Inlägg från: LillaFågelSvart |Visa alla inlägg
  • LillaFågelSvart

    Jobba heltid och ha hund?

    EnglandsSvenskan skrev 2020-09-01 09:49:06 följande:

    Snälla skaffa inte en hund under de förutsättningarna. De hundraser du nämnt är sällskapshundar som behöver mänsklig kontakt under dagarna, inte sitta hemma själva med bara en timmas promenad mitt under en lång ensam dag. Det är inte rättvist och absolut inte i hundens bästa intresse. 

    Jag har själv en mops och han skulle aldrig i livet vilja sitta ute i en hundgård 9 timmar om dagen. Han vill sitta bredvid mig (eller på mig) hela dagarna när jag jobbar. Han vill ha det varmt och torrt och framförallt vill han ha sällskap.

    Han klarar av att vara ensam hemma 4-5 timmar om dagen men absolut inte varje dag, utan någon gång då och då. De är oerhört sociala varelser och kommer att få problem psykiskt om de inte blir omhändertagna ordentligt. 


    Kan bara hålla med.
    Kan man inte lösa så att hunden har sällskap under dagen (inte alltid hela dagen, men minst ett par timmar) så tycker jag inte att man har rätt förutsättningar för att skaffa hund.

    Vi fick pussla rejält i början för att få det att funka, och nu har vi en blandning som gör att det går runt:
    - 2 dagar i veckan är de på hunddagis (heldag)
    - 2 dagar i veckan kommer mina föräldrar förbi och tar dom på en långpromenad (1-2 timmar) på förmiddagen. Vi kommer sen hem på lunchen och aktiverar hundarna med träning. Eftermiddagarna är de sedan ensamma.
    - 1 dag i veckan jobbar någon av oss hemifrån. Förmiddag, eftermiddag eller heldag om möjligt.

    Varje dag (utom när de är på dagis) aktiverar jag hundarna rejält innan vi åker till jobbet. Tränar nosework, lydnadsmoment eller uppletande på gräsmattan. Nu har jag visserligen 2 väldigt aktiva raser (Kelpie & Border Collie) men alla hundar behöver mental stimulans, inte bara sällskap och motion.

    Så ser vår vanliga vardag ut. Nu, tack vare Corona, har vi dock jobbat hemma sedan i mars och våra vovvar är överlyckliga :) Sällskap hela dagarna, mycket motion och träningspauser då och då under dagen. 

Svar på tråden Jobba heltid och ha hund?