Inlägg från: Anonym (Halleluja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Halleluja)

    Varför röstar man fortfarande för invandringen?

    Som jag sa förut Sossarna har ett förflutet man inte blir stolt över som Svensk medborgare....eller förnekar du historien som jag länkade vore bra om du gjorde så först innan du yttrar dig.?
    Varje gång ni hänvisar till SD och koppling till nazismen så kan jag bidra med fakta som dessutom är bevisad sann tack för ordet...på länkarna är i tråden ovan

  • Anonym (Halleluja)
    KillBill skrev 2020-09-14 19:43:32 följande:
    Hur tänker du nu? Den nuvarande regeringen har ju bara skärpt reglerna sedan den kom till makten 2014. Menar du att Stefan Löfven borde återgå till den mer liberala invandringspolitik som gällde när moderaterna satt vid makten tillsammans med bl.a KD?

    Nej Stefan har ju sagt att man nu erkänner att en för generös invandring är problemet med kriminaliteten så nu måste han stoppa och visa handlingskraft och detta är väl början då man inte visar intresse för att ta emot riktiga flyktingar


    ?Säger som Marcus Oskarsson när Stefan erkände detta, ingen nyhet direkt detta har SD sagt i många många år så konstigt att ta upp detta nu men iaf är väl kopplingen att Sossarna nu fått kalla fötter inför verkligheten och inte kan förneka det andra sagt längre. Synd bara att man inte lyssnade i tid på dom som förstod vad som höll på att hända så hade säkerligen även dessa riktiga flyktingar fått plats som nu är i nöd

  • Anonym (Halleluja)
    nihka skrev 2020-09-14 20:09:06 följande:
    Nej, så har han inte sagt. Han har sagt:  "Vi har haft en migration som innebär att vi inte klarar integration".

    Det är inte detsamma som att man "importerar kriminalitet" som vissa vill göra gällande.

    Vadå "riktiga flyktingar"? Vad är det som gör dessa 12 000 personer från lägret som de brände ner till mer "riktiga flyktingar" än de andra som kom 2015?
    Samma sak men med andra ord betydelsen är det viktiga och därmed var sagan slut på hyckleriet
  • Anonym (Halleluja)
    KillBill skrev 2020-09-14 20:50:43 följande:
    Det statsministern har sagt är att med för stor invandring så klarar Sverige inte integrationen och krimialitet ärt kopplad till dålig integration. 

    "- Med en stor migration där vi inte klarar av integrationen, då följer också större risk för den typen av problem som vi ser. Det är glasklart. Vad jag vill undvika och vad vi ska vara oerhört noga med, det är att inte koppla ihop brottslighet automatiskt till hudfärg, eller religion, sa Löfven i riksdagen.


    I en intervju med SVT:s Aktuellt på onsdagskvällen utvecklade Löfven resonemanget:


    - Om man har en migration som innebär i storleksordningen att man inte klarar av integrationen, ja, det är klart då blir det så att man får sociala spänningar i ett samhälle, och det är inte bra.


    - Det är därför regeringen som jag leder har sett till att ändra migrationspolitiken. Vi har haft en sådan migration att vi inte klarar integrationen tillräckligt bra"


    Vilket är = för stor integration sen att du inte vill erkänna det som du vet nu är enbart löjligt men det kvittar
  • Anonym (Halleluja)
    Padirac skrev 2020-09-21 16:53:52 följande:
    Så du sprider lite mer förfalskade historier - ingenting jag blir förvånad över då SDsvansen jobbar hårt med desinformamtion och att sprida rasism. Men det har varit ganska lamt på sista tiden måste jag säga.. 

    Här kommer lite merbakgrund till det du sprider och en rättning från den som skrev det urpsrungliga inlägget

    kallkritikbyran.se/det-har-saknas-i-historien-fran-den-apoteksanstallda-i-flodet/

    "Texten skrevs ursprungligen av en kvinna sommaren 2018 och fick då stor spridning. Hon tog senare ner sitt inlägg, men andra har kopierat det och spridit det vidare med tillägget ?från en apoteksanställd i flödet?.

    Det inlägg som sprids mest just nu har över 11 000 delningar. Det innehåller samma text, med några små ändringar från kvinnans ursprungsinlägg.


    ?Slutet där det står att detta är socialdemokraternas samhälle var det inte jag som skrev?, skriver kvinnan till Källkritikbyrån."

    Vidare finns det ett tak för hur mycket av läkemedelskostnaderna en person betalar varje år alla apotek ät skyldiga att erbjuda en delbetalningslösning. Tidigare stor staten som garant för betalningen men efter att apoteken omreglerats under alliansregeringen har de privata aktörerna andra finanslösningar och de som bäst behöver finasieringslösning av mediciner får oftats men inte alltid en godkänd kredit - det är alltså alliansregeringen som styrde och ställde och skapade dessa svårigehter för de som har störst behov av hjälp.

    "Och för att läkemedel inte ska kosta den enskilda för mycket så finns även högkostnadsskyddet, som också nämns i inlägget.


    Högkostnadsskyddet ger rabatt på dina läkemedelsinköp:


    Efter 2 350 kronor så betalar du inte mer för perioden. I det spridda Facebook-inlägget står det 2 250 kronor och det var nivån 2018 när inlägget skrevs. Det här gäller för en 12-månadersperiod för receptbelagda läkemedel inom läkemedelsförmånen.


    Vem betalar resten? I slutändan är det statliga medel som regionerna får i bidrag.


    ? Läkemedel kan vara en stor utgiftspost, särskilt för de som tar flera läkemedel, vilket många äldre gör, säger Martin Engman, samhällspolitisk chef på pensionärsorganisationen SPF Seniorerna.


    Men, säger han, därför finns ett högkostnadsskydd och det är viktigt att det är generöst.


    Vi frågar SPF Seniorerna om de märkt av att många äldre tvingas avstå sina mediciner på det här viset, men de har ingen uppfattning om det.


    ? I våra kontakter med medlemmar och andra seniorer har inte frågan uppkommit om att avstå från läkemedel på grund av ekonomiska skäl, säger Martin Engman.


    Om klumpsumman är för stor vid ett medicininköp så finns det vägar runt det. Apoteken är skyldiga att låta folk delbetala sina medicinräkningar.


    80-åringen hade kunnat delbetala kostnaden som nämns i exemplet för kring 150?200 kronor i månaden. Det är dock något som inte ska ha varit aktuellt, enligt kvinnan som skrev inlägget."


    Hur är det då med kostnaderna för asylsökande  - se nedan.

    "Sammantaget, det verkar helt enkelt som att den 80-åriga mannen på ett eller annat sätt i slutändan skulle ha kunnat få sin medicin.


    Den asylsökande personen då, som fick betala 50 kronor för sin medicin? Johan Wallér, vd för Sveriges apoteksförening, svarar om vad som gäller för asylsökande:


    ? Man kan inte bara gå och hämta läkemedel vind för våg, utan det är för vård som inte kan anstå. Sen är det en bedömning vad det är, men det är inte fritt fram att bara gå och hämta saker för 50 kronor utan det gäller vård som är viktig och verkligen behövs, säger han.


    Vård som inte kan vänta är inte bara akutvård, utan omfattar behandling som till exempel läkemedel mot sjukdomar och skador ?i de fall där även måttlig fördröjning bedöms kunna medföra allvarliga följder för patienten?, som det står på Vårdgivarguiden på nätet.


    ? Det kan till exempel vara akut vård eller mödrahälsovård, men även sånt som insulin till diabetiker. Det är upp till den behandlande läkaren att avgöra vilken vård som inte kan anstå, säger Hannah Davidsson på Migrationsverkets presstjänst.


    Du kan läs mer om hur det fungerar här.


    För den här typen av vård som inte kan vänta får asylsökande betala en egenavgift på 50 kronor. Resten av kostnaden kan sedan apoteken söka ersättning för hos Migrationsverket."


    Inte mycket korrekt där men det är vi vana vid då det kommer från just dig.
  • Anonym (Halleluja)

    Jaha så ser vardagen ut nu för tiden
    dagens skörd i grannområdet
    1 sexuell kränkning på en tonårs tjej av ett gäng killar
    1 väskryckning äldre dam som blev av med plånbok.idkort,pengar samt övrigt

    Sen dom vanliga glåporden på gatan av dessa gäng som blivit så naturliga idag så dom orkar ingen ens anmäla länge
    Tack regering ,vänstern,Centern,liberalerna för sådan trygghet vi nu lever med varje dag....

Svar på tråden Varför röstar man fortfarande för invandringen?