Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Jobba heltid och ha hund?

    Man har hunddagis eller anlitar någon att gå ut med hunden såklart. Om man inte har möjlighet själv på lunchen.

  • Drottningen1970
    GöstaPetter skrev 2020-08-30 23:54:59 följande:

    Varför skulle en mops eller fralla inte trivas i en hundgård? Har du ens läst på om det, vilka krav som finns och hur andra har inrett sina?

    I övrigt kan jag bara hålla med.

    Dagis.

    Hyra in granne eller liknande. (även i en liiiiiten by måste det finnas någon pigg pensionär eller student eller sjukskriven eller föräldraledig individ som inte har möjlighet till egen hund men har möjlighet till en promenad mitt på dagen).

    Ta sig hem på lunchen.


    Hundgård förhindra att hunden måste bajsa inne, men löser inte problemet med att hunden faktiskt måste ha tillsyn under dagen.
  • Drottningen1970
    GöstaPetter skrev 2020-08-31 15:35:10 följande:

    kundo.se/org/jordbruksverket/d/hundgardrastgard/

    Läs på lite innan du skriver en massa lögner.


    Ta inte i så du skiter på dig

    Lagens intentioner var knappast att vovvarna kunde bo i rastgård och tittas till per webbkamera 2 ggr per dygn. Hundar är sociala varelser, som självklart inte mår bra av att vara ensamma utan mänsklig kontakt 9-10 timmar per dygn. Sen ska ägaren sova 8 timmar av dygnets 24 timmar också.
  • Drottningen1970
    GöstaPetter skrev 2020-09-01 04:28:03 följande:

    Var har TS skrivit att hen ska titta till sin ev hund 2ggr/dag via webcam, eller för den delen ha den i hundgården under natten. Att du personligen inte gillar att reglerna i Sverige tillåter hundar i hundgårdar gör det inte OK att du skriver ihop lite lögner som passar din åsikt. Bara acceptera att ditt uttalande var felaktigt, och sluta ljuga ihop en massa nya scenario för att stötta dina ursprungliga lögner. För en enda gångs skull. Jag lovar, du kommer inte dö av att erkänna att du hade fel.


    En hund behöver ha tillsyn och mänsklig kontakt, det är inget felaktigt alls med mitt uttalande. Om hunden ska behöva vara ensam och utan social samvaro och komunikation och stimulans största delen av den vakna tillvaron ska man låta bli att skaffa hund. Punkt.
Svar på tråden Jobba heltid och ha hund?