Inlägg från: Sötsug |Visa alla inlägg
  • Sötsug

    Få timmar på förskolan, bryter ner barn?

    Utan att ha läst hela tråden så tänker jag såhär:

    Jag förstår frustrationen. Har själv en liten på drygt 1 år som inte börjar förskolan än. Har även äldre barn. Det har gjort mycket för dem att lära sig ta hänsyn, leka lugna lekar, ha tråkigt ibland och få vänta på att bli servade mat t ex.

    De lär sig visa hänsyn, respekt och omtanke.

    Mitt första barn var ensambarn och jag ensamstående. Han lärde jag från tidig ålder att vänta, leka själv och visa hänsyn och respekt.

    Har även ett bonusbarn som alltid varit själv som ständigt kräver uppmärksamhet, aktivering, bli servad direkt denne ber om det. För henne har det varit en stor lärdom att få ta hänsyn till lillebror som behöver uppmärksamhet först. Om han gråter får hon vänta etc.

    Ska barnet gå på förskolan för att slippa visa hänsyn och omtanke, ständigt få aktivering när denne kräver etc kommer det bli ett barn som kommer ha svårt för att roa sig själv, ta hänsyn till syskonet även när denne blir äldre etc.

    Jag brukar promenera med barnvagnen så syskonen får cykla eller gå bredvid. Vi prommar till en lekpark där de stora får leka av sig. Vi går till öppna förskolan (som nu i coronatider brukar befinna sig utomhus någonstans) där de större barnen kan roa sig. Har även vänner med små barn som vi brukar träffas hos eller hos oss.

    Om barnet är KONSTANT missnöjd låter det inte helt hundra. Något måste vara fel då. Kolik brukar komma kvällstid. Har ett barn som haft det och det var ett par timmar varje kväll, dagtid lugnt. Har ni provat olika flaskor med olika nappar? Tar barnet fel tag när denne äter så den blir gasig och har ont i magen? Prova Minifom i så fall. Är barnet konstant ledsen om mamma inte bär denne så känns det som något lurt. Missnöjda barn finns alltid, men inte konstant hela tiden. Gillar den inte vagn, bär i sele.

    Funkar inget utom mammas famn skulle jag nog ta upp detta med BVC. Det låter inte helt normalt.

Svar på tråden Få timmar på förskolan, bryter ner barn?