• Anonym (Att görs)

    Låg äggreserv/AMH och få äggblåsor vid första försöket - går det att få fler blåsor nästa gång?

    Hej, jag gjorde min första ivf för ca 8 år sen med ett AMH på 0,5. Ändrade inget i min livsstil då läkaren sa att det inte påverkade. Fick maxdos menopur, 450 enheter vilket gav 4 ägg, ingen graviditet. Innan andra försöket var jag desperat och gjorde följande:

    ? Började äta nyttigare, mer grönsaker och gick ner i vikt

    ? slutade med kaffe och alkohol helt

    ? Tog D-vitamin i hög dos

    ? Tillskott E-vitamin

    ? Gick på akupunktur

    Resultatet blev 8 ägg, varav 4 blev befruktade och en graviditet och barn.

    Tre år senare hade jag fortfarande AMH 0,5. Gjorde ett syskonförsök och vågade inte göra annat än detsamma som under den andra ivf:en. Resultatet blev 7 ägg, 3 befruktade och ett till barn!

    Jag vet inte om det var en slump att andra och tredje ivf:en gick bättre, eller om något av det jag gjorde påverkade. Jag hade samma protokoll alla tre gånger, långa protokollet med maxdos menopur.

    Ville bara dela med mig om mina erfarenheter, hoppas ni lyckas!

  • Anonym (Att görs)

    Frågetecknena i mitt inlägg skulle vara punkter!

  • Anonym (Att görs)
    levandecharader1 skrev 2020-09-21 21:31:52 följande:

    Får jag fråga om du minns hur många blåsor du fick under dessa två försök? :)


    Jag minns bara att de märkligt nog alltid såg färre blåsor vid VUL några dar innan äggplock än det i slutändan blev. Men minns inte antalet.
  • Anonym (Att görs)
    levandecharader1 skrev 2020-09-25 17:38:03 följande:

    Haha absolut ingen fara, det finns så mkt man ska hinna med i livet så inte alltid man kan svara :) 

    Jag tycker att det är jättebra att gå hos min psykolog. Vi pratar faktiskt väldigt lite om just donationsgrejen, istället så jobbar vi med mitt sätt att hantera känslor mot mig själv men även mot min partner. Och då varför jag känner/reagerar som jag gör ibland. Det hjälper henne att veta hur hon ska prata med mig om donation när det kommer på tal. Sen är hon som sagt speciallist inom området och har även jobbat som en sådan som har bedömningssamtal med de som vill ha donerade ägg eller spermier så hon har ju väldigt bra koll på alla tankar som kan komma i en sådan process. Jag kan därför tro på när hon säger att alla mina tankar är helt normala istället för när min tidigare psykolog sa något i den stilen för hon visste inte ens hur ivf fungerade... 

    Kanske var det dina lyckotummar som gjorde susen för det gick toppen idag! På sista VUL i onsdags så hittade dom 8 fina blåsor och idag fick de ut 7 ägg! Det var verkligen mer än vad vi hade vågat hoppas på. Och det kändes absolut ingenting vilket också kändes som en vinst. Min klinik har som standard att de sätter in på dag 3 så insättning på måndag om inget händer *hoppas hoppas*. OM det är flera ägg som ser ut att klara sig till dag 5 så blir det onsdag men jag ställer in mig på måndag och kommer vara överlycklig om jag får tillbaka ett! :D 


    Grattis till 7 ägg! Det var en bra skörd! Jag håller mina tummar för dig!
Svar på tråden Låg äggreserv/AMH och få äggblåsor vid första försöket - går det att få fler blåsor nästa gång?