Inlägg från: LyCKa55 |Visa alla inlägg
  • LyCKa55

    Planerar barn nr 3

    My19 skrev 2020-11-17 19:57:34 följande:

    Jag bor också på landet! Och här verkar alla skaffa barn i alla möjliga åldrar och antal! Har en bekant som är lika gammal som mig som precis fått en sladdis och det är det bästa hon gjort säger hon! (Skitjobbigt att inte kunna lägga till sina egna emojis här haha).

    Hur gamla är dina barn? Jag är SJUKT nervös inför mående i en kommande graviditet. Spydde som en gris med dom två jag har i 20 veckor, rasade i vikt och blev inlagd. Exakt likadant med båda.. så jag har inte så stora förhoppningar när det gäller ännu en graviditet!


    Ja de äe klart de varierar. Men många av mina vänner är ju som jag i ålder o är typ klara med barnafödandet o känner sig nöjda typ. Känner ingen som fått när dom varit närmare 40. De är ovanligt häromkring. Säger inte att det är fel för det! Alla gör de som passar dom o för alla är de senare i livet som de blir av olika anledningar.

    Jag har en 6åring och en snart 4åring. Så de blir ett litet glapp mellan 2:an o 3:an men ändå rätt bra tror jag. Han säger att han vill ha en bebis. Att han har en bebis i magen osv:) Så gulligt:) Nästan som han känner på sig nåt
  • LyCKa55
    skaviblifyra skrev 2020-11-25 09:57:35 följande:

    Har mitt "fertila" fönster nu med ägglossning om några dagar så nu börjar resan mot plus på riktigt. ikväll blir det inget då maken jobbar från 17. men hoppas på försök de närmaste dagar efter. Vi fick till det även igår.

    Så spännande att tänka på att det om några veckor kan börja gör. Det är så sjukt ändå det här med bebis. Att det går att ha samlag en gång och så blir det en människa...Fast det är klart för många är det flera månader och år av kämpande. Men ändå så är det ju en rätt simpel händelse ägg möter spermie och vips så finns en helt ny person.

    Hur ligger ni andra till.


    Ja men visst är det! Roligt o spännande att planera o se fram emot. Ja vi hade sex två ggr o sen "avbröt" vi försöken typ 6 dagar innan ägglossning men de tog sig ändå:)

    Jag är inne i en jobbig period med mycket oro över missfall o typ utomkvedshavandeskap. Är rätt orolig av mig o nu har jag haft typ kramper på ena sidan vid äggstocken idag. Annara har de gått smärtfritt.

    Hade hälsosamtal på telefon med min BM idag. Är nu i v.9(8+1).

    Man blir rädd att man går in o skriver in sig osv , berättar för jobbet o så händer nåt. Samtidigt kan man inte leva på paus o tänka negativt hela tiden...
  • LyCKa55
    skaviblifyra skrev 2020-11-30 08:21:31 följande:

    hade ägglossning i helgen och haft oskyddat sex hela veckan. bägge så efter igår herregud vad har vi gjort. orkar vi. .med glimten i ögat. men ja det finns väl lite sanning bakom.nu börjar den lååång vänta. på Bim. kan tiden gå långsammare???


    Känner så väl igen de där! Nu är jag i v.10 imorgon och idag var jag på ett vaginalt ultraljud pä gyn för att jag haft ont på ena sidan. Men allt satt som de skulle o den lilla var där o levde runt:) Så himla häftigt! Nu kan jag börja ta in att det verkligen är en bebis där inne!
  • LyCKa55
    skaviblifyra skrev 2020-11-30 23:05:16 följande:

    åh vad härligt det låter. Inge med ont men ja... :)


    Ja de va jättemysigt! Och skönt att se att allt var bra:)

    Nej de är inte lika kul men det har inte varit jättesmärtsamt som tur är. Mer att det har oroat mig att de är på ena sidan
  • LyCKa55
    skaviblifyra skrev 2020-12-03 22:59:34 följande:

    Nu börjar jag undra om min ägglossning var tidigare än appen så hade även ägglossningsflytning lite tidigare vanligt. Och idag fick jag världens hugg u livmodern brukar annars ha hugg över äggstockar. Tänk om det var ägget som fäste...hm det innebär isåfall att vi borde vara typ 11. Gud detta är så spännande. Allt är säket bara inbillning. Har ont i ryggen(har jag iofs alltis mellan mens och ägglossning.) men jag har ömma brösvåetor det brukar inte komma såhär tisigt...eller det kanske det gör. Ojoj jag letar tecken i minsta lilla.


    skaviblifyra skrev 2020-12-03 22:59:34 följande:

    Nu börjar jag undra om min ägglossning var tidigare än appen så hade även ägglossningsflytning lite tidigare vanligt. Och idag fick jag världens hugg u livmodern brukar annars ha hugg över äggstockar. Tänk om det var ägget som fäste...hm det innebär isåfall att vi borde vara typ 11. Gud detta är så spännande. Allt är säket bara inbillning. Har ont i ryggen(har jag iofs alltis mellan mens och ägglossning.) men jag har ömma brösvåetor det brukar inte komma såhär tisigt...eller det kanske det gör. Ojoj jag letar tecken i minsta lilla.


    Jag hade väldigt tidiga tecken. O visst var jag gravid! Men de kändes som jag lika gärna kunde ha inbillat mig:) Men de är spännande!
  • LyCKa55
    Mjuuu skrev 2020-12-12 11:10:34 följande:

    Hej! Jag har två barn på ca 1,5 och 3 år. Är nu gravid med tredje, bf 26 juni 2021. Det blir 3år och 4 mån åldersskillnad mellan äldsta och yngsta. Känns lite skrämmande med tre så små barn, men samtidigt hoppas jag att de kommer ha väldigt mycket gemensamt. Ser fram emot en intensiv men rolig tid med de tre små:)


    Grattis! De va tätt! Ja de är nog tufft men dom kommer ju ha stor glädje av varandra. Vi kommer ha en på 7år, en 4,5åring och en nyfödd. Men för mig känns de rätt bra att ha lite åldersskillnad för att orka med. Dom stora klarar mycket själva osv. Men man klarar allt bara man vill!
  • LyCKa55

    Hur går det för er? Själv var jag på KUB igår:) Fast jag får resultatet av det imorgon då jag inte kunnat ta blodprovet i förväg. Hade oturen att få covid nu innan jul o har varit hemma länge för att bli frisk, eller iaf smittfri. Har fortfarande hosta o lättare andningsbesvär som inte vill ge med sig.

    Allt såg iaf bra ut på ultraljudet så de är jag väldigt glad för!

  • LyCKa55
    skaviblifyra skrev 2020-12-29 18:03:33 följande:

    Jag hade ägglossning nu innan jul. Vi får se om det blev ngt. Surt med covid menkanske bättre nu än senare i grav. lycka till med kub!


    Ah spännande! Ja då får vi se om de funkat:)

    Ja allt såg bra ut. Ska bara få resultatet av blodprovet o sannorlikheten/risken för kromosomavvikelser. Ska få ett samtal idag så jag är nervös. Vill bara kunna berätta för alla nu!
  • LyCKa55
    Jelumima skrev 2021-01-02 21:54:05 följande:

    Jag ska ringa på måndag och boka tid för att ta ut min hormonspiral. Sedan får vi se hur lång tid det tar innan man blir gravid. Första barnet tog 4 mån och andra barnet 3 mån.

    Men nu har åren går och jag har separerat och träffat en ny man och dessutom hunnit bli 38 år. Så vi får väl se om det ens går o bli gravid. Hoppas hoppas hoppas....


    Ja hoppas! Vi har ju haft en himla tur med våra graviditeter. Eller iaf väldigt lätt att bli gravid. Jag har blivit gravid på första försöket alla tre ggr. Och denna gång avbröt vi i princip försöket 6dagar innan beräknad ÄL. Sen tror jat ägglossningen kom en eller två dagar innan den skulle o jag blev gravid:) Men de ville vi ju egentligen så vi blev ändå jätteglada för de.

    Nu hsr jag iställer fått andra bekymmer. Tror jag fått nåt slags framfall för livmodertappen verkar sitta precis i öppningen. Så nu måste jag till gyn o kolla upp de.. Känns sådär. Är i v.15 idag
  • LyCKa55
    My19 skrev 2021-01-04 10:04:47 följande:

    Är det någon här som har koll på sin livmodertapp? Brukar den i så fall skilja sig mellan cyklerna? Jag började känns på min förra månaden. Så jag har inget att jämföra med. Men förra cykeln dagarna innan och dagen innan mens var den väldigt låg, eller långt ner eller va man säger.. men nu kryper den upp mer å mer för varje dag. Idag hitta jag knapp på den haha! Ska få mens imorn om jag har otur...


    Om du läser mitt inlägg ovanför så har jag ju haft en väldigt lågt sittande tapp innan. Typ 2/3 finger in. Nu är den i öppningen. O jag är gravid i v.15(14+1)...

    Ska till gyn nästa vecka o ev får de sätta in en ring som håller uppe det tills bebisen är ute
  • LyCKa55
    valentina2012 skrev 2021-01-18 19:42:53 följande:

    Någon som vill uppdatera hur det går? :)


    Jag är gravid i v.17(16+0). BF 3juli:)
  • LyCKa55
    Jelumima skrev 2021-01-20 11:44:16 följande:

    Här har vi fått lägga det på is. Då vi insjuknat i covid-19.

    Jag fick pga detta ställa in besöket o ta bort min hormonspiral. Så här är allt pausat just nu


    Tråkigt men när ni är friska är det ju bara att köra igång

    Jag har haft covid nu under graviditeten. De va jobbigt just psykiskt för att man är orolig för bebisen. Men de ska vara lugnt säger dom o allt såg bra ut på Kub.
Svar på tråden Planerar barn nr 3