• Anonym (Jag)

    Om mannen kräver faderskapstest?

    När jag blev gravid med första barnet hade jag och pappan inte ens varit tillsammans 6 månader. Jag visste ju såklart att han var pappan då jag inte varit med någon annan. Men tänkte att han antagligen inte kände sig lika säker. Så i typ v 10 sa jag till honom att vi kunde göra ett faderskapstest för att han skulle kunna vara lika säker som jag. Han avböjde. Sen sa jag det igen några veckor innan förlossningen och han avböjde igen. Jag sa att han skulle fundera på det en vecka och sen återkomma med svar. Han avböjde igen. Barnet föddes och var en kopia av honom :)

    När vi några år senare fick barn nummer 2 fanns inte en tanke om sånt test hos mig. Och jag hade med stor sannolikhet blivit väldigt ledsen om han bad om ett då. Det hade påverkat relationen men jag hade absolut inte avslutat den.

    En fråga om faderskapstest är ju ett bevis på att man inte litar på sin partner. Samtidigt kan jag till viss del förstå om man vill göra ett test. En man kan ju aldrig vara lika säker som kvinnan att man är biologisk förälder.

Svar på tråden Om mannen kräver faderskapstest?