• Clemmentina

    IVF hösten/vintern 2020

    AndraSladdis skrev 2021-03-22 14:15:41 följande:

    Synd att det inte blev färskinsättning. Förstår helt det där att känslor och logik inte alltid går ihop. Jag var också väldigt besviken på att min FET blev flyttad till slutet av maj fast jag vet att det görs för att skapa de bästa förhållandena. Hoppas att vi kan ruva samtidigt!


    Tack! Så är det givetvis. Bara att hoppas att vi får några riktigt fina embryon till frysen nu. Håller tummarna för det! Räknar med att jag borde få göra återföring någon gång där i mitten av maj. Och du?
  • Clemmentina
    Ivf2020 skrev 2021-03-22 16:32:09 följande:

    Haha, det hade ju varit väldigt skönt om dom gått ihop.. Nja, tyckte jag såg mig en liten ökning men de där huvudet lyste inte utan bara en tom ring.. Får ta testet imorgon, annars går jadg ringa in.. Känns så sitt att kroppen inte bara kan samarbeta när man så gärna vill något. Men skam den som ger sig. Snart är de vår tur. :)


    Hoppas så på positivt test imorgon. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2021-03-22 19:05:40 följande:

    Åh jag förstår den besvikelsen <3 Men då hoppas vi på fina ägg till frysen denna gång ändå,och att du kan få tillbaka två sen när det beger sig om ni vill. Så hejja hejja äggen nu,hoppas The one/ones väntar på er :)


    Tack vännen! Tyvärr sätter de aldrig tillbaka två blastocyster men vi får hoppas att det går ändå. Första steg är att få en eller förhoppningsvis flera till frysen.
  • Clemmentina
    AndraSladdis skrev 2021-03-22 19:22:32 följande:

    Håller tummarna för flera fina till frysen!!

    Jag ska preliminärt göra i slutet av maj, har inte fått något datum än.


    Tack! Håller tummarna över för dig. Maj får gärna komma fort i år. ;)
  • Clemmentina
    Ivf2020 skrev 2021-03-23 05:55:28 följande:

    Ja där kom den lille glada gubben. Känns lite konstigt att sätta in en blasto på dag 25 bara.. Men så är de. :) jag kanske gör insättningar med er i maj med, de vet man ju inte! Hoppas att du får riktigt många till frysen, när får du svar på de?


    Yay!!! :) Tur att du inte gav upp. Fick ju också sen ägglossning en gång. Pratade med en barnmorska igår som sa att forskare kommit fram till att stimulerad cykel med Letrozole är bättre än tex progynon. Ökad chans till graviditet och minskad risk för missfall. Nu håller jag tummarna för pluss om ett par veckor och att vi slipper ruva ihop i maj! ;) Får svar om antal till frysen först nästa vecka. Ägguttag imorgon!
  • Clemmentina
    Sussna85 skrev 2021-03-23 07:44:15 följande:

    Ah ok :/ ja men absolut, ett fint antal ägg till frysen,jag håller tummarna för det!


    Tack snälla! Gullig du är som följer oss här. Visst skulle du få svar på nipt i veckan!? Du får uppdatera oss sen. Kram
  • Clemmentina
    Ivf2020 skrev 2021-03-23 09:32:20 följande:

    Åh, jag har bara blivit stimulerad med letrozol, har tydligen haft äl på 16,18 och nu 19. Hon vart lite osäker på om vi skulle göra insättning men efter diskussion kom hon fram till att vi skulle testa. Dock fick jag veta att läkaren som ska göra insättningen är han jag verkligen inte gillar. När vi började med ivf kollade han på mig och sa "du ska inte gå upp ett gram till".. Fick så dålig magkänsla för han. Men en insättning blir det, om något väldigt sen på måndag nästa vecka. Du får återkomma hur många ägg ni får ut imorn. Önskar dig all lycka till! Och var hemma resten av veckan, de r ju så prövande med äggplock..


    Men herregud vilken kommentar! :( Egentligen borde han anmälas. Förstår att du fick en dålig magkänsla! Empati och vad de säger spelar så stor roll. Jag begärde faktiskt möte med en annan läkare inför denna behandling då jag upplevt att den första inte riktigt såg mig och var empatisk. Det är en sådan utsatt situation och att känna förtroende är viktigt! Hur som helst tror jag inte att du kommer märka något av det på måndag (du får försöka tänka bort det som han sa även om jag förstår att det är lättare sagt än gjort). Insättningen går trots allt fort! :) Uppdaterar imorgon!
  • Clemmentina
    Ivf2020 skrev 2021-03-23 11:47:25 följande:

    Ja, men vi får ju hoppas på att de blir 4e gången gillt. Haha de lät spännande att ha en anonym hejarklack sådär. Ja, sambon var han stenhård mot att han skulle börja gå promenad varje dag, sluta bums med snus osv. Jag fick absolut inte gå upp ett gram till. Förstår ju att han vill väl, men han vr väl hård. Är lite orolig bara, tycker de blir en väldigt sen insättning.. De är ju dag 25 i cykeln, dom kontrollerade men tyckte de låg inom ramen.. Då blir mN ju ännu mer nervös.


    Utan att veta mer om er så tycker jag det är en grej att sakligt informera om vad BMI-gränsen för behandling ligger och att promenader och att sluta med snus är bra (min sambo fick samma råd) men att liksom formulera det på det sättet (sluta bums, du får inte gå upp ett gram osv.) är inte okej, det är osakligt. Jag är något överviktig (BMI 26 ungefär) och har också fått kommentarer om min vikt. Samtidigt säger de att forskningen inte visar att några kilon spelar någon större roll. Då är det inte enligt min mening okej att ta upp det. Jag har kämpat med vikten sedan tonåren! Jag mår skit när folk kommenterar den! Det är inte okej. Dessutom är det rent idiotiskt att försöka gå ner i vikt under pågående behandling då det kan stressa kroppen, vilket inverkar negativt. Ursäkta lång utläggning!
  • Clemmentina
    Ivf2020 skrev 2021-03-23 12:14:06 följande:

    Tro mig, jag kände likadant.. Tror jag har ett bmi runt 23, så ligger l övre kant på "normalvikt", kämpat länge med med dåligt självförtroende och vikthets. Sambons spermier visade sig vara i kanonkvalite trots att han fortsatte snusa.. Har fått ett jättefint förtroende för de andra, men sambon är väl lite rädd att man gör en insättning sent på dag 25, att det blir ett embryo som bara spolas bort.. Men man får tro att de vet chanserna med detta, o jag får väl bara tänka undan den elaka doktorn och hoppas på bra assistering..alla läkare är väl helt enkelt inte gjorda för bra sympati.


    Låter verkligen helt galet och utan någon form av empati. Han borde inte jobba med de här frågorna. ;) Det är inte okej att kommentera vikt, det är så många idag som kämpat med vikthets och självförtroende precis som du och jag. Hur som helst kan du lugna sambon med att det inte blir för sent i cykeln. Allt har ju med tidpunkten för ägglossningen att göra. Kommer den senare, blir återföringen senare. Tiden från ägglossning till mens är ju mer eller mindre konstant så det ska påverka negativt. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    Ivf2020 skrev 2021-03-23 13:52:11 följande:

    Ja, ibland undrar man. Går på sahlgrenska i gbg, och de finns en tjej där som är så godumligt bra. Denna elaka läkaren är en herre, men han ska väl få lära sig att man lyckas bra ändå. Ni är såå guld värda och diskutera med här inne, önskar ändå man hade någon som man träffade man kunde prata med allt om. Vi får sammanstråla en dag, haha :)


    Vem vet...det kanske vi gör bokstavligen! Jag går också på Sahlgrenska. Tråkigt att vi båda haft tråkiga upplevelser där. :(
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020