Inlägg från: valentina2012 |Visa alla inlägg
  • valentina2012

    Planerar barn nr 3

    Startade precis en ny tråd om detta att jag vill ha ett tredje barn men är plötslig livrädd, för ovissheten, att man inte vet vilket barn man får och hur familjen ska påverkas nu när man har det så bra. Har ni inga sådana tankar? Det känns så himla tråkigt att rädsla ska hålla tillbaka en..... Har en stark längtan vissa dagar men sen kommer de där tankarna "tänk om"..... :(

  • valentina2012
    Hmathildasj skrev 2020-09-06 12:39:13 följande:

    Vi är inne på första försöket nu med ett tredje barn. Bim 14/9.

    Har en 7 åring och en 5 åring sen innan :)


    Vad roligt! Blir avundsjuk på alla er som bestämt sig! Hur går tankarna? Bara spännande och roligt eller några farhågor? :)
  • valentina2012
    Hmathildasj skrev 2020-09-06 21:37:26 följande:

    Längtar så himla mycket efter en liten bebis. Det blir spännande, största barnet längtar efter en bebis i familjen, hon är så barnkär :) annars livrädd, inte för att det kommer förändra nånting i familjen utan det vet jag bara blir bra, mest livrädd för att vara gravid, hade inga bra tidigare graviditeter, sen var mina förlossningar inge bra, så hoppas på en bättre omgång nu.


    Jag längtar också jättemycket ibland, men är så rädd för det okända. Vet inte varför denna gång så rädd helt plötsligt... Mer medveten om allt som kan hända förmodligen :/ men blir galen av bebissjuka när jag ser bebisar eller bilder på bebisar. Det är svårt att stänga av liksom
  • valentina2012
    Isse81 skrev 2020-09-13 11:35:43 följande:

    Hoppar in i tråden. Sambon har äntligen sagt ja till att försöka få till nr 3. Vi har en pojk på 5,5 år och en flicka på strax 9 år. Så om detta tar sig blir det en liten sladdis. Det blir en spännande höst. Jag är 39,5 så det är på sista svängen. Första tog sig på andra försöket och andra så tog sig på första försöket men då var jag yngre. Får se hur det blir nu...

    BIM 1/10


    Så du har bestämt dig nu! Kul!! Hur kom du fram till beslutet? (du skrev till mig i en annan tråd) :)
  • valentina2012

    Känner ni er säkra på vad ni vill allihopa ni som bestämt er eller finns en liten tvekan? Kan man någonsin bli 100 %? Är lite det jag går och väntar på att känna innan jag vågar ta steget..

  • valentina2012
    humlesurr skrev 2020-11-12 17:51:31 följande:

    Hej! Jag hoppar in här jag med, vi planerar så sakteliga nummer 3, jag har två barn sedan tidigare som nu är 5 och 7 år gamla och bor här varannan vecka.

    Vi kommer dock sätta igång verkstan först i Maj, men börjar redan nu längta och fundera! Ni som har stor åldersskillnad - tänker ni er ett barn till sen för att få ett syskon "nära"? Eller tror ni att det kommer bli bra att få vara minstinen och inte behöva dela så mycket under småbarnsåren? Min äldsta kommer ju troligtvis vara 8-9 år när(om, man vet ju aldrig..) lillasyskonet kommer, så då blir det kanske  hemifrånflytt och vuxenliv för henne när minstingen bara är 10 år...

    Min sambo är ensambarn och är väldigt nöjd med det, medan jag själv är pseudotvilling, så vi har markant olika upplevelser kring just syskonbiten. 

    Hur tänker ni kring det här? 

    Känns kul och spännande!


    Jag tänker inte att åldern är det väsentliga i det här sammanhanget, syskonrelationer bygger på så mycket annat än det. Jag tänker att det är personlighet och relationer i familjen över lag som påverkar hur bra relation man får allra mest, inte hur stor eller liten åldersskillnaden är. Det finns för och nackdelar med allt :)
  • valentina2012

    är fortfarande sugen men fortfarande väldigt orolig för allt som kan bli fel..... är så ledsen att jag har snöat in mig på det istället för att se det fina och vackra som kan bli ????

  • valentina2012
    skaviblifyra skrev 2020-11-30 08:21:31 följande:

    hade ägglossning i helgen och haft oskyddat sex hela veckan. bägge så efter igår herregud vad har vi gjort. orkar vi. .med glimten i ögat. men ja det finns väl lite sanning bakom.nu börjar den lååång vänta. på Bim. kan tiden gå långsammare???


    spännande! ja visst är det ett stort steg. lite väl stort för mig som är så orolig...
  • valentina2012
    skaviblifyra skrev 2021-01-18 21:41:43 följande:

    Jag är gravid bf 17/9 var hos bm idag. nästa steg är nipt 22 feb


    grattis! hur känns det nu?
  • valentina2012
    skaviblifyra skrev 2021-01-18 21:41:43 följande:

    Jag är gravid bf 17/9 var hos bm idag. nästa steg är nipt 22 feb


    Vilket NIPT ska du göra? Finns väl lite olika vad jag förstår.
  • valentina2012
    skaviblifyra skrev 2021-01-20 07:49:16 följande:

    Fortfarande sjukt overkligt och vi har ju bestämt oss för att köra men har ändå en dörr på glänt till avbrytande. Nu har jag också börjat tänka på hur sjukt dålig jag är på att vara gravid jag kräks och mår illa dygnet runt i flera månader 5.5 med sonen och sen varit sjukskriven pga sammandragningar från vecka 18-21....Detta hafe jag lite förträngt. men men ...


    Hoppas ni får en bra barnmorska som kan stöta och kanske lugna lite :) vilken vecka är det nu?
Svar på tråden Planerar barn nr 3