• lövet2

    11-åring med mkt huvudvärk - vad gör man?

    Två av mina har haft mycket huvudvärk.

    En började få huvudvärk vid 5 år. Det kunde komma ganska plötsligt och utan anledning och gick fort från lindrig till riktigt hemsk. När det var som värst kräktes hon och sedan brukade hon somna och sova bort huvudvärken. Eftersom jag haft migrän i tonåren och min mamma fått migrän som vuxen, så kände vi igen symptomen. Migränattackerna varade bara i några timmar åt gången, så vi gjorde inte så mycket mer än att förebygga. Det växte bort i puberteten.

    Den andra fick huvudvärk när han var 9. Inte lika svår, men den satt i dygnet runt. Det blev mycket Alvedon. Vi gick vägen från skolsyster via skolläkare, allmänläkare, barnläkare, neurolog och barnreumatolog. Allt som allt tog det ca 1 år innan vi hade ett definitivt svar. Det var barnreumatism och han hade inflammationer i nacken som gav spänningshuvudvärk.

  • lövet2
    Alexi skrev 2020-08-11 10:02:25 följande:
    Men är det vårdcentralen man börjar hos då? Vi funderade på om man skulle sökt tex en naprapat om det är spända muskler eller liknande?
    Jag rekommenderar barnläkare direkt. Du behöver ingen remiss.

    En läkare på vårdcentralen är allmänläkare. Det är någon som har mest utbildning på vuxna och bara en liten del på barn. Därför har allmänläkarna ofta dålig koll på hur sjukdomar och symptom hos barn ser ut. Kontakta i stället närmaste barnmottagning och boka en tid. Du ska inte börja med en naprapat när det gäller en 11-åring!
Svar på tråden 11-åring med mkt huvudvärk - vad gör man?