Inlägg från: Anonym (Matilda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Matilda)

    Lyrica - dos vid ångest

    Jag tar 100mg morgon och kväll, jag började på 75mg precis som dig, jag märkte klar effekt men blev inte hjälpt helt. Maxdos är 400mg per dag (totalt alltså tar du två gånger per dag blir maxdosen 200mg morgon och kväll) 

    För mig har Lyrica nästan förändrat mitt liv den är helt fantastisk. Från att vara handlingsförlamad av ångest kan jag nu göra saker som en normal människa. Jag tycker du ska fråga din läkare om att höja dosen. Jag hoppas att Lyrica hjälper för dig också.  

  • Anonym (Matilda)
    Anonym (W) skrev 2020-09-06 17:51:05 följande:
    Åh tack för svar <3

    Höjde du sakta upp dosen under en tid? Hur mkt i taget?

    Har du fått några biverkningar?

    Hur länge har du ätit dom?

    Blivit såå uppskrämd av alla historier på nätet att det e värsta rävgiftet och att toleransen ökar jättesnabbt och att det typ är svårare än heroin att sluta med den.

    Jag började direkt på 75mg och när det inte hjälpte helt höjde de till 100mg (det finns ingen styrka däremellan) Jag har tagit dem under några år och har inte behövt höja dosen en enda gång (bortsett från i början då) Missar jag en tablett händer ingenting, missar jag fler kommer ångesten tillbaka men jag känner inget sug (som t.ex missbrukare gör) eller blixtar i huvudet etc som vissa beskriver. Jag har varit utan i några dagar vid ett par tillfällen (för att jag glömt att förnya receptet, har glömt dem hemma när jag rest mm) så om jag var beroende skulle det ha märkts. 


    Jag får torra slemhinnor av dem det värsta med det är att jag har svårt att använda linser (ögat är en slemhinna) ibland får jag ta sugtabletter för att öka salivproduktionen också (det finns receptfritt) 

    Folk som är nöjda skriver sällan på nätet, varför starta en tråd när allt är bra liksom?! Jag tror det är därför det står så mycket negativt sen är det mycket troll på nätet också. 

  • Anonym (Matilda)
    Anonym (Nnn) skrev 2020-09-12 15:30:00 följande:

    Jag kan förstå varför lyrica är så populärt bland missbrukare men då snackar vi om så höga doser att det är obegripligt att förstå, och oftast har dessa missbrukare såklart inget recept på lyrica utan dom beställer på nätet, billigt och i mängder :/

    Idag äter jag bara antidepressiva, lergigan och propavan. Just ja, quetiapin också som är stämningsstabiliserande, ganska hög dos. Men jag mår såpass bra att jag vill trappa ner dom också. Var helt torsk på imovane ett tag. Där gjorde psyk fel också då dom skrev ut 100 pack varje månad. Egentligen skulle jag ha 30 pack varje månad men dom skrev ut 100 pack :D men jag blev galen på dom och gjorde idiotiska saker så jag valde att sluta med dom också. Hade xanor ett tag men dom hjälpte inte ett dugg.


    Jag har tagit.Lyrica.i.flera.år.och.aldrig.fått.höja.dosen.

    Man.kan.utveckla.tolerans.ot.alla.läkeedel.en.de.flera.gör.inte.det.
  • Anonym (Matilda)
    Anonym (W) skrev 2020-09-22 08:04:06 följande:
    Ja, man hade ju hoppats på att slippa utveckla nån slags tolerans.

    Men återigen, när man läser på nätet så verkar det som typ ?alla? utvecklar tolerans.... och det dessutom snabbt (!)

    Usch, blir så trött på mig själv att jag e så nojig istället för att försöka nu fullt ut med denna och ge mig själv en chans att må bra.... men är såå nojig. :(
    De som skriver på nätet är oftast missnöjda, vem startar en tråd om allt är bra?! Om det skulle vara så att de flesta utvecklade en tolerans väldigt snabbt skulle inte Lyrica vara tillåtet som långtidsbehandling. Missbrukare upplever däremot ofta en tolerans väldigt snabbt det är därför läkarna frågar om sånt väldigt noga innan de skriver ut. Lyrica har bara varit narkotikaklassat ett år i Sverige men har använt betydligt längre. 
  • Anonym (Matilda)
    Anonym (W) skrev 2020-09-22 12:06:28 följande:
    Tack för ditt stöd.

    Tack alla i tråden för ert stöd....

    Som sagt, ska ge medicinen en chans. Ska upp i dos och hoppas på att ångesten lättar.

    Man läser ju samtidigt solskens-historier där folk tycker den e helt makalöst bra mot ångest....så så konstig/udda kan jag väl inte vara utan borde ju få nån effekt... kanske jag förväntar mig för mkt vid låg dos. Vad vet jag... e bara så förvirrad och rädd. Men ska försöka hoppas på det bästa nu...
    Jag hoppas det går bra! Alla får inte effekt av alla läkemedel det är inte konstigt om du inte skulle märka något ofta får man testa sig fram länge innan man hittar något som fungerar men jag hoppas såklart att Lyrica passar för dig. 
Svar på tråden Lyrica - dos vid ångest