Inlägg från: S23 |Visa alla inlägg
  • S23

    Få timmar på förskolan, bryter ner barn?

    Men gäller detta även för bonusbarn? Alltså gäller det verkligen när det inte är hennes egen mamma som är hemma utan bara din nya partner?

  • S23
    S23 skrev 2020-08-24 11:17:06 följande:

    Men gäller detta även för bonusbarn? Alltså gäller det verkligen när det inte är hennes egen mamma som är hemma utan bara din nya partner?


    Ber om ursäkt. Läste för snabbt och tänkte att det var din dotter
  • S23

    Om barnet är nöjd i sele och sover i sele så kanske mamman kan hinna ut med dottern en gång på dagen?

    Lägga pussel. Leka med dockor och bilar osv?

    Alternativt mamman är så stressad att hon blir sjukskriven och du tar föräldraledigt

  • S23
    Pascal skrev 2020-08-24 15:59:13 följande:

    Tycker er kommun är generös med timmarna på förskolan. Här får dom bara gå 9-14 tis-Tors.

    Förstår att det är jobbigt för din sambo men jag tycker det verkar som att hon har lite fel fokus då hon lägger all tid på bebisen. Det borde vara tvärtom, mamma och storasyster gör saker ihop och bebis hänger bara med. Jag har själv 2 barn med 1 år och 10 mån mellanrum och JA det är slitigt. Men nånstans så är det ju man själv som förälder som får lösa det.

    Jag löser det så att de dagar min äldsta inte ska på förskolan så hittar vi på saker som tex åka och hälsa på nån, gå till parken, städa, leka hemma, vara ute och fixa på gården, baka osv osv Bebis få hänga med på det vi gör. Ibland i bärsele, ibland på golvet, ibland i bumbon. Själva grejen är att storasyskonet går först annars skulle hon klättra på väggarna här hemma.

    Sen, bebisar för inte av att skrika lite då och då. Det kanske måste få vara så en period att du får ta bebisen när du kommer hem från jobbet så mamma kan hitta på nåt med storasyster och då får det vara lite gråt och skrik ett tag. Ni kan inte låsa upp hela er tillvaro efter bebisen. Ni kan ta dubbeldagar på måndagar så kan ni dela upp er så får det lite lättare dom dagarna. I övrigt är det nog bara att gilla läget.


    Jag vill bara fösöka ge perspektiv på ts situation.

    Om jag uppfattar det rätt på ts beskrivning så kan jag bara säga att ?bebisar dör inte av att skrika lite? är det värsta man kan få höra i deras situation.

    Har själv haft ett barn som hela sitt första år skrikit så fort hen lämnar famnen. Det betyder bebis i knät när du äter. Inte kunna ställa in en tallrik i diskmaskinen utan skrik.

    Med ett barn som skriker gör man allt för att slippa skrik. För skrik blir det. Men att tro att en person i ts situation skall kunna lägga barnet i babygymmet i en halvtimme är naivt. Detta barn kommer skrika konstant hela denna halvtimme. Och som sagt. Är det så hela tiden så orkar man inte.

    Min mening var inte att vara otrevlig. Jag förstår att man inte förstår om man aldrig haft ett barn som är på detta vis
  • S23
    Sötsug skrev 2020-08-26 11:31:33 följande:

    Utan att ha läst hela tråden så tänker jag såhär:

    Jag förstår frustrationen. Har själv en liten på drygt 1 år som inte börjar förskolan än. Har även äldre barn. Det har gjort mycket för dem att lära sig ta hänsyn, leka lugna lekar, ha tråkigt ibland och få vänta på att bli servade mat t ex.

    De lär sig visa hänsyn, respekt och omtanke.

    Mitt första barn var ensambarn och jag ensamstående. Han lärde jag från tidig ålder att vänta, leka själv och visa hänsyn och respekt.

    Har även ett bonusbarn som alltid varit själv som ständigt kräver uppmärksamhet, aktivering, bli servad direkt denne ber om det. För henne har det varit en stor lärdom att få ta hänsyn till lillebror som behöver uppmärksamhet först. Om han gråter får hon vänta etc.

    Ska barnet gå på förskolan för att slippa visa hänsyn och omtanke, ständigt få aktivering när denne kräver etc kommer det bli ett barn som kommer ha svårt för att roa sig själv, ta hänsyn till syskonet även när denne blir äldre etc.

    Jag brukar promenera med barnvagnen så syskonen får cykla eller gå bredvid. Vi prommar till en lekpark där de stora får leka av sig. Vi går till öppna förskolan (som nu i coronatider brukar befinna sig utomhus någonstans) där de större barnen kan roa sig. Har även vänner med små barn som vi brukar träffas hos eller hos oss.

    Om barnet är KONSTANT missnöjd låter det inte helt hundra. Något måste vara fel då. Kolik brukar komma kvällstid. Har ett barn som haft det och det var ett par timmar varje kväll, dagtid lugnt. Har ni provat olika flaskor med olika nappar? Tar barnet fel tag när denne äter så den blir gasig och har ont i magen? Prova Minifom i så fall. Är barnet konstant ledsen om mamma inte bär denne så känns det som något lurt. Missnöjda barn finns alltid, men inte konstant hela tiden. Gillar den inte vagn, bär i sele.

    Funkar inget utom mammas famn skulle jag nog ta upp detta med BVC. Det låter inte helt normalt.


    Bra svar. Men vill uppmärksam dig på att inget måste vara fel hos ett barn som är konstant missnöjt. Läs om plusbarn.

    Själv har jag en dotter som varit konstant missnöjd (skrikit) så fort hon inte suttit i famnen. Går alltså inte att sätta ner för en sekund. Inget är ?fel? utan hon har helt enkelt haft det behovet
Svar på tråden Få timmar på förskolan, bryter ner barn?