• Link92

    BIM September Första barnet

    Hej på er! Kul med en ny sån här tråd. Vet inte var jag ska tro om bim, borde ha ÄL idag men alla test har varit i princip blanka och min temperatur är fortsatt låg.. borde ha BIM runt 10-12/9 men vi får se...

    Det drygaste är att vi fått starta vår fertilitetsutredning nu (försökt i ca 14 månader/cykler) och de har bokat in mig på blodprov tisdag och torsdag nästa vecka. Proven ska tas en vecka efter ÄL så den måste verkligen komma igång nu :/ när jag ringde och frågade om det nu när ÄL verkar bli sen sa bm bara att "vi kör som planerat så får vi se vad det ger". Känns lite ovärt, det borde ju vara bättre att jag går och tar blodprov när jag vet att det är sju dagar efter ÄL. Någon som gjort de här proven?

  • Link92
    Jenzia skrev 2020-08-27 11:49:18 följande:

    De där proven SKA tas 7 dagar efter äl! De ska ju tas när progesteronet är som högst! +-1 dag är väl ok, men inte mer. Jag tycker du ska be att få boka om när du väl bekräftat äl.

    Hur kommer det sig att du fick två dagar för provtagning?

    Jag hade tur, startade upp utredning i måndags och var då på äl+7, så de kunde ta mina prover direkt, så skönt!


    Ja precis..Jo jag får ringa igen när ÄL bekräftats. Har sådana flytningar i alla fall så det är ju på gång.

    Jag vet inte! Vi har bara fyllt i anmälningsblanketter via 1177 och lämnat in och sedan fick vi kallelser. Jag ska testa "P-progesteron, P-T4, P-TSH" på tisdag och "P-progesteron" på torsdag! Det är CD21 och CD23, hade varit ÄL+3-5 och ÄL+5-7 om jag hade ägglossat på CD14 eller idag på CD16 som vanligt. Brukar diffa däremellan. Om jag får mens igen ska jag testa "P-FSH och P-LH" på CD3 också.

    Men så skönt att det gick så fort! Vi fick de här tiderna en vecka efter att vi anmält oss så känns som att det går rätt fort här också. Min man ska testas på onsdag till veckan. Han har dock bara fått en kallelse för test, tror inte han får någon fler om allt ser bra ut.
  • Link92

    Jag blir så himla fundersam.. är på CD21 och fortfarande inga positiva ÄL-test eller någon temphöjning, men har haft fertilt vattnigt/äggviteliknande sekret sedan CD13. Brukar ägglossa runt CD 13-16 så det här känns otroligt segt!

    Är det fler som upplevt sådana här cykler och har ni gjort något särskilt innan ÄL blev sen/uteblev? Det enda jag kan tänka är att jag var på fest och drack mer än vanligt på CD11, men känns konstigt att det ska skjuta på allt så här länge.

    Det mest frustrerande är att vi precis påbörjat vår utredning nu och att jag idag skulle ta blodprov för progesteron, vilket jag gjorde men känns ju helt bortkastat...

  • Link92
    CairoCarro skrev 2020-09-01 16:33:22 följande:

    Du kanske hade en cykel där LH var för lågt för att ge utslag på ÄL-tester? Kan tydligen variera från cykel till cykel.. tar du några tillskott/örter? Jag får inget utslag heller men har tyvärr inget fertilt sekret heller.. tror det är rosenroten som ställt till det.


    Jo sådana cykler har jag haft! Men eftersom jag tempar ser jag ändå alltid när ÄL varit plus att mina bröst alltid börjar ömma efter ÄL och än känns dom precis som vanligt.

    Tar dagligen multivitamin kvinna samt extra folsyra, D-vitamin, magnesium och fiskolja. Tar lite extra järn och c-vitamin när jag känner för det. Har testat bidrottninggelé två cykler nu och upplever att jag fått mer sekret sedan dess, men kan ju också vara att man får mer D-vitamin såhär på sommaren :)

    Ja rosenrot har jag inte vågat testa då jag egentligen har en bra cykel på 27-30 dagar och hört att den kan ställa till det för de som har stabila cykler..

    Menmen, man kan ju också ha anovulatoriska cykler lite nu och då utan egentlig anledning. Time will tell :) bara tråkigt att man har så lite tålamod haha!
  • Link92
    Jenzia skrev 2020-09-01 21:10:14 följande:

    Ikväll har min mens smugit igång, seg rackare som borde kommit redan igår Så CD1 imorgon och nästa BIM preliminärt den 1/10, men får jag hänga här ändå?

    På måndag ska jag spola mina äggledare, ser fram emot det! Även om jag hört att det ska göra rätt ont


    Välkommen hit! :) Du hade två BIM i augusti va?

    Ja spola äggledare har man ju hört blir en vändning för en del! Hoppas det inte gör alltför ont, en del känner nästan inte av det alls :)
  • Link92

    Nu har äntligen temperaturökningen kommit och FF gissar ÄL i tisdags på CD21. Inga positiva ÄL-test denna gång men på CD20 var de starkare än tidigare dagar så hade kanske bara en kort peak. Då jag brukar ha ÄL run CD15 har vi ett väldigt bra ligg-score runt då, men pga att min man skulle lämna spermaprov till utredningen var vi tvungna att ta uppehåll och fick bara till det på ÄL+1 så har verkligen inga hopp för någon majbebis...men lägger in mig på listan ändå. Lite trist att de bokade in hans provtid så nära min ÄL.. :(

    BIM-lista

    5/9 Stabben1989, 30 år

    12/9 Stickling, 31 år

    12/9 FasterOwe, 30 år

    15/9 Baconpie, 35 år

    15/9 Link92, 28 år

    17/9 Ett till maskrosbarn, 31 år

    19/9 Levnudösen, 27 år

    22/9 Elvii91, 28 år

    30/9 Abrakadabra , 28 år

  • Link92
    Levnudösen skrev 2020-09-04 11:49:40 följande:

    Liten uppdatering från mig! Positivt ÄL test idag, enligt plan. Så i eftermiddag blir det att ta min spruta (Ovitrelle) och sen blir det en helg fylld av massa mys med sambon, hehe. Pre BIM är fortfarande 19/9 :D hur går det för er andra?

    En liten fråga...

    Någon mer här inne som hållit på att försöka aktivt ett längre tag och kan känna att sex vid äl perioden inte längre är lika spännande och hett? Själv har vi försökt i ett år nu och jag känner att sexet vid just denna tiden inte alls är lika roligt, mer som ett ?måste? och man blir även påmind utav sina tidigare misslyckanden...

    Någon som har tips på hur man kan tänka förbi detta? Eller är det kanske bara att gilla läget?

    Trevlig helg alla!


    Hej!

    Vi har försökt sedan juli 2019 och upplever det nu näst intill omöjligt att ligga runt ÄL, mest för att vi båda tänker på att vi kommer bli besvikna igen vid BIM tror jag, men min man står inte riktigt ut med prestationskravet heller.. så vi har köpt heminseminationskit! Känns väldigt skönt att de gånger det bara inte går så kan vi använda oss av det, då släpper alla krav på att det ska vara mysigt eller sexigt och vi gör det som en liten verkstad vilket fungerar för oss :) så har vi "roligt sex" andra delar av månaden om vi har mer lust då.
  • Link92

    Jag tog ett tidigt test igår på ÄL+10, solklart negativt. Utredningen vi påbörjat visade att jag inte är immun mot rubinella (röda hund) längre så blev tillsagd att vaccinera om mig. Får man röda hund som gravid leder det tydligen ofta till fosterskador.. så tog testet bara för att kunna vaccinera. Fick vaccin igår också så nu måste vi stoppa bebisverkstan en månad enligt utredaren. Känns riktigt segt men samtidigt bra att slippa oroa sig över röda hund senare. Men jag stannar kvar här på ett hörn och följer er andra :)

Svar på tråden BIM September Första barnet