• Anonym (C)

    Om mannen kräver faderskapstest?

    Anonym (Andreas) skrev 2020-09-01 16:53:45 följande:

    Jag är en sån man.

    Min Fd sambo blev gravid trots att hon åt p-piller och jag trodde vi var överens om att vi inte skulle ha några barn då vi var väldigt unga just då. Vårt förhållande hade sina ups and downs givetvis och hon berättade att hon var gravid i just en av våra svackor och i affekt begärde jag faderskapstest. Inte för att det fanns nån egentlig orsak att misstänka otrohet utan för att jag kände mig grundlurad. Jag gav mig inte utan jag fick igenom testet. Jag var sen den som begärde att hon skulle flytta ut då jag kände mig lurad på faderskapet. Jag tappade både respekt och känslor.


    Vadå lurad på faderskapstest? Du fick igenom ett faderskapstest..? Var det ditt barn eller inte? Eller trodde du inte henne trots faderskapstest? Sen var det kanske inte själva faderskapstestet som var grejen utan besvikelsen över att hon blev gravid fast du inte ville att det skulle hända och lade skulden på henne att det hände?
  • Anonym (C)
    Anonym (Andreas) skrev 2020-09-01 17:37:32 följande:

    Jag kände mig lurad på att bli pappa då det framkom under tidens gång att hon medvetet slarvade med pillren under förevändningen att hon inte trodde det var så viktigt att ta varje dag och att det givetvis inte skulle hända något. (som sagt hon var väldigt ung och därtill naiv som man oftast är i den åldern och gärna tror på myter om preventivmedel). Jag använde ofta kondom men inte alltid då det inte fanns tillgängligt alla gånger.

    Barnet var givetvis mitt, jag hade inte trott något annat även om jag i mörka stunder lät tankarna skena iväg och nosa på otrohet. Om hon kunde undanhålla att hon slarvar med piller så vad mer kunde hon undvika att berätta liksom? Att begära faderskapstest var det enda vapen jag hade att tillgå just då när besvikelsen var som störst.


    Okej och ni var inte överens om att göra abort heller om det skulle hända att hon blev gravid på grund av slarv heller, förstår jag. Jaja så kan det gå. Är du delaktig i barnets liv eller har barnet inget med dig att göra?
  • Anonym (C)
    Anonym (Andreas) skrev 2020-09-02 11:35:45 följande:

    Jag trodde att vi var överens om abort eftersom vi skulle vänta med barn. Men det blev inte ens någon diskussion om det utan jag blev ställd inför fakta att hon skulle föda.

    Vår son är nu 24 år och vi har haft sporadiskt med kontakt då mamman flyttade till andra sidan av landet strax efter födseln.


    Min sambo och hans pappa fick en mycket bättre kontakt i vuxen ålder. Det blev en vuxen till vuxen relation istället för vuxen kontra barn relation. Men det behöver finnas ett intresse att umgås eller ha kontakt såklart.
Svar på tråden Om mannen kräver faderskapstest?