Inlägg från: Anonym (fishy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fishy)

    Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?

    Jaha. Vad kul för dig att du helt enkelt kan bestämma dig för att sluta må dåligt eller sluta älta. Verkligen, det låter fantastisk. Nu funkar inte jag så. Jag kan säga åt mig själv att sluta älta och gå vidare men nog fan kommer ångesten ändå. Jag hade inte spenderat två år i sängen djupt deprimerad om jag bara kunde bestämma mig för att sluta vara deprimerad då. När några tjejer i högstadiet sa hemska saker om mig försökte jag tänka positivt och logiskt om det hela och gå vidare. Orden fastnade ändå och jag kunde inte välja hur jag reagerade. 

    Jag finner att människor med ditt mindset oftast har en väldigt låg förmåga till empati. De klarar enbart att se och erkänna hur de kände och hanterade något. Alla människor som känner och hanterar saker annorlunda ser de ned på. Det är verkligen denna "om jag klarade det klarar du också det" mentaliteten helt utan hänsyn och förståelse att saker, även om det är samma saker, inte funkar likadant för alla människor. Du har helt missat vilka förutsättningar de har från start. Det är som det där citatet "Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid."

  • Anonym (fishy)
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-08 23:55:43 följande:
    Problemet med detta är att många misstolkar det helt och hållet. Jag är helt med på allt du skriver. Du har helt rätt. Det jag menar är att så många människor runt mig skyller på omständigheter istället för att ta eget ansvar och ändra på det dom själva inte är nöjda med. Har man något i sitt liv som man inte är nöjd med så går det att ändra bara man verkligen bestämmer sig för det.

    Men ibland eller oftast krävs det en väldig massa slit och jobb för att komma dit. Så istället för att slita så är det många som ger upp när det är jobbigt.
    Fast jag vet inte hur annars jag ska tolka din trådstart där du säger att man kan bestämma hur man reagerar helt och hållet, välj att vara lycklig, att det bara är att byta jobb om du inte trivs eller byta partner om du inte mår bra. 

    Jag kan inte välja hur jag ska reagera eller välja att vara lycklig. Jag kan inte välja att bara inte tänka på allt det negativa. 

    Kanske du behöver förklara mer detaljerat hur du menar om det blir så många missförstånd? För även om det ÄR ett missförstånd förstår jag verkligen inte HUR det är ett missförstånd eller vad du egentligen menar isåfall. 
Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?