Inlägg från: Anonym (Baby blue) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Baby blue)

    Larm om att tjejer pressas till sex och att sex blivit allt hårdare

    Sett några avsnitt av Euphoria. Jag är glad att jag inte växer upp nu. Tjejer som pressas till sex, och blir filmade med mobilen, sen hamnar det på nätet. Pornhub nämns i serien, och vad folk söker mest på. Killar som tror att tjejer vill ha det så, för dom har sett det i porr.Rynkar på näsan

  • Anonym (Baby blue)
    Carolatom07 skrev 2023-02-01 06:52:42 följande:

    Det går nog inte att neka till att porren är en stor bov i dramat. Redan på 90-talet när jag var i tonåren tyckte jämnåriga killar att tjejer skulle ställa upp på analsex m.m. Var hade de fått det från om inte porren.De brukare ju även titta på grovporrfilmer när man samlades ett gäng grabbar hemma hos någon. Idag finns det hur mycket grovporr som helst på nätet, unga grabbar blir nyfikna, ser på det och tror att det är så det ska vara.

    Jag hade som yngre en föreställning om att kärlek skulle vara något fint och vackert där man inte förnedrar den andre sexuellt eller skadar den andre. För det fick jag höra att jag var en tönt och omanlig och fick höra att "Tjejer är bara till för att sätta på".

    Om det var så redan då, hur illa lär det inte ha blivit idag? Vågar knappt tänka på det.


    Exakt den attityden ser man i serien bland ungdomarna. Tjejer är slampor som bara är till för att sätta på. En av tjejerna verkar vara en slampa. Med det menar jag att hon gillar sex, och vill ha det ofta. Men givetvis så blir det nåt negativt bara för att hon är tjej. Det är så snedvridet.
  • Anonym (Baby blue)

    Det här ser man exempel på i Euphoria:

    Det är vanligare att pojkar konsumerar porr än flickor. 


    Pojkar upplever i större utsträckning att porren lärt dem saker om sex och att de fantiserar om att själva göra det de sett i porren. Men vad de egentligen lärt sig eller inspirerats till vet forskarna inte riktigt.


    Annons

    Vid en närmare anblick syns ett mönster i måendet hos den växande grupp unga ? pojkar främst ? som tittar på porr ofta.


    De lider ofta av psykisk ohälsa och visar depressiva symtom, ångest, stress, prestationsångest, ensamhet och nedstämdhet. Riskbeteenden som att röka, dricka alkohol, ta droger, skolka, vara stillasittande och att ha dåliga relationer till föräldrar är också vanligt i gruppen.


  • Anonym (Baby blue)
    Anonym (Inflikning) skrev 2023-02-02 23:59:01 följande:

    Anonym (Förnuftig) skrev 2023-02-02 14:21:16 följande:


    Eh, nej? Det är en dramaserie, som i sin tur är fiktion. Sedan är det fullt möjligt att den gör anspråk på faktiska samhällsproblem men jag skulle vara väldigt försiktig innan jag drog med så pass höga växlar.
    Anonym (Baby blue) skrev 2023-02-02 15:32:04 följande:
    Pojkar upplever i större utsträckning att porren lärt dem saker om sex och att de fantiserar om att själva göra det de sett i porren. Men vad de egentligen lärt sig eller inspirerats till vet forskarna inte riktigt.
    Nu vet jag inget om vad det är för källa du hänvisar till, men det mesta som unga vill prova är ganska vanilj. Absolut vanligast är oralsex.

    Sedan tycker jag det finns problem med idén att penis-vaginala samlag är något "fint och självklart" medan exempelvis analsex är "fult och farligt". Detta trots att vaginala samlag är långt mycket mer riskfyllda och oftare leder till skador än analsex.

    Mao pratar de flesta inte om faktiska risker utan bara om personliga värderingar. Visst får man ha egna värderingar, men då ska man vara på det klara med att man i slutändan bara skyltar med sin egna moral hellre än att sprida kunskap till unga. Ganska skrämmande faktiskt att folk verkar kunna så pass lite som säkert sex samtidigt går runt och oroar sig över barns sexvanor.Detta har vi tagit upp tidigare i tråden också, men det är väldigt svårt att ha kontrollgrupper vad som gäller porr då praktiskt taget alla killar kollar i någon utsträckning. Man uppnår inget genom att endast peka på generisk statistik och försöka hitta samband utan mer konkret info.

    Mao är gruppen "män som inte tittar/tittat på porr" så pass liten att man i motsatta gruppen kan få fram underlag för i princip vad som helst. Det enda möjliga undantaget är att vissa religiösa kan vara mindre representerade i ena eller andra gruppen, men även det kan vara svårt att dra några slutsatser kring.
    Ja, men serien skildrar saker som händer irl. Jag ser vilken skillnad det är mot när jag växte upp. Mer droger, nätmobbing, privata saker som sprids på nätet m.m.
    Känns som det är ett hårdare klimat nu. I serien ser man bl.a. hur en kille tar stryptag på tjejen när de har sex, för han tror att tjejer vill ha det så. Han har sett det i porr.
Svar på tråden Larm om att tjejer pressas till sex och att sex blivit allt hårdare