Inlägg från: Anonym (Försökt i 3år) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Försökt i 3år)

    Fler som inte blivit gravida på flera år?

    Anonym (Ellie) skrev 2020-08-20 15:33:51 följande:

    Ja, det är tråkigt när vården inte vill hjälpa till, jag var 23 när vi började försöka och 24 när vi sökte hjälp.

    Har du testat gå till en privat? De kan kanske hjälpa med en utredning iaf. Men det vill nog att ni ändå ska ha försökt aktivt under ett års tid innan ni söker hjälp, det du kan söka hjälp för är ju din oregelbundna mens.

    Men gå inte med på att ta något som heter provera, en hemsk "medicin", som ger hemska biverkningar.


    Hur kan du säga att man inte ska ta provera? Har man ingen ägglossning och sällan mens är det kanske ända sättet att få mens och sen få göra ett försök med t ex letrozol. Det är bättre att säga att "tänk igenom noga innan du tar provera biverkningarna var hemska för mig".

    Biverkningarna var hemska för mig, blev deprimerad och allt var mörkt och ingen liten svacka utan deprimerad. Det gjorde dock att jag fick prova letrozol så jag kunde härda ut.

    Till TS har ni råd så gör en privat hel utredning av både dig och killen. För ni vet inte om han också kan ha nått fel. Efter den utredningen får ni förhoppningsvis veta vad som är fel och vad som kan hjälpa. För oss kostade en privat utredning ca 10 000 kr med letrozol stimulering i två cykler. Det hjälpte tyvärr inte.

    Försök undertiden skaffa en hälsosam livsstil utan panikbantning. Panikbantning kan göra det svårare att bli med barn. De flesta landsting betalar inte ivf innan 25 års ålder och BMI på max 30. Så du har tid på dig men det är en klen tröst när du redan väntat då länge.
Svar på tråden Fler som inte blivit gravida på flera år?