Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Jobba heltid och ha hund?

    Jag har haft mina hundar med på jobbet jämt dvs valt jobb där hund varit ok. 
    Även om man ha hunddagis eller dagmatte måste man ju ha en plan B ifall hunden inte trivs alt dagmatten inte kan fortsätta passa hunden. Man ska även ha möjlighet att vara hemma väldigt länge så valpen hinner bli trygg hemma, hinner skola in sig hos dagmatte/dagis och dom flesta dagis tar inte emot valpar under 6 månader.

    Kan ni inte vara hundvakt på kvällar och helger då ni är lediga och faktiskt hinner umgås med hundar?

  • Dexter dot com
    GöstaPetter skrev 2020-09-01 04:28:03 följande:
    Var har TS skrivit att hen ska titta till sin ev hund 2ggr/dag via webcam, eller för den delen ha den i hundgården under natten. Att du personligen inte gillar att reglerna i Sverige tillåter hundar i hundgårdar gör det inte OK att du skriver ihop lite lögner som passar din åsikt. Bara acceptera att ditt uttalande var felaktigt, och sluta ljuga ihop en massa nya scenario för att stötta dina ursprungliga lögner. För en enda gångs skull. Jag lovar, du kommer inte dö av att erkänna att du hade fel.
    Bara för att det är lagligt att ha hund i hundgård med 2 rastningar per dag betyder ju inte att det är ett optimalt liv för en hund. Optimalt är ju naturligtvis motion, aktivering, sällskap och vila utspritt under dygnet. Jag har förståelse för att man ibland inte har något annat alternativ än hundgård och det är ju oftast bättre än att låta hunden ligga inne 8-10 timmar men optimalt är det ju inte. 
Svar på tråden Jobba heltid och ha hund?