• Steeph

    BIM September Första barnet

    Går gärna med här

    Testade negativt idag på ÄL+11 så vet att det inte blev något.

    29 år, första barnet. Varit gravid en gång men fick ma i februari 2020 (V8+2) och försöker nu för fullt igen. September blir vårat 6 e försök sedan ma.

    Någon mer som oroar sig mycket gällande fertiliteten och möjligheten att ens bli mamma? Jag har fått katastroftankar deluxe sedan ma. Vi blev gravida 2 månader efter pillerstopp så det gick så fort då. Men nu efter allt vi fick gå igenom så verkar det gå segt...

  • Steeph
    Abrakadbra skrev 2020-08-28 12:00:10 följande:

    Förstår. Du kan trösta dig med att du blivit gravid tidigare så det borde ju gå! :) jag är lite i samma sits som dig. Blev gravid för flera år sedan men nu har det tagit så otroligt lång tid. Legat oskyddat i ett år nu men bara aktivt försökt pricka in äl runt 6-7 gånger.

    Har du provat några tillskott man kan läsa om här på fl? Provade rosenrot förra cykeln, lite inne på bisolvon eller bidrottningsgelé men vettefasen om det hjälper något haha


    Åh var jag känner med dig också fick du levande barn eller blev det missfall då?

    Ja jag har provat rosenrot denna cykel men fick väldiga vallningar vid ägglossningen. Kändes inte alls bra och ägglossningen kom på dag 20. Nu kommande cykel kommer jag nog inte ta nå tillskott förutom mina vanliga vitaminer och sen fokusera på superbra kost istället. Den gången jag blev gravid så tog jag inga örter eller så, endast vanliga vitaminer.
  • Steeph
    Elvii91 skrev 2020-08-30 01:15:41 följande:

    Hej! Jag vill gärna vara med här. 28 år, försök nr 12 nu.

    Provar rosenrot denna cykeln, ska bli spännande att se om det kan göra några underverk! Jag åt rosenrot 7 dagar förra cykeln och min äl kom då 2 dagar tidigare än vanligt ( CD14 istället för CD16). Denna cykel har jag dock ätit rosenrot sedan CD1. Någon annan här som har testat rosenrot?

    En annan fundering, hur ofta har ni sex under de fertila dagarna? Kör ni varje dag? Varannan? När ni känner för det?

    Jag lägger till mig i BIM-listan.

    BIM-lista

    5/9 Stabben1989, 30 år

    12/9 Stickling, 31 år

    15/9 Baconpie, 35 år

    17/9 Ett till maskrosbarn, 31 år

    22/9 Elvii91, 28 år

    30/9 Abrakadabra , 28 år


    Jag har provat rosenrot 2 cykler. Första cykeln kom ÄL på dag 16 (2 dagar tidigare än vanligt) och nu denna cykeln kom ÄL 1 dag senare istället. Kommer inte fortsätta med rosenrot då jag upplever att jag nästan är känslig mot innehållet. Blir oerhört trött och får huvudvärk samt känner mig inte som mig själv när jag tar dom. Denna cykel kommer jag bara fokusera på bra mat, minimalt med socker och bakverk, samt fortsätta ta typ ?vanliga? vitaminer.

    Vi försöker ligga antingen varannan eller varje dag under fertila fönstret. Beror helt på hur utmattade vi är från våra jobb
  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-08-31 04:40:28 följande:

    Jag är inne på min första cykel med rosenrot och jag har inte allt känt mig i balans. Skulle enligt min cykel ha ÄL imorgon men ÄL-testet blinkar bara fortfarande så jag tror ärligt att rosenroten har strulat till det helt.. så onödigt. Nästa cykel blir det bara vitaminer för min del!


    Ja alltså jag mår så konstigt när jag tar dom. Så nu är jag inne på cykeldag nr 2 och kommer boosta med en massa bra mat. Får hoppas på att hormonerna stabiliserar sig efter rosenroten. Hur är det idag? Har du fått fast gubbe?
  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-08-31 14:46:15 följande:

    Är det inte konstigt att det verkar bli svårare att bli gravid efter att man blir mer hälsosam osv? Tänker på att vi båda blev gravida snabbt, innan man hade börjat anpassa så mycket..

    Känns som en slösad månad nu. Hade en magkänsla som sa åt mig att inte ta örterna efter typ två dagar men maken sa åt mig att ge det en chans åtminstone, vilket kändes logiskt. I morse var gubben fortfarande blinkande, och känner mig helt genomtorr i hela kroppen trots att jag hinkat vatten. Förra månaden var ju två ÄL-test positiva men det fertila sekretet kom först 3-4 dagar senare, så funderar på att köra ett videosamtal med gynekologen snart, för jag får ingen ordning på det i skallen :/

    Jag tror säkert din kropp återhämtar sig snabbt. Det kanske blir som en nystart! Jag har bra magkänsla, du får ett plus snart :)


    Åh ja visst är det? ja jag har nog alltid varit hälsosam men inte så här pass haha. Verkar gå trögt här. Detta blir 6e försöket för oss och det suger att det tar tid, men vet också att kroppen kan förändras så mycket efter ett missfall. Jag har iaf börjat dricka 1 kopp grönt te varje dag nu för att jag saknar det så.

    Jag förstår exakt... jag kände också så där. Som att man slösat men du ska se att ÄL kommer, förr eller senare. Prova annars att sluta med dom och se om det är dom som skjuter upp ÄL. Försök att andas, ge kroppen vila och bra mat samt att minska stressen. Jag vet att det är tufft, men stressen kommer tyvärr inte hjälpa dig något. De säger att missfall kan påverka upp till 1 år (i sällsynta fall dock) men jag tänker att några månader är nog inget konstigt. Tack det var väldigt snällt av dig jag hoppas verkligen det! Heja heja oss och jag tror verkligen att ni också kommer få ett plus snart!
  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-08-31 19:33:52 följande:

    Jo jag med i och för sig, haha. Dricker typ aldrig längre, röker inte, är ganska tränad och har ätit multivitaminer länge. Däremot så älskar jag choklad (socker) och kaffe.. så det skulle väl vara det då. Åh jaså.. så pass länge? :( Usch, hoppas verkligen det inte blir så för varken dig eller mig. Känner du att du har kunnat processa ert ma helt? Jag har alltid varit orolig för infertilitet men det känns ändå helt bisarrt att det faktiskt hände.

    Ja, jag måste hitta nåt mer hållbart sätt. Tycker jag känt av äggstockarna nu på förmiddagen så jag har tagit 4 ÄL-test bara idag.. inte.. normalt.. haha. Min gynekolog sa att vi skulle ha sex cykeldag 9-17 varje månad för att vara säkra så vi funderar faktiskt på att göra det bara och skippa alla ÄL-test och så vidare. Misstänker att testerna gett mig utslag för tidigt och att vi missat den mest fertila dagen. :/


    Ja kaffe och choklad är aldrig fel hihi! Nja alltså har pratat sönder sambon om ma och rädslan över att inte bli gravid igen. Har även som du varit orolig för infertilitet senaste 5 åren och det suger ju då att nått sånt här händer. Jag har dock läst att eftersom det blev ett ma i vecka 8-9 så är det OFTAST pga kromosomavvikelser. Så det är liksom inte att det är brist på nå könshormoner iaf. Jenny Koos aka vulverine sa att om en kvinna får 1-2 ma runt de veckorna så är hon aldrig orolig för kvinnans fertilitet, det kändes lite tryggande. Dock så har vi ju inte blivit gravida ännu så något har ju uppenbart påverkats. Tror faktiskt jag har lite för lite östrogen.

    Ja jag tror också på att försöka några dagar innan och kanske sluta med ÄL test om man ändå ligger under de dagar man oftast har ÄL. För oss så skulle vi aldrig orka ligga för ofta utan min man vill veta när det är dags att leverera och på så sätt så säger jag alltid till när jag får blinkande gubbe eller ser stegring på test.

    Hur har det gått idag? Tar du ÄL test?
  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-09-01 14:50:52 följande:

    Jag förstår det, usch så jobbigt. Det är verkligen typiskt att man får såna bakslag när man redan har en oro. Ja, det hjälper ju ibland inte ens oro men som du säger så är det oftast kromosomavvikelser och inget vi kunde gjort åt det. Men det är lustigt hur ens (iaf mina) förväntningar har gått från fas 1: "hoppas det blir en vårbebis", fas 2: "hoppas jag inte får missfall", fas 3: "hoppas ett ägg kan befruktas och implanteras igen", till fas 4: "kommer jag ens ägglossa?!". Lite tragikomiskt, haha.

    Jag har också funderat över min östrogennivå, insåg att det var det enda de inte kollade på labbet, undra varför? Hur känner du att en av brist manifesterar sig för dig?

    Nä det blir ju lite intensivt men dels så är vi fortfarande ganska frekventa så jag tror det inte skulle krävas så mycket extra för oss, sedan blir min man lite stressad av alla test och att det blir så "vetenskapligt" så jag tror det hade passat honom bättre. Men denna cykel är jag fortfarande helt inne på tester dock haha.. har precis vaknat här borta så jag ska väl ta ett test nu. Igår var det bara blinkande hela dagen :/


    Ja jag håller helt med dig! Och man lever ju efter cykeln. Nu är det mer ?chill? dagar när man har mens men sen inför ÄL så är man på tårna för att inte en chans för att sedan gå in i 2 veckor av hopp och förtvivlan.

    Jo dels att ÄL inte kommer förrän vid dag 18-20, får inte riktiga ÄL flytningar som jag hade innan ma och har fått kortare mens som endast varar i typ 3-4 dagar. Detta har ändrats helt sedan ma. Innan när jag åt piller så hade jag 5-6 dagars mens med bra flow. Nu är det mycket mindre. Men ska ta och skicka in en egen vårdbegäran nu till kvinnokliniken så får vi se om jag får komma upp på undersökning.

    Fick du fast gubbe idag? hoppas hoppas!!
  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-09-01 22:28:31 följande:

    Ah, så hänger jag med! Ja det låter ju lite misstänkt. Slutade du med piller precis innan du blev gravid? Jag håller tummarna att du får en undersökning. De lär väl kunna kosta på det tycker jag.. :) åtminstone lite blodprov!

    Haha näää, jag är så uppgiven. Ingen fast gubbe! Jag blir galen. Har känt av äggstockarna mer idag så trodde verkligen det skulle slå till nu. Känns som att jag bara sumpat det för mig själv, vill bara lägga mig ner och dra ett täcke över mig. Funderar på att kontakta min gunekolog och ösa ur mig alla frågor.. På fredag ska vi resa bort och vandra i en vecka, så inga mobiler, test eller nåt.. blir nog bra.


    Jag slutade med piller den 30e oktober och blev gravid andra ägglossningen efter det

    Jag ska på undersökning om 2 veckor, fick precis svar. Känns skönt så kan de göra vul och ta lite prover. Känner mig lite lättad över det iaf. Har haft fint bemötande när jag varit där tidigare för ma.

    Men vilken seg fast gubbe vilken cykeldag är du på? Tror också det är bra att komma bort från allt precis som du säger. Få leva lite och inte bara vara i den här försöka göra barn bubblan. Kram
  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-09-02 16:43:39 följande:

    Kanske din kropp försöker anpassa sig efter p-pillerna, och eventuell östrogenbrist har något att göra med det? Vet inte helt hur det funkar, slutade med preventivmedel för mer än 5 år sedan, långt innan jag ville bli gravid, men minns att min hy gick bananas pga alla hormonförändringar. Och det höll i sig länge. Men så skönt att du ska få kolla upp allt! Jag håller tummarna för att du får bra besked :)

    Just nu är jag på CD15, men har inte tagit nåt mer test idag. Tänkte vänta till lunch. Om jag inte visste var i cykeln jag var så skulle jag tro att mensen var på ingång, för tycker jag har molvärk. Försöker acceptera att det blir en cykel utan ägglossning. Det ska väl hända nån gång per år.. så lika bra att få det överstökat kanske.

    Det enda som är så drygt med denna timing är att jag egentligen hade planerat att ha uppehåll i bebisverkstaden nästa månad (och någon månad till). Vi skulle haft vårt bröllop i juni i år men fick ställa in. Vi gifte oss ändå (hemligt) men nu är själva bröllopet planerat till juni nästa år. Vill inte vara 9 månader gravid på bröllopet, samtidigt känner jag att jag inte pallar att sluta försöka nu.. Svårt!

    Kram!


    Ja den har ju hunnit gå igenom både det ena och det andra under cirka 7-8 månader så jag förstår givetvis om hormonerna är lite huller om buller. Ja jag är väl mest rädd att få höra att jag knappt har några ägg kvar eller om de hittar något annat som inte ser bra ut.

    Åh jag förstår, hoppas ändå för er skull att du får igenom en ägglossning

    Aha jag förstår, nej jag hade nog tänkt lika som dig där. Hade inte velat vara 9 månader gravid faktiskt så jag hade nog tagit en månad utan att försöka. Men tänker att du/ni får resonera och känna av vad som passar er bäst <3

    Får jag fråga hur gamla ni är? Jag är 28 och mannen är 31. Känner väl att fertiliteten inte bör vara åt skogen men vem vet. Det drabbar ju tyvärr yngre som lite äldre så jag är alltid förberedd på det värsta.
  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-09-03 14:39:53 följande:

    Jag fick den efterlängtade glada gubben igår så ÄL verkar ha blivit ett par dagar sen bara. Såhär i efterhand var jag väl lite väl dramatisk, haha, men tror mest det var för att den blinkande glada gubben segade sig igenom 5 hela dagar. Kände dock av smärta på båda äggstockarna igår så jag undrar lite om jag kunde ha fått dubbel ÄL! Väldigt lättad iaf, kroppen verkar fortfarande funka :)

    Jag är 32 och min man är 30 (blir 31 senare i år dock). Jag börjar ju känna att jag sjunger på sista versen pga åldern, men vet samtidigt att det nog mest har att göra med min rädsla och oro. Min läkare säger att allt ser tiptop ut så.. Nä alltså om du är 28 så är det ju väldigt osannolikt att du skulle ha så dålig äggreserv. Isf pga något genetiskt och inte pga ålder. Har du någon i släkten som drabbats av ofrivillig barnlöshet eller så? Du verkar ju dessutom vara en hälsosam person så då känns ju risken även ännu lägre.

    Förresten, om du upplevt att du fått mindre fertilt sekret efter ma så kan det ju vara något sådant som gör det svårt för spermierna. Det är en viktig funktion men ganska enkekt att lösa. Testade du sånt glidmedel?


    Vad skönt! Då får vi hålla tummarna nu att allt går vägen heja heja!

    Åh men ni är ju fortfarande unga! Tror absolut inte ni kommer ha några problem alls med att bli gravida. Det kanske bara tar lite tid nu efter missfallet

    Nä ingen i släkten vad jag vet. De flesta har haft väldigt lätt att bli gravida och de flesta har cirka 3-5 barn. Så jag får nog bara ha is i magen och fortsätta försöka. Någon gång bör det ju vara vår tur också ja jag har mycket mindre fertilt sekret.. har försökt med allt för att få igång det. Vi har använt både conceive plus och preseed men har inte fungerat för oss tyvärr. Ha det så bra på vandringen nu och njut!
Svar på tråden BIM September Första barnet