Inlägg från: Anonym (Fröken Lind) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fröken Lind)

    Stämma xfrun lögn om faderskap i 8år. Skadestånd+mer?

    Du måste kontakta en jurist för rådgivning. Att få tillbaka underhållsstödet tror jag du kan glömma, likaså få något för "sveda och värk" eller skadestånd som du kallar det. Det enda jag i så fall kan tänka mig är om er bodelning blev helt uppåt väggarna, men då krävs det att den inte ligger för långt tillbaka i tiden.

    Men något du måste tänka på här är 8 åringen, du har uppfostrat och levt med det barnet i åtta år, hen känner dig som pappa. Vill du helt förstöra den relationen för all framtid? Viktigt att inte ta ut din (fullt förståeliga) vrede mot mamma pg hennes lögner på barnet som känner dig som sin pappa. Kan komma en framtid då du ångrar det.

  • Anonym (Fröken Lind)
    Anonym (Linna) skrev 2020-08-06 16:21:12 följande:

    Var har ts skrivit att han INTE vill fortsätta vara pappa till 8-åringen??


    Jag utgick från det eftersom han vill kräva tillbaka allt underhåll sedan separationen.  Om han ville fortsätta agera som fadersfigur och ta sitt ansvar i en sådan roll, utgick jag ifrån att han inte skulle kräva tillbaka dessa pengar eftersom det enbart handlade om 8 månader. Verkade så futtigt att då kräva tillbaka dessa 8 månader om han ändå tänkte fortsätta agera som en pappa för barnet. (Med det säger jag inte att han bör fortsätta betala underhåll).
  • Anonym (Fröken Lind)
    Anonym (Framtida underhåll?) skrev 2020-08-06 18:54:40 följande:

    Missuppfattade jag dig eller menar du att du ska fortsätta att betala underhåll trots att det uppdagats att du inte är pappan? Vilken myndighet säger så?

    Varför gjordes ett faderskapstest nu när ni brutit upp? Finns det en annan pappa någonstans som vill erkänna sitt barn? Då bör väl underhållsskyldigheten övergå till honom.

    Och umgänge bör du nog kunna få eftersom barnet alltid går i första rummet , det äldsta barnet har ju växt upp med dig som pappa. Det blir ju också konstigt om bara lillebror skulle bo varannan vecka. Har du kollat alla dina frågor med socialförvaltningen?


    Tror ts menar att han skall fortsätta betala underhåll för det yngre barnet endast som är hans eget biologiska barn, vilket blir i ca 10-14 år till.
  • Anonym (Fröken Lind)
    Komikern skrev 2020-08-06 18:21:44 följande:

    Självklart vill jag fortsätta vara far.

    8åringen är helt klart "trasig" och har vägrat träffa mig på ett tag nu.


    Fint av dig ts att du känner så. Fortsätt att på olika sätt visa att du finns där för 8 åringen, med sms/brev/vykort eller vad som nu bara går. Du skall självklart inte försöka "övertala" hen till något, bara fortsätt att visa att du finns för hen och att du aldrig glömmer bort hen.

    Väldigt bra och starkt ts av dig om du kan skilja på din relation till barnet och din relation till barnets mamma och dina känslor inför mamman. På så vis kan du nå en väg framåt i din relation till barnet. Det är svårt att göra det när man upplevt det du gjort med mamman, men som sagt barnet är helt oskyldigt till både sin tillkomst och mammans lögner.
    Visste mamman redan från början att det inte var ditt barn? Eller är det något som uppenbarats nu på senare år av någon anledning?
  • Anonym (Fröken Lind)
    Anonym (Fröken Lind) skrev 2020-08-06 19:00:19 följande:
    Tror ts menar att han skall fortsätta betala underhåll för det yngre barnet endast som är hans eget biologiska barn, vilket blir i ca 10-14 år till.
    Och tror ts menar att han skulle inte behövt betala detta underhåll om han vetat att mamman varit otrogen för då skulle han lämnat mamman långt innan detta barn kom till. Men nu får ts såklart rätta mig om han menar något annat.
Svar på tråden Stämma xfrun lögn om faderskap i 8år. Skadestånd+mer?