gå vidare :)


    Skönt att bli sedd och att det blir förändring inför kommande besök! Låter som om ni hittat en mycket bättre klinik. Vad var hennes förklaring till de fragmenterade äggen? Jag har inte haft problem med fragmenterade ägg men låg befruktningsgrad. Vi ska också testa icsi nästa gång.
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-10-11 13:38:49 följande:

    Ja verkligen!

    Hon menade på att mitt AMH värde var nedsatt,ligger på 1,2 ul/l. Ingen som har tittat nogrannare på det på förra kliniken tydligen...

    Sen så sa hon när hon hörde om min vikt, är 173 och vägen 53-54 kg, man ska gärna ska ligga på 20 i bmi. När man har för lågt bmi kan det tydligen vara för lite östrogen? tror jag hon sa i fettvävnaden,vilket kan leda till sämre kvalitet på äggen.

    Så hennes teori då över vår fragmenteringen var ett för lågt AMH värde plus mitt bmi då.

    Och så hade sambon nedsatt spermiekvalitet  enligt nya läkaren,så hon undra varför inte ICSI hade gjorts tidigare. Vilket oxå kan hjälpa i fragmenteringen. Så många bäckar små verkar det som vårat problem är...

    Så hoppas då att det kommer fungera bättre för båda denna gång

    Du skulle få börja spruta just va?


    Aha, spännande! Så mycket man inte vet men allt låter ju logiskt. Vi får hoppas icsi gör susen för er och den nya medicinen med. Tror inte den är med i högkostnadsskyddet här i Sverige, vilket gör att den sällan används.

    Vi ska börja en ny omgång när jag får en ny blödning. Den borde komma i veckan. Tog sista tabletten Provera i fredags!
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-10-11 19:06:29 följande:

    Vi fick INGA befruktade i vår ivf1. I ivf2 med icsi fick vi ca 70 procent befruktningsgrad och tom en blasto till frysen! Tror att icsi kan vara lösningen för många. Lycka till!


    Det minns jag! Så himla bra ju. :) Vi fick 3 av 8 ägg befruktade förra gången...vilket läkaren höll med om är för lågt. Av dessa 3 blev 2 blastocyster, vilket är ett väldigt bra resultat. Så nu hoppas vi på fler befruktade och att de sen blir till blastocyster. :) Hur mår du nu?
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-10-12 08:58:51 följande:

    Hej :) Känns det bra att vara på gång igen? Kommer ni att få göra något nytt/annorlunda den här gången?

    Jag fick äntligen mens förra veckan så hoppas på fet om ca två veckor :)

    Mådde inte toppen efter den misslyckade behandlingen så jag har hållit mig borta från familjeliv, har mycket att läsa ikapp nu :)


    Åh hej! Tänkte på dig igår och undrade just hur det hade gått. Ibland år det bra med en paus från FL. Tråkigt att du inte mådde så bra men skönt att fet närmar sig.

    Jag ser inte direkt fram emot alla hormoner och sjukhusbesök men vill såklart vidare i processen. :) Vi ska få testa icsi den här gången då vi haft låg befruktningsgrad (3/8 ägg befruktades). Annars blir det samma protokoll och medicin. Jag svarade bra på den sist! Hoppas så att jag inte blir överstimulerad...vill gärna göra färskåterföring den här gången.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-10-12 11:08:49 följande:

    Ja nu känner jag mig taggad :)

    Spännande att ni får prova icsi, hoppas att det ökar antalet befruktade. Och hoppas verkligen att du får sätta in ett färskt embryo! Känner mig stressad varje gång jag läser om corona, är så orolig att de ska dra ner verksamheten igen.

    Nä det är inte kul med alla hormoner och besök. Hoppas att tiden flyter på bra så rätt som det är så ruvar du :) Vi kanske tom får ruva lite samtidigt.


    Härligt att du är taggad! :) Så skönt att ni ändå har några embryon i frysen. Håller med om att det känns oroligt med Corona men tror nog de kör på om det bara går. Ska bli intressant att se om icsi gör något för oss. Ändå glad att läkaren var villig att testa något nytt. Vore lite roligt om vi fick ruva samtidigt! Håller tummarna för att de är vår tur nu.
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2020-10-12 13:29:55 följande:

    Jo det verkar vara en medicin som inte använts så mycket,Elonva lanserades 2010 som ett nytt läkemedel inom ivf läste jag mig till,så den är ganska ny. Men jag hoppas att detta gör susen jo :)

    Då håller jag tummarna för er detta försök med icsi <3

    :)


    Tror jag hade fel där, verkar ju ingå i högkostnadsskyddet. Bra att testa något nytt och inte helt fel med en spruta som man inte behöver ta dagligen. :)

    Hoppas också icsi ska göra susen för oss!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-10-13 09:04:56 följande:

    Jag är så nervös över att få en vanlig förkylning, tänk att bli nekad bara för att man är lite snuvig. Skulle bli så frustrerad!

    Ja hoppas verkligen att alla dina ägg blir befruktade nu :) Vet du när mensen borde komma?


    Usch den ångesten. Isolerar mig typ under behandling!

    Tog sista tabletten Provera i fredags så om det är som vanligt borde den komma senast idag. Men jag fick förmodligen ägglossning under pågående kur så nu är mensen beräknad först till helgen. Enligt bm kan den dock komma tidigare då jag åt Provera.

    Gör du återföring i naturlig cykel? Ska du göra vul innan?
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020