Inlägg från: Sötsug |Visa alla inlägg
  • Sötsug

    Barn täppt i näsan VARJE kväll. (1 år)

    Har en son på 1 år som sedan han var väldigt liten är täpp i näsan VARJE kväll.

    Han lägger sig som vanligt men vaknar runt 00-01-tiden och gråter hysteriskt pga nästäppa. Vi har provat luftfuktare, kyligare i rummet, palla upp med kuddar etc men det blir samma sak varje kväll.

    Kan det vara allergi? I så fall vad?

    Han är inte snorig eller täpp i näsan eller visar några andra symptom under dagtid, utan detta kommer endast på natten. När han fått nässpray och lugnat ner sig somnar han om och sover resten av natten.

  • Svar på tråden Barn täppt i näsan VARJE kväll. (1 år)
  • Sötsug
    Hilde3000 skrev 2020-08-23 03:15:09 följande:

    Får han nässpray varje natt? Jag använde nässpray under lång tid och blev "beroende" och fick helt enkelt sluta tvärt. Var då täppt några dagar men sedan gav det med sig.

    www.1177.se/Stockholm/fragor--svar/nationellt/behandling--hjalpmedel/hur-ska-jag-gora-for-att-sluta-med-avsvallande-nassprej/


    Inte nässpray utan koksalt för bebisar. Han är inte täpp I näsan annars. Min syster är också beroende men hon måste ta nässpray hela tiden.
  • Sötsug
    Monchich skrev 2020-08-23 07:17:09 följande:

    Min dotter hade det så från ca 2 månaders ålder och fram till 1 år. Vi upptäckte vid 1 år att hon var mjölkproteinallergisk och när vi tog bort mjölkproteinet ur hennes kost försvann nästäppan helt.


    Ok. Mjölkprotein. Känns som att det borde finnas fler tecken då?
Svar på tråden Barn täppt i näsan VARJE kväll. (1 år)