Inlägg från: Anonym (Alice) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alice)

    Om mannen kräver faderskapstest?

    Jag skulle bli rätt sårad om min man ville ha DNA-test, för det handlar ju inte om själva testet, utan att han tror att han kanske inte är pappan. Vem vill bli anklagad för att vara otrogen liksom? Men då utgår jag från min egen relation, där vi varit ett seriöst par i över 10 år och litar på varandra.

    Jag hade nog varit mer förstående om vi haft en väldigt ny relation, var KKs eller att det bara var en ONS. Då skulle jag också vilja ha DNA-test om jag var man. Men är man gifta eller sambos sen flera år tillbaka och barnet kanske dessutom var planerat och efterlängtat, då skulle ett krav på test kännas väldigt fel. Varför skulle man leva med någon så länge om man inte litar på dem?

  • Anonym (Alice)
    Anonym (Kvinna 39) skrev 2020-09-01 18:14:18 följande:
    Det är inte ofelbarhet det är frågan om utan ens hela integritet och mannens tillit. Har man inte det har man ingenting. Jag skulle bli fruktansvärt förolämpad att han ens skulle tro att jag var kapabel till något sådant. Som tur är så är jag ju inte gift med dig i alla fall.
    Precis. Att kräva DNA-test från sin partner känns väl ungefär lika rimligt som att börja DNA-testa grannbarnen för att se om nån av dem råkar vara ens egna makes barn. 
  • Anonym (Alice)
    Anonym (DNA) skrev 2020-09-01 22:14:27 följande:

    Visserligen har han rätt att få göra det, men jag förstår att kvinnan känner sig kränkt. Är han smart tar han dna-test privat via MyHeritage på sig själv och barnet. Enkel topsning i smyg när mamman sover eller duschar.


    När svaret kommer efter någon månad, är han biologiska far, ja då är allt frid och fröjd. Visar det annat då är det bara att konfrontrera henn, då har han inget att förlora.


    Det bådar ju gott för det förhållandet. Behöva smyga och gå bakom ryggen på varandra. Då vet man ju garanterat att den andre verkligen inte litar på en. Hur kan man ens vilja fortsätta ihop i ett sånt läge?
Svar på tråden Om mannen kräver faderskapstest?