Inlägg från: mari123 |Visa alla inlägg
  • mari123

    Få timmar på förskolan, bryter ner barn?

    Cartjan1 skrev 2020-08-24 15:56:18 följande:

    Hej

    Har arbetat inom utbildningssektorn i Nyköpings kommun fram tills rätt nyligen och det jag vet (vilket ev inte stämmer längre) är att även om det finns ett antal bastimmar som en har rätt till så kan du ansöka om extra tid (via kommunens hemsida) med motiveringen om er hemsituation. Vet att jag haft flertalet elever som fått beviljat 20 - 25 timmar i veckan om bedömningen gjorts att det är bäst för eleven samt familjesituationen. Har inte behövt vara allvarligare omständigheter utan kan ha varit pga syskon/inte missa för mycket verksamhet/ behov av struktur osv. Det görs iaf en bedömning om ni skickar in en ansökan. Kan dock tänka mig att det är lite hårdare när det gäller barn i förskoleålder eftersom det kan tänkas att du bör ta ut föräldraledighet den dagen som barnet inte är på förskolan. Men kolla på kommunens hemsida så ska det finnas en flik om ansökan om extra timmar om du/ni känner att det är vad er familj behöver.

    OBS! Tänk dock på att vi befinner oss i en pandemi just nu - har för mig att under våren så accepterades inga extra timmar (utom i ytterst särskilda fall) eftersom rekomendationen var att barn som hade föräldrar hemma inte skulle vara i förskolan alls - inte ens sina 15/20 timmar. De fick men avrådes....men är ju bara att kolla upp.

    Mvh


    Fast vad gäller pandemin ! Tegnell: Inte mycket talar för att barn sprider smittan. Det är mest gamlingar man ska passa sig för. Inte för deras skull utan för sin egen.
  • mari123
    mari123 skrev 2020-08-25 04:42:18 följande:
    Fast vad gäller pandemin ! Tegnell: Inte mycket talar för att barn sprider smittan. Det är mest gamlingar man ska passa sig för. Inte för deras skull utan för sin egen.
    *alltså det där om gamlingar sa ju inte Tegnell förstås
  • mari123
    riboflavin skrev 2020-08-25 05:55:06 följande:
    Att minska antalet barn som går på förskola "i onödan" handlar inte främst om att minska smittspridningen barnen emellan utan om att minska trycket på en redan hårt ansatt verksamhet i ett läge där nya riktlinjer säger åt folk att i högre grad stanna hemma vid sjukdomssymtom. Nu jobbar jag inte inom skolväsendet men vi räknar med att det extra bortfallet av personal i situationer där de i vanliga fall hade tagit sig till jobbet är nästan 20%. Det kan handla om egna symtom, att en familjemedlem uppvisar symtom eller att man träffat någon som senare konstaterats smittad (vår arbetsplats har striktare regler än FHM). Förskolepersonalen har ganska säkert under våren haft mer frånvaro än normalt, för att kvarvarande personal ska klara av verksamheten så måste man prioritera barn vars föräldrar jobbar platsförlagt. Jag har flera bekanta som jobbat hemifrån som uppmanats att försöka hålla barnen hemma från förskolan så mycket som möjligt för att minska trycket.
    Okay. Jag fattar
Svar på tråden Få timmar på förskolan, bryter ner barn?