Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    Stämma xfrun lögn om faderskap i 8år. Skadestånd+mer?

    Varför fick exfrun behålla allt av värde och det inte delades 50/50 som normalt eller hade ni äktenskapsförord och hon ägde mer än dig?
    Varför fick du så stora skulder av separationen och hon inga skulder?
    Var det dina egna skulder?

    Säger som många andra, om du trodde att barnet var ditt trodde ju barnet att du ar pappan, kan det inte då kännas bra att veta att barnet hade det ok ekonomiskt under dessa år?
    Har du totalt förlorat känslorna du hade för barnet men älskar fortfarande det yngre?
    Förstår att du känner svek ifrån exet men barnen rår ju inte för det. barnet ser väl fortfarande dig som sin pappa? det förändras ju inte för barnet bara för att du inte är det biologiskt, känslomässigt är ju du pappan för barnet och barnet borde ju även vara det för dig efter 8 år då du trodde att barnet var ditt.
    Dina känslor kan ju inte bara ha stängts av.
    Även för det yngre barnet som är ditt måste ju allt vara konstigt om det att du inte längre är syskonets pappa.

  • Anonym (M)

    Jag förstår din bitterhet om det var så att hon verkligen visste om att du inte var pappan, kan det ha varit så att hon inte visste om det var du eller den som hon var otrogen med?
    För om du vet att ni hade sex runt den tiden barnet blev till kan ju inte hon heller varit säker på vem som var pappan.
    Men självklart borde hon ha tagit reda på det men hoppades nog att du skulle vara pappan eftersom hon levde ihop med dig.
    Så visst var det fel av henne men fortfarande förstår jag inte varför ni inte gjorde en riktig bodelning och delade 50/50 om det inte var så att ni hade äktenskapsförord.
    Allt ni ägde skulle delas upp. Varför har hon alla saker kvar och vad är det för saker du värderar till  50 000 kr? har du köpt dom under äktenskapet ingår dom sakerna i bodelningen, hon kan heller inte neka dig saker ifrån hemmet men dom ska delas upp.
    Om ni inte kan komma överens behöver ni ta hjälp med bodelningen.
    Vad är det du har för lån som på 250 000? ny bostad?
    Bodde ni i hyresrätt som hon bor kvar i? för om ni bodde i bostadsrätt, hus eller annat ska ni ju dela på värdet, antigen sälja bostaden och dela eller om en köper ut den andra.

    Skilsmässan har ju bara blivit orättvis om du gått med på att hon fått behålla saker och bostad, varför gjordes ingen bodelning?
    Du kan göra det efteråt inom en viss tid, hör med jurist.

    Däremot kommer du inte att kunna stämma henne för att ha hemlig hållit att hon varit otrogen.
    För att överhuvudtaget kunna ha chans att inte betala underhåll i framtiden räcker det inte med ett faderskapstest, du måste alltså tas bort som far till barnet, dvs faderskapet upphävas, det måste göras rättsligt och då kommer man att försöka hitta den biologiska pappan.
    Då har du inga rättigheter till det äldsta barnet, kan inte begära umgänge osv, du har då bara ett barn.
    Är du villig att göra det?
    Däremot om du vill fortsätta att träffa barnet kan du stå kvar som vårdnadshavare till barnet och ha umgänge men då är du ju betalningsskyldig för barnet om inte mamman vill uppge att du inte är pappa och ta det till rätten för att avsluta ditt faderskap.
    Du kan inte stämma henne för att du fått betala för barnet utan att ge upp ditt faderskap.
    Frågan är om du vill fortsätta att vara pappa till barnet och träffa det, då kommer du att få betala för barnet eller så avslutar du det.

    Du kan inte ha vårdnad eller umgängesrätt samtidigt som du begär pengar tillbaka för kostnader för barnet.

    Om vill fortsätta att träffa barnet kommer det ju att kosta, annars skulle mamman alltid få betala för barnet när det är med dig men inte för syskonet.

    Tänk igen noga vad som är viktigast för dig, att få pengar du betalt för barnet eller att kunna ha umgänge.
    vill du fortsätta att vara pappa till barnet kan du inte föra en process om pengar för barnet, det kan du endast göra om du vill avsäga dig faderskapet.
    Så frågan är om du vill vara barnets pappa även i framtiden eller ej.
    Du kan inte agera pappa och inte ha kostnader för det.

    Kan förstå att barnet blir förvirrat om det fått veta att du inte är pappan, skulle han få veta att du för en rättslig process för att få tillbaka pengar för hans kostnader kan du inte räkna med att barnet förstår.

Svar på tråden Stämma xfrun lögn om faderskap i 8år. Skadestånd+mer?