Inlägg från: Anonym (jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaha)

    Frågan: Har du någon gång varit otrogen?

    Anonym (ingen gång) skrev 2020-09-03 18:48:14 följande:

    Jag var otrogen i en döende relation för 20 år sen och är fortfarande gift med min "otrohet".

    Jag känner mig inte definierad av den händelsen idag, måste jag säga.
    Och jag var lika tvärsäker som vemsomhelst på att jag aaaldrig skulle vara otrogen, innan det hände.


    Lustigt det där...

    Ingen som varit otrogen känner sig definierad av det
    Alla som varit otrogna säger sig ha fått en mer accepterande syn på otrohet

    De flesta som blivit bedragna tycker att otrohet definierar personen som opålitlig
    Ingen som blivit bedragen får en mer accepterande syn på otrohet
  • Anonym (jaha)
    Anonym (otrogen) skrev 2020-09-03 22:13:20 följande:

    Tänker, att det hade varit bra om folk också svarade på frågeställningarna i inledningen.


    Fast frågeställningen är ju ganska självklar, ingen vill ju se sig själv som falsk och opålitligt, alla vill se sig själva som schyssta innerst inne. Så det är väl klar att ingen som varit otrogen kommer känna sig definierad av det, eller?

    Som svar på fråga 2 så skulle jag avsluta relationen, jag litar inte på människor som svikit andra tidigare. Jag tycker att det säger en hel del om personlighet och värderingar.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (f) skrev 2020-09-04 14:54:32 följande:
    Ja, jag har varit otrogen, 

    Ja jag skulle svara ärligt.

    Jag utgår från att ganska många har som jag varit otrogna i ett svagt ögonblick eller när man var väldigt ung tex, hade det varit upprepade otroheter eller under en lång tid så hade jag kanske inte velat vara i en relation med den personen.

    Mina otroheter har varit en gång som tonåring mot min första pojkvän som var äldre och struntade totalt i mig.

    Andra gången var i en lång relation, vilket inte var sex, men hångel. Min dåvarande och jag hade en destruktiv och våldsam relation, han hade missbruksproblematik och var ofta elak,  jag var helt slutkörd och deprimerad när jag träffade en yngre kille på jobbet som gav mig massor av uppmärksamhet, vilket ledde till hånglet. Sedan lämnade jag min partner, och har aldrig varit otrogen igen.
    Intressant, fast sett från andra sidan så spelar det ju ingen större roll om personen varit otrogen pga yttre faktorer som tex en dålig relation eller bara gjort det för kul. För det säger mig att det är så personen hanterar såna situationer, när personen blir missnöjd med sin relation så är personen hellre otrogen än försöker lösa eventuella problem på andra sätt. Personen kommer bara vara trogen så länge hon är nöjd, men vad händer när hon inte är nöjd? Kan jag lita på henne då?

    En sån person skulle jag inte vilja ha ett förhållande med eftersom jag inte vet om jag kan lita på personen om förhållandet skulle hamna i en svacka som de flesta förhållanden gör då och då.

    PS! Det är ingen kritik, jag bara förklarar hur man ser det från andra sidan.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (otrogen) skrev 2020-09-04 14:26:28 följande:
    Detta är faktiskt den mest oväntade konsekvensen av att ha varit otrogen som jag aldrig förutsåg. Jag har behövt initiera i princip varje nytt förhållande med en lögn. Inget nytt förhållande har varit helt "lögnfritt" just på grund av denna frågan.
    Ja, tyvärr så är det ju ofta så att man får leva med konsekvenserna av sina misstag. Så är det ju för alla.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (otrogen) skrev 2020-09-04 14:26:28 följande:
    Detta är faktiskt den mest oväntade konsekvensen av att ha varit otrogen som jag aldrig förutsåg. Jag har behövt initiera i princip varje nytt förhållande med en lögn. Inget nytt förhållande har varit helt "lögnfritt" just på grund av denna frågan.
    Anonym (jaha) skrev 2020-09-04 15:13:43 följande:
    Ja, tyvärr så är det ju ofta så att man får leva med konsekvenserna av sina misstag. Så är det ju för alla.

    Ibland får man tom ta konsekvenserna för andras val. Jag fick ju lära mig leva med konsekvenserna av mitt ex otrohet där jag miste halva tiden med våra barn för att hon fick för sig att vara otrogen...och våra barn fick ju lära sig pendla mellan två hushåll.

    Visst förhållanden kan ju spricka av andra anledningar oxå, men i detta fall var det en direkt konsekvens av hennes otrohet.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Ollga) skrev 2020-09-04 13:24:47 följande:
    Betyder det att du är tråkig i sängen, och medveten om det, eftersom du räknar med att bli bedragen igen? Eller har du sån otur att du träffar killar som trots att de har en nymfoman i sängen måste ligga med andra?
    För allt i ett förhållande handlar såklart om hur bra man är i sängen eller ligga öht.
    Är du ung eller bara allmänt porrskadad?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (f) skrev 2020-09-05 02:18:06 följande:

    Njae, jag håller inte med, eftersom jag nu inte varit otrogen på 20 år. 
    Ja, DU vet det nu med facit i hand, men en ny partner vet ju inget om dig och hur ska personen då kunna veta när det finns minst lika många som är otrogna om och om igen?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Nåja) skrev 2020-09-06 09:26:17 följande:
    Min partner var otrogen och vi tog oss förbi det. Att du har bestämt dig för att otrohet inte är något du kan hantera i en relation är inte samma sak som en direkt konsekvens av otrohet. Det är vad otrohet innebar i din relation. Ganska många lär sig leva med att ingen är perfekt, men det kan vara bra ändå. Eller kanske till och med bättre att inse att en slipper vara perfekt själv, som i mitt fall. (6 år sen, 10+ är in i relationen.) Klart jag inte är glad över otroheten, men jag är glad över att jag växt enormt i mig själv, och inte längre likställer mitt värde som människa med att vara någons allt.
    Vad gäller min dåvarande partner så visste hon mycket väl vad en otrohet skulle betyda för oss, hon visste med 100% säkerhet att det skulle innebära slutet för oss för det är något vi båda hade sagt. Men hon valde det ändå. Därmed var det som hände sen en direkt konsekvens av det hon medvetet valde. 

    Sen kan man säker önska att ens partner ska "lära sig hantera det" men om personen uttryckligen sagt att otrohet betyder slutet för vårt förhållande så kan man sen klandra sin partner för att han gör precis det han sagt att han skulle göra. Då har man gjort ett medvetet val och konsekvensen är en direkt konsekvens av det valet.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (ingen gång) skrev 2020-09-05 19:16:49 följande:
    Då kan man resonera som min man. Han är ju ingalunda omedveten om att jag var otrogen den gången då det var honom jag var otrogen med.

    Och han har inte lovat mig livslång kärlek på ett bräde heller, han säger: Jag älskar dig idag, vad som händer sen får vi se. Och samma gäller för mig. Men hittills går det bra.
    Eller så kan man resonera som att "jag älskar dig idag, vad som händer sen får vi se men vad som än händer kan jag garantera dig att jag inte gå bakom din rygg utan vara ärlig".

    INGEN kan förutse framtiden, och känslor kan förändras över tid, men man kan absolut kräva att vad som än händer så kommer det hanteras på ett respektfullt och moget sätt.
Svar på tråden Frågan: Har du någon gång varit otrogen?