Inlägg från: Anonym (Dumt med förbud) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dumt med förbud)

    Larm om att tjejer pressas till sex och att sex blivit allt hårdare

    Att förbjuda porr funkar lika dåligt som att förbjuda sprit, folk kommer fortsätta konsumera porr oavsett vad lagen säger. Och det är väldigt taskigt mot män som aldrig kommer hitta någon partner, vars enda sexuella njutning upplevs via porr.

  • Anonym (Dumt med förbud)
    Mimosa86 skrev 2020-09-04 20:56:02 följande:
    Men precis som det går att försvåra att ungdomar får tag i alkohol kan man försvåra för dem att få tillgång till skadlig porr. En åldersgräns. Filter. Begränsningar,

    Detta handlar om de yngre och hur de formas av konstant tillgänglighet av ganska våldsamma och kränkande porr.

    Det är skitsamma att du tittar på porr. Men att yngre tonåringar formar hela sin sexuella världsbild efter fiktion, det är allvarligt.
    Det finns ju en åldersgräns på porr redan, men lik alkohol så får ungarna ändå tag på det, det är snarare föräldrarnas fel som vägrar ta något ansvar för sina barn. Ni vill att staten ska ta hand om era problem istället för att ni redar ut dem själva.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    New Dawn skrev 2020-09-05 05:50:44 följande:
    Jag tror inte heller på förbud, men jag efterlyser lite kritiska blickar och att tänka efter, lite vad du själv tycker är rätt, samt att våga prata om porr. Tänka efter på vad det är du ser.

    Många menar att det bara är att bläddra vidare om det är något vi inte gillar, men ibland kan det vara bra att våga titta lite kritiskt också.

    Jag upplever att det är för svart eller vitt.

    Många går in och gör allt för att försvara porren, medan andra hatar porr och är väldigt negativa till allt.

    Sedan finns det ju problem inom porrindustrin också. Vissa menar att det ibland mer eller mindre är övergrepp vi ser.
    Men övergreppen skulle nog öka om man förbjöd porr, för att då blir ju verksamheten illegalt, och då behöver de inte alls följa någon lagstiftning.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    Mimosa86 skrev 2020-09-05 09:37:42 följande:
    Ja det är föräldrars ansvar på många plan. Men vi kan inte ha kontroll när de tex är i skolan. DÄRFÖR är sådan här debatt otroligt viktiga eftersom det mynnat ut i att många skolor numera har porrfilter. Nu pågår också (äntligen!) debatten att lärare ska utbildas i sexualkunskap där porr ska vara en naturlig del av agendan.

    Det är ju tack vare ifrågasättandet av porren som lösningar uppstår för hur vi ska begränsas ungas introduktion till vålds och kränkande porr.

    Sen är det en plikt att som mamma och pappa prata med sina barn om detta.

    Så jag bollar över frågan till er män som surfar på grova pornografiska inslag, hur förklarar ni för eran dotter att hon inte ska känna press att ha skadligt sex, som gaggig, stryp och analt (som faktiskt blivit väldigt vanligt bland unga)? Hur förklarar ni att hon inte ska accepteras att kallas för slampa och hora av sin pojkvän, bara för att han eller hon sett detta på porr? Hur lyfter ni att vaniljsex med ömhet och respekt är en rättighet hon har rätt att kräva?

    Hur förklarar ni för era söner att det som de och du själv ser på porr inte är verklighet? Hur förklarar ni sex med samvaro, respekt och omtanke för era söner? Hur pratar ni män samtycke med era söner och döttrar?

    För jag vet många mammor som pratar aktivt om detta med sina barn. Har en väninna som ville införa porrfilter på alla datorer och paddor i huset bara för att undvika att tonårsbarnen och deras kompisar surfar in på kanalerna. Gissa vem som var emot detta förslag?, pappan!

    Så förklara för mig hur vi ska ta detta föräldraansvar om papporna inte är med på tåget? Om papporna vägrar ta i den här debatten och ens ifrågasätta skadorna våldsporr faktiskt innebär?

    Over to you
    Återigen, samma sak gäller ju alkohol, finns många ungar som missbrukar alkohol och till och med dör på grund av detta. Man får helt enkelt ta en vettig diskussion med barnen, man ser till att de varken missbrukar alkohol eller porr. Förbud och begränsningar däremot hjälper ingenting utan bara gör saken värre, då konsumerar man sånt i smyg. Barnen får ju ändå tag på alkohol trots åldersgränsen. Och de kommer även förbi ett filter på nätet. Porr ska konsumeras i lagom mängd precis som alkohol, man ska tidigt lära sig att kärlek och porr är två olika saker. Att undvika att prata om ämnet gör bara att man växer upp med fel tankar kring sex. Det finns så många saker som man kan missbruka, förbud är bara en respons som bygger på okunskaper.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    New Dawn skrev 2020-09-05 17:43:53 följande:
    Tja, det kan ju vara så att kvinnan inte vill säga nej till sex för att hon älskar sin man.

    Det kan ju vara så att hon är rädd att bli lämnad och därför ställer upp, eller så känner hon sig misslyckad om hon inte blir kåt, men vågar inte säga nej. Kanske blir mannen tjurig, besviken eller ledsen och det vill hon inte.

    Här på familjeliv tycker många män att man ska kompromissa med sex, ställa upp, mm, så det är väl inte så konstigt om kvinnor känner press.
    Om man tvingas till sex så är det ingeting annat än  en våldtäckt. Då ska man inte ens vara med sån man och isåfall anmäler honom till polisen.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    Anonym (Kobolt) skrev 2020-09-06 08:55:40 följande:
    Det är förbjudet att mörda någon, men det sker ändå, varje år. Ska vi då skita i det förbudet och istället fokusera på en vettig diskussion istället?

    Lägg av. Skit kommer alltid finnas i vårt samhälle men förbud och restriktioner minskar faktiskt detta. Det tar inte bort skiten men det försvårat åtkomsten till det!
    Lol, att ens jämföra mord med porr är ju ganska dumt. Det ena är ett nöje medans det andra är en hemsk gärning där du tar en annan människas liv. Och återigen försvårar åtkomsten är inte heller nån lösning. Systembolaget hjälper ju inte heller mot alkoholmissbruket, utan jag tror att det gör problemet ännu värre, i Tyskland är det lagligt för ungdomar att konsumera starköl i 16 års åldern, samtidigt så minskar alkoholkonsumptionen i Tyskland medans i Sverige så förblir alkoholkonsumptionen på samma nivå.

    Vad sägs om föräldrarna börjar ta ansvar för sina barn, det är ett obekvämt ämne att prata om, men det är inte statens jobb utan föräldrarnas ansvar. De måste förklara för sina ungar att porr och sex är två skilda saker.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    Mimosa86 skrev 2020-09-06 09:00:37 följande:

    Hmmm varför gör vi inte ett experiment?

    Ta bort all Våld och förnedrings porr bara för ett år. Ersätt detta med vanilj och gladporr. Så får vi se vad det får för effekt?

    Varför inte testa detta för att förstå det egna jaget? Och då också ta bort splatter och våldsfilmer över lag?

    För jag kan bara prata för mig själv. Att bara se på gladporr och filmer med värme i gör mig till en gladare, mer kännande människa.

    Testa, vad är det värsta som kan hända?


    Lycka till med det, för det första så strider detta mot grundlagen och för det andra så får man ju inte ens bort gore och annat skit från nätet som är mycket värre än fejk våldsporr.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    New Dawn skrev 2020-09-06 08:43:32 följande:
    Ja, jag håller med att man bör säga nej till sex när man inte har lust, men just det är kanske inte så lätt om man gillar killen och vill vara omtyckt. Det är väl inte så konstigt om man inte vill vara tråkig.

    Jag har debatterat massor med män här på FL där mängder av män har jättesvårt att förstå varför det är så svårt att ställa upp med sex. Många har argumentet att sex ju är något skönt och bra, eller att man får mer lust om man har mer sex, men detta gäller inte om det inte känns bra. Då har det negativ effekt på lust och kåthet och om man inte har lust blir inte sex något positivt, inget skönt, och riskerar dessutom att bli smärtsamt.

    När man vet att kåthet, villighet, och öppenhet att testa olika grejer är idealet, är det kanske inte så konstigt att man ibland tänjer på sina gränser. Plötsligt så kommer känslorna i fatt och då är det svårare att säga nej. Särskilt om mannen blivit väldigt förtjust i det man gjort.

    Under alla år jag varit på FL har det varit väldigt tydligt att det inte är vaniljsex som är idealet. Många menar att ALLA män gillar porr, att alla män tittar på porr, och då är det väl inte så konstigt om man som tjej/kvinna uppfattar det som att det är de saker män ser i porrens värld som de vill ha. Många män, tex här på FL, beskriver också att det är mer "kinky" och "porrigare" sex de vill ha. Varför tror du att vaniljsex mer eller mindre har, blivit ett skällsord? Du tror inte att porren har påverkat detta? Jag tror det, för det man möter när man öppnar någon av de största porrsajterna är inte vaniljsex. Det är hårdare tag, grövre.
    Hur kan du gilla någon som förgriper sig sig på dig, då har man blivit traumatiserad på något sätt. Återigen om du tvingas till sex så ska du anmäla personen, för att det är ingenting annat än en våldtäckt, och personen som begår denna gärning är en våldtäktsman.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    New Dawn skrev 2020-09-06 09:31:46 följande:
    Det handlar inte om att någon förgripit sig på mig. Ingen har tvingat mig till sex. Det handlar om att jag inte ville göra min exman besviken när han var sugen.

    Jag kanske hoppades på att själv bli sugen, men blev inte det, och valde ändå att fortsätta trots att det gjorde ont. Jag valde att ställa upp för relationens skull. Jag slutade dock med det när jag fick för ont.

    Nej han var ingen våldtäktsman. Han skulle aldrig i livet fortsatt om jag sa till honom att sluta.
    Att ha sex mot sin vilja är per definition en våldtäckt även om man inte tvingas till det.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    New Dawn skrev 2020-09-06 09:24:25 följande:
    Varför skulle övergrepp öka om man förbjöd porr?

    Har inte killar mer respekt för kvinnor än så?
    Övergreppen skulle öka för att polisen inte ha någon koll på porrverksamheten längre, och efterfrågan kommer inte bara försvinna för något bli olagligt. Då skulle vi inte ha haft några narkotikabrott heller. Det är ganska simpel logik.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    Anonym (porris) skrev 2020-09-06 16:01:16 följande:
    Finns det?

    Det finns åldersgräns för att GÖRA porr men knappast för att konsumera porr.

    Vilken brådmogen 13-åring som helst kan knalla in på bensinmacken och köpa ett ex av tidningen Dax med tillhörande DVD-skiva "Amatörspecial - extrema amatörer"
    Återigen, du behöver bara besöka vilken porrsida, det första du möter är en åldersverifiering. Om du ser någon butik säljer porr till minderåriga så får du gärna anmäla butiken, pressbyrån fick till och med plockar bort porr så att barn inte skulle råka se sånt. 

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/P9nJm5/tobias-ilska--efter-porrfyndet-pa-pressbyran
  • Anonym (Dumt med förbud)
    Anonym (porris) skrev 2020-09-06 16:49:48 följande:

    Enkel check: det frågas inte om någon ålder när jag surfar in på Xhamster


    Testa med vpn så får du se, om du har varit tidigare in på Xhamster så sparas det. Återigen om du anger fel ålder så kommer du inte ens in.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    New Dawn skrev 2020-09-07 17:34:56 följande:
    Nej det är det inte eftersom jag valde att ställa upp.
    Ställa upp och vilja är inte samma sak.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    Anonym (porris) skrev 2020-09-07 21:09:07 följande:
    Eventuella frågor om ålder är fortfarande frivilligt från företagens sida. Det finns ingen laglig ålder för när man får börja kolla på porr.
    Det vore ganska dumt, ska du straffa en 15 åring med ungdomsvård bara för att hen valde att titta på porr, det går inte att lagföra något sånt. Det är inte heller brottslig att förtära alkohol om man är under 18.
  • Anonym (Dumt med förbud)
    Anonym (porris) skrev 2020-09-09 14:48:56 följande:
    Alltså finns det ingen åldersgräns för porr, vilket var det påstående jag reagerade på.
    Åldergräns finns det, precis som åldersgränsen på alkohol. Grejen är att det är inte straffbart att konsumera varken alhokol eller porr om man är under 18.
Svar på tråden Larm om att tjejer pressas till sex och att sex blivit allt hårdare