Inlägg från: mammabitch |Visa alla inlägg
  • mammabitch

    Ungdomar som betalar hemma

    Mina större har inte betalat hemma, men har fått använda sitt studiebidrag till inköp av allt utom mat, förbrukningsvaror och baskläder. Pengar för extrajobb har de fått behålla.

    Men då är vi två relativt högavlönade föräldrar!  Hade jag varit ensamstående med låg  inkomst så hade naturligtvis alla fått bidra till att få familjens ekonomi att gå runt.

  • mammabitch
    Drottningen1970 skrev 2020-08-12 18:36:23 följande:
    Du har försörjningsplikt och kan således inte begära att barnen ska bidra till hushållet. Allt sådant som barnet behöver så som mat, kläder, hygien, transport och fritid ska bekostas av föräldrarna.
    Så vitt jag vet så är studiebidraget till för att täcka barnets omkostnader, inte till fritidsnöjen, så jag hade ju kunnat säga att det skulle användas till matinköp etc.
    Och vad gäller fritid så är det ju upp till föräldern att avgöra vad man är beredd att bekosta!
    Sue me!
  • mammabitch
    Anonym (Betalar) skrev 2020-08-14 08:02:40 följande:

    Att ens barn ska betala hemma var det sjukaste jag hört!
    Jag har aldrig tagit en krona av min dotter när hon bodde hemma, föräldrar betalar för sina barn, så är det punkt slut.
    Har man låg inkomst kan man ge mindre, resp. högre kan man ge mer levnadsstandard.

    Min dotter fick en lägenhet i stan när hon var 18 så hon kunde var närmare skolan, självklart köpte jag den och betalar alla hennes räkningar tills hon får egen inkomst.
    Att alla inte har samma förutsättningar är en sak, men det vi alla har är ett ansvar för våra barn.
    Lära dom ekonomi - ja det gör man på annat sätt än tar de små ören de kan få ihop i den åldern.

    Man ger dom pengar, lagom, inte obegränsat, de får lära sig att de inte kan få allt de pekar på, men föräldrar har en skyldighet, det är att ge dom ett bra liv, se till så de utbildar sig, ge dom en bostad, ge dom ett körkort. 

    Vet man om att man har begränsat utrymme får man sätta undan lite varje månad från att de föds så det blir lite på kontot när de blir äldre


    Du har naturligtvis rätt att skämma bort ditt barn om du vill, men jag tror inte att det finns några föreskrifter vare sig i barnkonventionen, föräldrabalken  eller någon annan stans om att föräldrar är skyldiga att sponsra barnens körkort eller köpa en lägenhet till dem innan de får egen inkomst.
Svar på tråden Ungdomar som betalar hemma