Inlägg från: Anonym (Bästa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bästa)

    Vilken försäkring ska man ha som gravid?

    Moderna försäkringars är absolut bäst. Både för mamma och barn. Men också dyrast.

    Moderna är det enda försäkringsbolag som garanterar att du får en full försäkring även om barnet föds sjukt. Har du deras gravförsäkring som försäkrar både mamma och barn och sedan försäkrar barnet där så kan du göra det utan klausuler för sjukt barn.

    Skulle ditt barn exempelvis födas med hjärtfel så kommer de andra bolagen stå för de första kostnaderna, det som täcka av gravförsäkrinf, men när du sedan ska täckna barnets försäkring så kommer du antingen inte få en försäkring alls eller med klausul för hjärtfelet.

    Av denna anledning rekommenderar jag alla att lägga sina pengar på moderna.

    Vid förlossningsskador hos mamman är en vanlig gravförsäkring hos andra bolag totalt värdelös. Hos Folksam får du en engångssumma på 3000 för skador av grad 3 och 4. För skador av grad 2 är summan 0, trots att dessa skador kan leda till livslångt lidande.

  • Anonym (Bästa)
    Booli13 skrev 2020-08-06 12:18:06 följande:

    Tack för svar!

    Så egentligen är det priset för försäkringen som visar vad du kan vänta dig om något händer. Jag vet inte hur vanligt det är med förlossningsskador men borde man inte få hjälp av sjukvården? Men det kanske man inte får?

    Det där med hjärtfel känns ju inte bra, du menar att om man har försäkring med Moderna så får man ersättning för allt koplat till det via barnförsäkringen om man har gravidförsäkringen under graviditeten? Det låter ju riktigt bra. 

    Om barnet har typ Downs, är det samma då?


    Alltså du får läsa vad försäkringarna täcker och jämföra.

    80% får en grad 2 bristning (läker oftast bra dock). 6% av förstföderskor får skada av grad3 och 4. Att få ersättning från vården för skadorna kan du glömma. Det är att räkna med vid förlossning enligt dem.

    Utöver detta är det svårt att få rätt hjälp om man får skador som missas eller lagas fel. Moderna försäkringar skickar dig till privatläkare och du slipper vänta tills du slutat amma som du annars får göra för att ens få en tid hos Gyn i vanliga vården.

    Om du har gravförsäkringen hos moderna så kan du täckna barnförsäkring där utan att få klausul om barnet föds med fel. I andra bolag kommer det bli en klausul i barnets försäkring.

    Täckna försäkringen innan rul. Annars kommer den inte täcka eventuella fel som upptäcks redan då
  • Anonym (Bästa)
    Anonym (H) skrev 2020-08-06 18:56:32 följande:

    En tjej i min föräldragrupp hade tecknat alla gratisförsäkringar. Deras barn föddes tidigt i vecka 20-nånting och klarade sig inte tyvärr. De fick ut 70 000 sammanlagt, så helt värdelösa är inte gratisförsäkringarna.

    Själv har jag tecknat Modernas dyraste, just för det skydd som nämns i inläggen ovan. En engångsutbetalning på 3000 är jag inte hjälpt av, men att komma till specialist och liknande gör ju en faktiskt skillnad.


    Är själv en av dem som fått engångsutbetalning. Modernas fanns inte då, men hade oavsett inte haft koll på det.

    Det betalade vad försäkringen kostade och resor och patientavgift till de fyra gynekologer jag sedan fått bråka mig till för att träffa. Kan ju säga att jag garanterat hade haft mer nytta av modernas försäkring.

    Och största vinsten. Att man faktiskt vet att barnet kan få en försäkring utan klausuler vid eventuella fel
Svar på tråden Vilken försäkring ska man ha som gravid?