• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    Always choklad skrev 2021-03-06 08:49:09 följande:

    b

    Testat just nu inte en tillstymmelse till pluss. Att min kropp blivit så lurad av alla preparat..

    Blir nog inte mörkare än så här pga lutinus. Har förbrukat 3 ägg på raken nu till ingen nytta känns det som. Har ett fjärde fryst, sen blir de å börja om med sprutor..

    Är arg är ledsen är matt och känner mig värdelös och förbrukad. Varför lyckades jag inte övertala min sambo att börja försöka tidigare. Han trodde det bara går på en gång.

    Jag hade mina misstankar att nä så är det inte. Var och varannan man känner har någon oönskat abort de tagit bort när de var yngre men aldrig jag..

    Aldrig varit aktuellt nånsin även om kondom gått sönder, kört utan och utlösning utanför U namn it. Denna gång skulle det ju gå. Ej naturlig cykel, lutinus, progynon, embryoblut, trombyl!

    Går det ens att göra något annat detta gick inte ändå..Ska sluta med alla preparaten nu..

    Ligger och väntar på att blodet ska börja rinna..


    Vet hur lätt det är att tänka så. Har varit där själv och undrat varför vi inte började försöka tidigare, varför vi inte sökte hjälp tidigare. Men hur skulle vi kunnat veta? Du är inte värdelös och förbrukad. Du får blastocyster till frysen. Det kan gå nästa gång, eller senare. Ge inte upp!
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-03-09 08:12:41 följande:

    Det blev tok-minus idag också, dagen innan mens, jag hade inte förväntat mig annat men det känns så tungt. 5 insättningar varav 3st jättefina blastocyster och ändå fungerar det inte :( Jag är så fruktansvärt trött på att komma med lagstifta besked till vänner och familj som vet att vi kämpar.

    Nu blir nästa steg att göra en ny spolning för att se att det inte är några polyper och sen starta igång en ny serie av behandlingar på ny klinik.


    Usch vad ledsen jag blir för din skull! :( Varför kan det inte bara fungera!? Helt kört är det kanske inte tror jag men förstår känslan. Det du får ta med dig är att du blev gravid med en av tre blastocyster. Du kan bli gravid och du kommer att bli det igen om ni fortsätter försöka. Spolning låter som en bra idé. Har du några andra tankar på något annat ni vill testa/göra annorlunda? Skickar styrkekramar i massor till dig!
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-03-09 10:52:18 följande:

    <3 Jag trycker att vi tjejer som har kämpat så himla länge ska få lyckas snart <3

    Tankarna inför nästa försök är; spolning, akupunktur en gång i veckan i två månader, äta q10, byte av klinik och förhoppningsvis få lite nya perspektiv.

    Hur går det för dig, när tror du att mensen kommer komma?

    Kramar


    Eller hur! Nu är det vår tur.

    Bra med lite nya planer både med spolning, akupunktur och q10. Har du ätit det innan? Behövs rätt stora doser för att få effekt på äggkvaliteten. Äter just nu 400 mg per dag. Ny klinik kan också vara bra och ge en känsla av nystart.

    Ingen mens här ännu. Har gått med en känsla (och mensvärk) att den borde komma snart sedan i lördags men ännu inte ens lite spottings. Kram
  • Clemmentina
    GlitterLina skrev 2021-03-09 11:16:59 följande:

    Vad tråkigt lift att höra :( så ledsamt att det inte funkar.

    Kram

    Efter sista missfallet nu så började jag äta q10 & Inostiol

    Får se om det kan bättra äggkvaliten


    Jag kör på samma! :)
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-03-09 14:30:24 följande:

    Jag har inte ätit q10 innan så det blir bra att ta till något nytt.

    Visst var det viktigt att mensen inte kommer för tidigt för dig, har för mig att du pratade om att de inte hade tid innan något visst datum?

    Kram


    Det tycker jag du ska testa! Äter du Pharmanords variant? Den ska vara bäst. Jag äter också inositol (har mest läst att det mest är för pcos) men kan tydligen hjälpa till med mognaden/kvaliteten på äggen också.

    Mensen kan komma nu! Fritt fram sedan i helgen och måste komma innan söndag och vi ska hinna påbörja en behandling innan påsk. ;) Fortfarande mensvärk här och ont i ena sidan....
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-03-10 10:04:13 följande:

    Tittade precis på paketet och såg att jag har samma som du. Tänkte äta 300 med start nu. Vill bara att mensen ska komma nu så att det går snabbare att komma igång nästa gång.

    Jag skulle egentligen vilja köra nu på en gång, men jag får hålla mig till tåls och vänta i en dryg månad nu..

    Hoppas hoppas hoppas att den kommer innan påsk!

    Hur länge sen var det du gjorde det senaste försöket nu? <3


    Utifrån att Q10 ska hinna få effekt är det inte dumt att det går en dryg månad till nästa försök. Det kan ta upp till tre månader att få full effekt. Tänk på att sprida ut intaget av tabletterna under dagen eftersom kroppen inte kan ta upp allt annars.

    Det hoppas jag med! Vi startade senaste ivf:en i oktober så det har snart gått ett halvår nu. Exakt tre månader idag sedan jag gjorde vul och fick missfall konstaterat.
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2021-03-10 12:55:25 följande:

    Ja dem har inte ringt så något finns att få tillbaks. Är där nu och väntar har tid 1300. Aa de är ju så sjukt nervöst man vill ju höra något bra dem brukar ju få mycket fragmentering så har vi två som ser riktigt bra ut blir ja glad :)


    Åh skönt att de inte ringde. Hoppas du får positiva besked!
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2021-03-10 15:49:46 följande:

    Nu blev jag lite nördig här och räknade faktist på alla våra utfall i procent och det är det bästa hittils. Har nu 67% befruktningsgrad och haft innan 45-60% befruktningsgrad. Men det är kvalité som räknas och det är där problemet varit för oss :/ hade en gång 10 befruktade och inget dög till frys, typ bara 3 hade blivit blastocyster då men dem va för dåliga fick ja reda på i efterhand. Allra 1a IVF så fick vi inte reda på något alls om betyg eller om de ens va fint, fick insatt en 2dagars men blev negativt. 2a IVF fick vi bara reda på att inget kunde frysas och då hade vi totalfrys. De va först på samtalet inför sista IVF som vi då gick igenom de två första IVF på Sahlgrenska som vi fick reda på att de va rätt dåligt. Sen idag gick hon igenom, men jag vet inte vad dem andra 7 som odlas vidare hade för betyg men jag frågade bara om resten har mycket fragmentering, men hon sa de för tidigt att säga något hur de kommer gå. Så de här kanske verkar bra nu men troligen om vi har tur som sist att en kanske kan frysas. Men ja tror definitivt byte till Menopur har funkat bättre för mig.


    Vad kul! Härligt att du är ruvare och fick bra befruktningsgrad denna gång. Alltid kul med statistik. ;) Är 1 av 3 det bästa som embryot kan ha? Det här var förmodligen det embryot som såg bäst ut idag men det kan ju varit fler som också var det. Tänk inte på det 13 ägget, de andra 12 var ju normala. :) Nu håller vi tummarna stenhårt för att det tar sig och att ni får till frysen!
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-03-10 14:32:24 följande:

    Å, tack för tipset! Det ska jag tänka på :)

    Fick du missfallet på en färsk eller fryst från samma ägguttag? <3


    Jag äter 200 mg på morgonen och 200 mg vid lunch. :)

    Det var ett färskförsök. Gjort två fet och fått minus vid båda tillfällena.
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2021-03-10 19:09:42 följande:

    Ja speciellt om man är på den rätta sidan av statistiken;) Aa de va så dem satte betyg på dag 2 vet inte hur dem bestämmer sen på blasto, vet en del har typ betyg med bokstäver sen, har aldrig fått blasto så har ingen koll där haha. Förmodligen, lät ju verkligen som de va svårt att säga hur de ska gå, så kan hända flera såg bra ut på dag 2 och man bara valde en på känsla. Tyckte de va lite bättre på Livio då dem för tillbaks dag3 då ser man lite mer i utvecklingen och fragmentering. Men när man läser artiklar så är det inte så stor skillnad mellan lyckade graviditeteter på dag 2 eller dag3. Vi får hoppas detta tar sig nu en gång för alla :)

    Ingen mens på gång än eller?


    Så är det ju! Till mig har de aldrig sagt något om kvalitet. När jag fick tillbaka en blastocyst sa det att det har ett toppembryo helt utan fragmentering (men fick sen veta att det fanns fragmentering tidigare i processen). Sist fick jag tillbaka ett tvådagars och fick höra att det var det som såg bäst ut. Tänker att om det fanns vetenskapliga belägg för att tredagars var mycket bättre så hade Sahlgrenska kört på det med. Klart det ska ta sig nu! :)

    Ingen mens än men har rejält med mensvärk här ikväll.
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020