Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    Varför får inte män vara osäkra?

    mari123 skrev 2020-09-03 13:56:10 följande:
    De blyga killar som är ofrivilligt ensamma kanske har andra VERKLIGA problem? Usel hygien, fetma, maniskt intresse för tevespel, går aldrig ut etc etc?
    Men sluta snälla, blir så less på att man genast ska dra fram "incel" kortet så fort frågan diskuteras. Varför alltid genast polarisera frågan i det extrema och börja parat om psykiska problem?

    Vi pratar inte om psykfall som sitter inlåsta, vi pratar om helt vanliga människor som råkar vara blyga. Vilket typ större delen av tex unga killar som precis ska försöka förstå sig på tjejer/förhållanden är.
  • Anonym (sådär)
    mari123 skrev 2020-09-04 04:30:57 följande:
    Jag pratar inte om "psykfall som sitter inlåsta".......så det är väl DU som går till det extrema här? Vad gäller unga personer så tror jag blygheten finns hos båda könen lika mkt. IDAG är det ju inte så heller, utifrån vad jag förstår, att det är HAN som ska ta initiativet? Vågar han? Vågar hon? Liksom vi är jämlika.
    Nej vi är absolut inte jämlika när det gäller det vi pratar om. Det är fortfarande så att det är mannen som förväntas ragga och kvinnan välja och då slår blyghet väldigt olika. Jag tycker inte könsroller vad gäller detta ändrats så mycket alls och jag är inte så säker på att det någonsin kommer göra, vissa saker sitter djupt rotade i våra instinkter och förändras kanske inte så lätt.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (B643) skrev 2020-09-04 11:05:43 följande:
    Precis, jämlikhet vill kvinnor ha. Utom på just det här området.
    Vad tycker kvinnor om män som inte tycker att det är så roligt att alltid behöva ta första steget, som är trötta på det, och kanske helt slutat att göra det?
    Människor oavsett kön släpper ju gärna saker som ger dem fördelar/förmåner.

    Men jag är inte så säker på att det öht är ett medvetet val, könsroller är ju något vi ofta föds in i och uppfostras med så det blir en naturlig del av ens personlighet och som man tar som en självklarhet. Finns det dessutom biologiska faktorer som påverkar hur man agerar så är det ju ännu mindre medvetenhet bakom agerandet utan något som kanske sker instinktivt?

    Kvinnans sexuella makt har genom historien alltid retat gallfeber på män och lett till många bisarra försök att kontrollera den, bla genom religion. Så män är inte helt oskyldiga i den dragkampen.

    Mitt råd till män som har svårt att träffa tjejer är att jobba med sig själva istället för att propagera för att kvinnor ska ändra sig för det kommer aldrig ske. Och med jobba med sig själv så menar jag inte det som något negativt som att man skulle vara knäpp, utan snarare ett krasst konstaterande om att dessa roller och samspel är något som utformats under lång lång tid och inget man ändrar på bara sådär, så det är meningslöst att dunka huvudet mot en vägg man ändå inte kommer flytta på sig. Då är det bättre att försöka hitta en strategi som fungerar och arbeta med sina egna brister som kanske gör att man inte lyckas, som tex blyghet. Eller varför inte odla styrkor som ger en bättre förutsättningar?

    Men att fokusera på det rättvisa/orättvisa i det hela känns meningslöst. Naturen och evolutionen har aldrig någonsin varit rättvis och kommer aldrig bli det heller. Där är det helt och hållet starkas vinner. Och attraktion och sexualitet är ju till stor del något som styrs av instinkter.
  • Anonym (sådär)
    Ascendere skrev 2020-09-07 11:21:26 följande:
    Är man skrytig och behöver hävda sig har man antagligen inte så bra självförtroende. En trygg och självsäker person har inget att bevisa för andra utan vet sitt värde ändå.

    Men jag förstår vad du menar.
    Nja, det är väl kanske så det BORDE vara men är sällan så i praktiken. Om det skulle vara så att det man gör talar för sig själv så skulle ju lönesättning alltid vara rättvis men så är det ju inte.

    Visst stämmer det att är man trygg i sig själv så behöver man inte hävda sig inför andra. Men samtidigt, om du ska sälja in dig hos någon som inte känner dig så kan personen enbart utgår ifrån det du säger och de som är duktigare på att sälja in sig kommer givetvis få bättre resultat för den andra har ju ingen aning om vad ditt "värde" är.
  • Anonym (sådär)
    Just Precis skrev 2020-09-07 16:03:51 följande:
    DE FLESTA som intresserar sig för ämnet tror det, jo. Det är en mindre del som hävdar att det är en total social konstruktion. Detta vet jag. Vad menar du med att det inte skulle vara sant?

    Ok, du kritiserar en viss grupp av svenska genusvetare. Det kan man förstås få göra. Man kan också ha åsikter kring ämnets ursprung och problematisera kring det - det är bara bra. Det är dock INTE synonymt med att slängigt döma ut genusvetenskapen som just en vetenskap, vilket andra i tråden gjort, med att enda argument att ?det är flum?. Det ÄR obildat.

    Och don?t get me started on begreppet objektivitet öht. Det var inte så länge sedan all forskning utgick ifrån att jorden var platt, för att nämna ett slitet exempel.Snälla kontra inte med att ?jo det var visst länge sen? för då får jag en stroke.
    Vad de tror är ju irrelevant, det som ifrågasätts här är själva den sk vetenskapen inte de som väljer att intressera sig för den. Folk kan väl intressera sig för vad som helst, ink platt jord och ufo, men det ju inte att de de tror är sant. 

    Intressant att du tar upp "jorden är platt" teori för precis som det är under all kritik att man utgick från att jorden är platt och forskade utifrån det perspektivet så är det ju lika fel att utgå ifrån att beteende är en social konstruktion. 
  • Anonym (sådär)
    Just Precis skrev 2020-09-07 17:10:52 följande:
    Personen jag diskuterade med ifrågasatte vad ?folk tror? så jo det var relevant för vår diskussion.

    Under all kritik - Hahaha!
    Jag tolkade det som att han han ifrågasatte vad man baserar sin tro på än själva tron i sig. Tro och vetenskap är två skilda saker.

    Så du menar att det inte var fel att utgå ifrån att jorden var platt?
  • Anonym (sådär)

    Att säga likställa genus"vetenskap" med vetenskap är som att likställa darwinism med kreationism. Man utgår ifrån en fast övertygelse som man sen försöker bevisa, det saknas verklig objektivitet. Precis som genus"vetenskapare" utgår från att beteende är en social konstruktion så utgår kreationister från att gud skapade universum. Tanken att det inte skulle kunna vara så existerar inte.

  • Anonym (sådär)
    nihka skrev 2020-09-07 17:45:30 följande:
    Jag tror du tänker på evolutionsvetenskap.

    Ungefär som religionsvetenskap som utgår från att det finns religioner och språkvetenskap som utgår från att det finns språk...Inte heller vetenskaper?

    Det finns kön och det finns genus. Vetenskapen kring dem visar inte på om det är det ena eller det andra som gäller utan förhållandet mellan dem.
    Relgionsvetenskap förhåller sig inte partiskt till ämnet, dessutom är ju att religion eller språk existerar ett faktum och ingen teori. Men att beteende skulle vara en social konstruktion är inte ett faktum utan en teori.  
  • Anonym (sådär)
    nihka skrev 2020-09-07 19:25:54 följande:
    Föreställningen att män inte får vara svaga bottnar i (van)föreställningen att män måste vara stora och starka och krockar med hur män verkligen är - alltså olika.
    Jasså säger du det... då är det förmodligen bara en slump att naturen gjort män kroppar starkare och byggda för att tåla mer fysiska påfrestningar? 

    Tack för att du så tydligt bevisar genus"vetenskapens" uppenbara brister. 
  • Anonym (sådär)
    Anonym (B643) skrev 2020-09-08 10:07:18 följande:
    Kvinnor är mer uthålliga. Räknas det som fysiska påfrestningar? Det tycker jag.
    Ja kvinnor har sina attribut män har andra, men det är FORTFARANDE så evolutionen format oss av en ANLEDNING. Och då blir det ju rätt korkat att påstå att det skulle vara en vanföreställning att män behöver vara stora och starka... då pratar man enbart genom ett tjockt ideologiskt filter utan att ta någon som helst hänsyn till biologi och evolution och dessutom i en extremt kort tidsram... ungefär som att människor levt samma bekväma liv som vi gör idag genom hela vår historia.

    Det är ju uppenbart att sk genusfolk är extremt påverkade av likhetsfeminismen 
Svar på tråden Varför får inte män vara osäkra?