• Smart Cat

    Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?

    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-09 10:18:59 följande:
    Det är en jätte svår start det håller jag med om. Och jag förstår att det känns långt borta. Men det behöver inte ta mycket. Det första är att kanske bara bli medveten om sina tankar. Det kan man göra även fast man gör annat. Fundera på om man kunde reagerat på ett annat sätt vid en situation. Sen är det ju viktigt att läsa på eller skaffa kunskap om det. Jag har ett konto jag följer på insta som heter fearless motovation. Och bara att se deras uppdateringar påverkar mitt mindset. Det handlar liksom inte om det stora utan dom små stegen man tar. Jag har jobbat med detta mer än 10 år och jag har ännu mycket att lära men jag kommer framåt.

    Diskussioner hamnar ofta i att det är svart eller vitt, vilket livet inte är. Det finns något som heter de små stegens kraft som handlar just om att göra små förändring i sitt liv. Få människor orkar med stora förändringar på en gång men små förändringar orkar de flesta med. Små förändringar kan leda till att man får mer tid eller mer ork över till annat.


    När det gäller att "alla har ett val" så är jag tveksam. Jag håller med dig i mycket av det du skriver men när det gäller just valfrågan ser jag det mer som ett nja. Alla val man gör (medvetet eller omedvetet) får konsekvenser och ibland kan konsekvensen bli sämre så då kan man ju säga att man inte har ett val. Även att inte välja är ett val.

    Det finns folk som inte har möjlighet att påverka delar av sin situation men jag tror att det ts vill medvetenhetsgöra är att många fler kan påverka delar av sitt lev än vad som faktiskt gör det. Det är synd att det provocerar så många och de har lust att dra tillbaka de som sticker ut, tillbaka till det "normala".

    Man kan inte välja sin bakgrund men att påstå att den styr resten av mitt liv ser jag som fel. Det innebär ju att jag inte skulle utveckla mig något alls efter att jag passerat (typ) 20. Livet går och om jag vill sitta i förarsätet eller i baksätet på mitt liv är mitt val.

  • Smart Cat
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-09 13:50:54 följande:
    Fast jag upplever att många människor säher typ att nej jag kan inte plugga jag är inte smart eller liknande saker. Det är ju fixed.

    Jag tror också att en hel del ligger i ens bakgrund. Jag kommer från en liten ort från början och en del av de jag har kontakt med fortfarande som bor kvar är mer fasta i sina bakgrunder.


    Är man öppen för att det finns andra sätt att göra saker på så utvecklas man mer.

  • Smart Cat
    Anonym (U) skrev 2020-08-09 14:25:59 följande:

    Tycker du har empati som försöker förmedla att det går förändra sitt tankesätt & med små steg. Önskar att någon kunde sagt detta till mig för 20 år sedan. Men bättre sent än aldrig. TS det går inte hjälpa någon som inte vill bli hjälpt så ta inte åt dig av en del svar. Gör som du lärt dig att välja hur du reagerar på händelser för andra bestämmer inte hur man ska må.


    Du vet att de säger att bästa tidpunkten för att plantera ett träd var för 20 år sedan men nästa bästa är att göra det nu. Bra jobbat.
  • Smart Cat
    Anonym (Love) skrev 2020-08-09 17:16:58 följande:

    Vilken bullshit. Det handlar även där om inställning. 


    Och ja, jag vet, jag har både provat sorg och cancer senaste året. 


    Tar man cancerdiagnosen tex. Ja, man blir fysiskt sänkt av en tuff cancerbehandling, men det psykiska väljer man helt klart. Man väljer hur man ska se på sin diagnos, sin behandling och sina biverkningar. 


    Och i alla "stödgrupper" mm är det väldigt tydligt vilka som gräver ner sig och vilka som väljer att vara positiv. 


    Jag är intresserad av vad du skrev och menar inte att ifrågasätta dig men när du fick cancerbeskedet t ex, hade inte du ens en kort period där du tänkt, "fanken, varför skulle det här drabba mig?"
    Jag har inbillat mig att alla har en process där man först blir arg för att det drabbat en, sen tycker man synd om sig själv och kanske några andra stadier innan man landar i acceptans. Klart vi alla är olika och en del fastnar kanske i offerkoftan medan andra tar sig igenom hela processen?
  • Smart Cat
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-09 15:58:16 följande:
    Tack för ett mycket bra inlägg.
    Tack själv för att du startade den här tråden. Jag tycker sånt här är intressant.
  • Smart Cat
    Anonym (Love) skrev 2020-08-09 18:58:43 följande:

    Nej. Kan inte minnas att jag hade någon period i början då jag var arg eller ledsen. Snarare tvärt om, första halvåret var enklast. Det blev tuffare att hålla en positiv inställning ju längre tid det gick och när man såg att det nötte på barnen och maken. 


    Men jag är en problemlösare, så min inställning i typ allt är snarare -hur löser vi det här, än att förbanna något jag ändå inte kan påverka. 


    Visst har jag haft perioder av katastroftänk, - tänk om jag dör, vad händer med barnen osv osv, men då handlar det om 20-30 minuter, innan jag kan samla ihop mig, och tänka mer logiskt och rationellt och välja den mer positiva synen. 


    Det är ju båda jättebra och jätteintressant. Kanske att nyckeln ligger i att du är en problemlösare, dvs lösningsfokuserad än fokuserad på problemen.

    Varför tror du att det blev tuffare att hålla en positiv inställning över tid? Var det för att det nötte på de nära eller något annat?
  • Smart Cat
    Anonym (Love) skrev 2020-08-10 10:11:19 följande:
    Man blev ju fysiskt nerbruten och  i samband med det mådde sonen dåligt och var utåtagerande, och maken gick in i en utbrändhet. Så att hålla ett positivt tänk, och fokusera på allt som är bra i livet, blev svårare när alla omkring en också mådde dåligt. Men det går! 
    Ok. Tack för att du delade.
Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?