Inlägg från: Anonym (för att vi är olika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (för att vi är olika)

    Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?

    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-08 21:59:33 följande:
    Inte så exakt kanske men att många människor går runt i ett liv med en partner dom inte trivs med och ett jobb dom hatar och bara skyller på omständigheterna istället för att ta ansvar och göra något åt det. Använder ursäkter som "jag är inte smart nog för att plugga" eller liknande. Det är mest det som stör mig.
    De har så klart sina skäl till att känna så som du inte har rätt att förminska. Vissa har bara självkännedom och medvetna om sina begränsningar. Att plugga passar långt ifrån alla.

    Varför de väljer att stanna kvar med en partner de mår dåligt av har lika många anledningar, och beror ofta på dålig självkänsla och en otrygg anknytning som kanske skapat en rädsla i dem som de har svårt att bryta. De kanske inte har samma nätverk eller anhöriga som de kan luta sig mot när de hamnar i knipa.
    Visst har vi alla förmågor som vi med stor sannolikhet skulle kunna utmana i högre grad, men vi är alla olika och det får vi inte glömma. Ditt synsätt utgår ju bara från ditt eget perspektiv. Det är viktigt att kunna sätta sig in i andras tankar och liv ibland.

    De kanske har andra sidor som skulle överraskat dig där de hade varit modigare än du.
  • Anonym (för att vi är olika)
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-09 00:00:23 följande:
    Visst är vi alla olika. Och alla har olika start och förutsättningar. Problemet blir bara när människor skyller ifrån sig istället för att ta ansvar över sitt liv. Oavsett om det är en liten sak.
    Ja men att skylla ifrån sig är ju ett skäl som bör analyseras i grunden. Det ligger ju ett tvivel och en begränsning bakom varje ursäkt, som bör bemötas med respekt utifrån den människans förutsättningar.
Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?