Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Varför får inte män vara osäkra?

    Får får de, men jag tycker att det är oattraktivt när män är osäkra.

    Jag gillar män som är självsäkra, tar initiativ och som tar för sig.

  • Anonym (Kvinna)
    Sogol skrev 2020-09-03 06:47:09 följande:

    Mäns roll har länge varit försörjare och beskyddare. Då är osäkerhet inget önskvärt. Det är först på senare tid vi börjat rucka på könsrollerna. Men vi har haft dessa könsroller så pass länge. Så det är inget som ändras i första taget.


    Fast det handlar inte bara om könsroller utan fyller även en biologisk funktion. Kvinnor väljer starka män att fortplanta sig med (inte osäkra för de signalerar svaghet) som de tror har bäst gener och kan beskydda sin avkomma.

    Det finns också en anledning till att män av naturen är starkare än kvinnor (för att kunna beskydda avkomman mot faror)
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (sådär) skrev 2020-09-03 00:02:51 följande:

    Absolut, det varierar, det är därför jag frågar hur fördelningen ser ut, för jag misstänker att gamla normer till stor del sitter kvar och de flesta tjejer förväntar sig att kille ska ta initativet, all är nog lika modiga som du 

    Dessutom om en tjej får inviter från flera killar så är kanskle risken stor att hon inte ids jaga den blyga killen utan väljer istället en annan för att det helt enkelt är lättast så?


    Självklart vill man ha en man med bra självförtroende som tar initiativet och tar för sig.

    "Risken" är stor ändå att hon väljer män med bra självförtroende, osäkerhet är fruktansvärt oattraktivt. Dessutom ska inte kvinnor "jaga" någon. Du uttrycker dig väldigt fel.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Svempa) skrev 2020-09-03 07:21:59 följande:

    Är det verkligen biologiskt att hanar skyddar sin avkomma? Var i djurvärlden ser du det?

    (Med tanke på deadbeat dads är det knappast hos oss iaf...)


    Ja, det är biologiskt att han ska kunna göra det. Det finns som sagt en anledning till att män av naturen är starkare än kvinnor.

    Vidga dina vyer och sluta tänk så svartvitt i genus, för biologi existerar faktiskt till skillnad mot pseudovetenskap.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (sådär) skrev 2020-09-03 13:15:12 följande:

    Fast jag vet ju inte om det är så, jag kan bara konstatera att 

    1) Blyga killar har svårt att få tjejer

    2) Tjejer säger att de gillar blyga killar

    Om nr 2 stämmer hur kommer det sig att blyga killar så ofta är ensamma då?

    Har du någon bra teori på det?


    Jag vet inte var du fått det ifrån, men nej det stämmer inte att tjejer gillar blyga killar. Jag har aldrig någonsin träffat en tjej som gillar blyga killar, alla föredrar självsäkra män. Och då har jag massor av tjejkompisar och haft massor, samt är kvinna själv.

    Du ska inte lita på allt du läser på FL för det är förmodligen här du läst det isåfall.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (sådär) skrev 2020-09-03 13:25:07 följande:

    I stort alla tjejer jag pratat med säger att det är gulligt, vi har sett exempel i denna tråd med tjejer som säger att de föredrar blyga killar.

    Min bästa väninna som jag känner sen liten är ett praktexempel på hur det man säger och det man väljer är två helt skilda saker, ingen av killarna hon någonsin haft har stämt med det hon säger sig söka i en man.


    Som sagt, du ska inte lita på allt du läser på FL och du vet heller inte om det verkligen är kvinnor som skrev så. Jag har varit medlem här många år och har stött på folk i trådar som utgett sig för att vara av det andra könet men som senare visat sig inte stämma. Ofta män som utger sig för att vara kvinnor i vissa trådar för att få folk att tro att kvinnor generellt tycker si och så. Verkligheten ser annorlunda ut och det är som TS skriver, blyga osäkra män sållas bort av kvinnor.

    Det kan också vara så att vissa kvinnor inte vill erkänna att de gillar en stark självsäker alfahane för det går emot feminismen, för feminister påstår att de vill ge kvinnor mer makt och en självsäker man blir således ett hot för deras ideologi om att kvinnor ska få mer makt i samhället.
  • Anonym (Kvinna)
    Carolatom07 skrev 2020-09-10 17:27:58 följande:

    Märker man ju inte minst på dejtingsidor. Mannen måste anstränga sig för att skriva en intressant presentation och även anstränga sig när han skickar meddelanden till kvinnor, för att formulera sig bra och intressant. Kvinnor behöver bara ha en snygg bild så får de 100-1000-tals killar efter sig.


    Ni män får väl helt enkelt sluta vara kåta på alla kvinnor, alternativt börja kontrollera eran kåthet och sluta hänga på dejtingsidor istället för att gnälla här med snyftinlägg om att kvinnor inte är intresserade av er.
  • Anonym (Kvinna)
    Carolatom07 skrev 2020-09-10 18:55:19 följande:

    Vem har pratat om kåthet? Jag pratar om att leta efter någon att ha ett seriöst förhållande med. Alla som inte är blinda vet att kvinnor har det långt lättare på dejtingmarknaden, eftersom det enda de behöver ha är ett snyggt utseende. För en man hjälper det inte ens att vara snygg. Han måste vara perfekt i alla avseenden. Men ställer en man krav på hur en kvinna ska vara, då är han kvinnoförtryckare och "ojämställd".

    Det kvinnor inte förstår än i dagens moderna och jämställda samhälle, är att män blir allt mindre av stålmän (sådana som ni vill ha) ju mer de måste anpassa sig efter kvinnors önskemål om hur en man ska vara. Ni säger ofta ena stunden att det är okej för en man att vara känslig och osäker. Men när det kommer till kritan är en sådan man bland det sista ni vill ha. För en sådan man uppfattar kvinnor ofta som svag och ingen "häst att satsa på" för att föra generna vidare.


    De kvinnor du påstår får 100-1000 män efter sig är män som är kåta och vill ligga med kvinnorna de skriver till.

    Du har fel i att kvinnor har lättare att hitta någon för förhållande, kvinnor har minst lika svårt som män med det men däremot har de lättare att få sex än män då män ofta går efter tillgången och kvinnor efter smaken när det gäller sexpartners.

    Det du påstår är ingen allmän sanning utan enbart din erfarenhet, om du slutar tycka synd om dig själv för att du är man och se dig själv som ett offer så går det nog lättare på dejtingmarknaden ska du se.

    Män ställer också en väldig massa krav på kvinnor när det gäller att leta efter någon kvinna att ha ett förhållande med så det är inte bara dig som folk ställer krav på.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Undrande) skrev 2020-09-10 19:06:51 följande:

    Vad tror du att det beror på att så många män bara är intresserade av sex?


    Biologi.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (knasigt värre) skrev 2020-09-10 19:17:03 följande:

    Det finns en del luckor i det du skriver - men den absolut största luckan är när du klämmer ur dig:  'det är FORTFARANDE så evolutionen format oss av en ANLEDNING' vilket är helt felaktigt uppfattat.

    Evolution är inte styrd av anledningar eller ändamål  - du har vänt på hela evolutionsbegreppet. Knasigt värre.

    Tittar man på hur det fungerar i resten av djurriket med parningsstrategier, jämställdhet och förhållandet i storlek mellan hanar och honor så ser man att djuret homo sapiens befinner sig mitt mellan de olika ändpunkterna och genetik och biologi ger plats för ett mycket varierat sätt att förhålla sig.

    Homo sapiens är dessutom ett socialt djur där biologin inte enbart bestäms av genetik utan också av sociala förhållanden som påverkar hormoner och det i sin tur påverkar biologi och sociala förhållanden.

    Förutom den rent felaktiga bilden du ger av evolutionen med 'anledningar'  presenterar du också en grovt förenklad bild av samspelet mellan biologi, genetik och sociala förhållanden. 

    Det är nästan så att jag tror att du bygger ditt resonemang på ideologi och inte vetenskap, ja jag är helt säker på att du inte har koll på vetenskapen utan presenterar din ideologi i inläggen. 


    Du har inte ens några belägg för det du påstår.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Undrande) skrev 2020-09-10 19:17:23 följande:

    Varför är männen inte intresserade av dig som person?


    Har jag skrivit det?
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Undrande) skrev 2020-09-10 19:26:46 följande:

    Som man skall du vara snygg, lång, ha humor, vara välutbildad och ha en intressant personlighet.

    Som kvinna kan du vara kort, tjock, ha en pinne i röven och vara helt humorbefriad och ändå är män intresserade.

    Skulle mänskligheten dö ut om männen började spegla kvinnors krav?


    Som jag skrev så har även många män många krav på hur en kvinna ska vara och se ut när de letar efter någon för förhållande. Däremot har män i princip inga krav när de letar sexpartner, det kan jag hålla med dig om men att påstå att män inte har några som helst krav på kvinnor när de letar efter en kvinna att ha ett förhållande med är direkt felaktigt.

    Vi kanske inte skulle dö ut men vi hade kanske blivit färre.
  • Anonym (Kvinna)
    Carolatom07 skrev 2020-09-10 19:33:43 följande:

    Varför heter det alltid att vi män "tycker synd om oss själva", eller tar på oss "offerkoftan" när vi berättar om hur verkligheten ser ut. Man behöver inte som man ha problem med att få kvinnor för att man gör ett konstaterande av hur det ser ut. Även om man har det lätt för sig på relationsmarknaden kan man ändå reagera mot det man uppfattar som orättvist. Förresten, hur var det nu med detta att män får visa sig osäkra och känsliga. Du bekräftar ju mest det jag påstår.


    Att någon skriver sanningen har inget med att du är man att göra. Vi kvinnor skulle också få höra att vi tycker synd om oss själva om vi satt och gnällde på ett forum över att inte få sex som många män gör på FL. För man tycker synd om sig själv och drar på sig en offerkofta när man gnäller om det istället för att göra något åt saken själv.

    Män som har lätt på relationsmarknaden sitter inte och gnäller på ett forum över att de inte får ligga och att det är så synd om dom, de är starka i sig själva och söker inte tröst på ett forum pga brist på sex eller brist på relationer med kvinnor.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (sådär) skrev 2020-09-10 23:43:27 följande:

    Nja, det kryllar av gnälltrådar på FL och kvinnor är klart överrepresenterade på FL och, vilket betyder att majoriteten av gnältrådarna skrivs av kvinnor. Men det intressant är att det inte verkar vara gnällandet i sig som irriterar vissa kvinnor utan VEM som gnäller för man verkar bemöta kvinnor på ett helt annat sätt än män. Är det en kvinna så ska det klapps rygg, tyckas synd om, visas enorm förståelse och strykekramarna bara öser in. Är det en man så får han höra att han är en incel som bara ska hålla käften och vara glad att han öht lever.

    "Män som har det lätt på relationsmarknaden sitter inte och gnäller...." vilket märkligt argument...Det är väl ganska självklart att man inte gnäller om man är nöjd? Varför påpeka det öht? 

    Säger du samma sak till en kvinna som gnäller över att hennes kille dumpat henne eller behandlar henne illa, etc, etc? .. säger du kvinnor som är populära blir inte dumpade eller illa behandlade och sitter inte och gnäller på ett forum?

    Så återigen, hur kommer det sig att kvinnligt gnäll är så mycket mer acceptabelt än mäns?


    Det handlar inte om vilket kön man har, utan hur man uttrycker sig. Kvinnor på FL startar inte trådar om att de inte får ligga och att det är alla mäns fel, att män har det så mycket lättare på relationsmarknaden och buhu buhu det är så synd om mig som män gör fast om kvinnor. Kvinnor startar en helt annan typ av trådar och lägger inte över sina egna problem på alla av det motsatta könet och börjar hata dom för det, de löser problemen själva och tar inte ut det på andra som män gör. Hade kvinnor skrivit samma provocerande snyftinlägg som många män gör här så hade de bemötts på exakt samma sätt.

    Det är en helt annan sak om någon skriver ett inlägg om att hon behandlats illa av sin partner eller blivit dumpad. Jag tror de flera är skapligt trötta på de kvinnofientliga incel-inläggen som män skriver, det går inte ens jämföras med inlägg om att blivit dumpad/illa behandlad då det är en helt annan typ av inlägg, med helt olika innehåll.

    Att kvinnligt "gnäll" är mer accepterat än manligt beror helt enkelt på att vi utrycker oss på ett annat sätt, vi ser inte sex som en rättighet eller gnäller över att inte få ligga och därför hatar alla av det motsatta könet. Där har du det enkla svaret, svårare än så är det inte. Så sluta tyck synd om dig själv bara för att du är man, tänk handling och konsekvenser istället och hur du utrycker dig. Provocerande inlägg får provocerande svar.
  • Anonym (Kvinna)
    Bjoer skrev 2020-09-11 10:05:55 följande:

    Skojar du eller?! Hur många trådar finns det inte där det gnälls på mansbebisar, att män inte respekterar dem, gör "konstiga" saker, är "känslokalla" i relationen eller valfri annan brist? Och oftast får de kvinnor som skriver dem sympati och rådet att "lämna, du förtjänar bättre". Kom igen nu, om du försöker se på det lite objektivt så är det rätt uppenbart att trådförfattarens kön är relevant för hur mottagandet ser ut.


    Fast trådarna om mansbebisar handlar inte om att kvinnor gnäller om att de inte får sex utan om att deras män inte vill hjälpa till hemma och många gånger har en skev kvinnosyn.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Sympati) skrev 2020-09-11 10:17:18 följande:

    Har de kvinnorna som gnäller blivit bortgifta?


    Det tror jag inte, men de flesta sådana trådar handlar om att deras man varit otrogen också så det är klart att vissa skriver att de förtjänar bättre. Men jag har sett att kvinnor ofta får väldigt nedlåtande kommentarer också, så det är inte bara män som får.
  • Anonym (Kvinna)
    Bjoer skrev 2020-09-11 10:22:40 följande:

    Givetvis varierar ämnena, men det är precis lika mycket gnäll.


    Eftersom det är trådar som handlar om helt andra saker så är de ojämförbara.

    Många provoceras av incel-trådarna/inläggen som i många fall enbart verkar vara skrivna för att provocera, det är klart att folk blir irriterade och skriver irriterade kommentarer då när det är rent kvinnohat som skrivs.
  • Anonym (Kvinna)
    nihka skrev 2020-09-11 11:18:34 följande:

    Inte alls. Du får det mottagande du förtjänar. Mansbebistrådarna handlar oftast om en (singular) man. En kvinna som tröttnat på sin partner som inte drar sitt lass. Kvinnohatartrådarna handlar oftast om kvinnor generellt och hur eländigt det kvinnliga släktet är.

    Om du tror du får ett respektfullt bemötande med den synen på ett fullständigt kvinnodominerat form är du mer än måttligt naiv.


    Precis så.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Ointresse) skrev 2020-09-12 09:53:53 följande:

    Varför måste män vara långa, ha humor och vara intressanta när kvinnor kommer undan med att vara korta, tjocka och skittrista?

     


    Varför måste kvinnor ha stora bröst, fast rumpa och breda höfter när män kommer undan med att vara kvinnohatare, sexbesatta och skittrista?
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Ointresse) skrev 2020-09-12 10:22:10 följande:

    Glöm inte att män måste vara långa, ha humor och vara intressanta.


    Glöm inte att kvinnor måste ha stora bröst, fin rumpa och vara intressanta.
Svar på tråden Varför får inte män vara osäkra?